Nasip olursa bu ay iyi bir makine almak istiyorum ortalama 200 250 lira gibi bir limitim var biraz bakındım ve bır kac makıne buldum sizlerin tavsiye ve onerılerı benım için cok daha onemli şimdiden cok tesekkur edıyorum... http://www.avpazarim.net/_A3-1037-okuma-distance-surf-pro-60-makine.htm http://www.avpazarim.net/_A3-2340-shimano-titanos-5500-xsa-makine.htm http://www.avpazarim.net/_A3-2946-shimano-navi-8000-xtb-1xsss1-bb-makine.htm
Sitemizde daha once makinalar icin yapilmis yorumlar var.... Genelde shimano ultegra serisi onerilmis... Ancak fiyata gore makina serileri var... Ben hafta sonunda titanos 5500 aldim... Hos makina ancak henuz kullanmadim.... Sizi verdiginiz linkte ultegra serisi makinasi resmi konulmus... 560 gr... Navi serisi 700 gr ustunde... Aviniza gore ihtiyaciniz degisebilir ancak hafif olmasi daha iyi olur sanki...
Selam, 250,00 TL civari bir bütçe ile surf makina arıyorsanız birde PEN Surfblaster 8000 e bakmanızı şiddetle öneririm. Yanlız hatırlatmakta fayda var makina 80 kafa ve yaklaşık 700 gr ama konfor ve performans tatminkar. Birde boğaz için düşünüyorsanız Okumanın surf makinalarının yanında jıg makinakarına da bakabilirsiniz onlar da oldukça güzel ve kullanışlı makinalar.
Degerli yorumlarınız için cok cok tesekkur ettim dün aksam solugu üsküdar cengiz balıkcılıkda aldım hem fikir alısverisi hemde aklımdakı makınelere bakıbılmek adına fakat aklımda olan ve sızlerın vermıs oldugu lınkdekı makınelerı üsküdar da bulamadım CENGİZ balıkcılıgın ise şiddetle altını cizerek soyluyorum şiddetle tavsiye etttiği makine ; http://www.cengizbalikcilik.com.tr/...kcilik.com.tr/asp/product/424/OKUMA-RAW-II-65 benim soylemıs oldugum makıneler ve sızlerın tavsıye ettıgınız makınelerın bu makıne yanında cok sonuk kalacagını iddia ettiler yorumlarınızı bekliyorum...
Ferhat özel mesajını okudum ama inan makinalar konusunda hiç bilgim yok değerli arkadaşlar sana yardımcı olacaklardır zannederim....
Makinaları kullanım amacına göre değerlendirirken, en az 3+1, 4+1 gibi rulmanlı olanlarını, yedek makaralı olmalarını göz önüne almanızda yarar olacaktır. Ağırlığıda bunun yanında büyük bir etkendir. ( Zaman zaman örneklerim ve çocukluğumuzda, küçük yerleşim yerlerinde su çekmek için kullanılan kuyularda ki çıkrık kolunu gösteririm. İki tane demir mil üzerinde çıkrık kolunu bütün güçünü kullanarak sararsınız. Eğer ki o 1 rulmanlı olsaydı fazla bir avantaj sağlamazdı ama, 2-3-4 rulmanlı olsaydı, parmağınızın ucunu kullanmanız fazla bile gelecekti. ) Madem 250 verdin, biraz daha çık ve dediğim standartlı makinalara gel isterim.
öncelikle nerde kullanacaksınız.mesela boğazda olacaksa shimano nun devri yüksek onun için sizi zorlar.okuma raw 2 kullandığım makina gayet iyin ve güçlü makina.tekneden jigde yapabilirsin boğazda da kullanabilirsin.oldukça memnunum kesin tavsiye ederim.
Surf makineler koyuyor, sonra bir jig makinesi olan RAW'a talip oluyorsun. Kafada bir şey şekillenmiyor bu şekilde haliyle. Ne istediğini biliyor olmadığını düşünüyorum. Genelde şu olur. Tekniği zayıf, at kurşunu geriye, kaldır kolları havaya, yüklen yaradana sığınıp yallah şeklinde bir atış yöntemi kullanılır. Misina alınırken mesela hava dirneci ve makaradna boşalma kabiliyetine zerre bakılmaz, amanda pek sağlam, tır bağalasan çeker diye alınır. Eldeki kamışta "çok memnunum" olan, yay gibi bir kamıştır ki, aksiyonu yavaş olduğunda atış yapamaz. Şimdi şöyle böyle demeyin. 3 kat merdiven çıkamayan ben, 2 metre boyunda 110 kg atletik arkadaşın abanarak tüm gücüyle attığı yere ulaşabiliyorsam, burada bir sorun yok mudur? Surf işine uygun kamış, takım, misina, teknik seçersiniz. Atışlarınızda buna göre mesafe alır, konfor ve erim elde edersiniz. Bu noktada makine surf kafaysa, sizin tekniğinizin, misinanızın vs. hakkını verir. Ama gidip bir jig makinesi almışsanız, tekniğiniz anlamsız oluverir. Şimdi neden bir surf makine alınır? Uzak atış yapmak için. Neden bir jig makinesi alınır? Jig yapmak için. Şimdi ne yapmak istiyorsunuz? Surf mu, jig mi? bunu bilske, sizin için şu daha uygun diyebiliriz. MEsela siz derseniz, ben boğaza gideceğim, lüfer tutacağım kıyıdan. Buna göre size en az şu hızda sarmalı, en az şu akıcılıkta olmalı, drag şu olmalı, ağırlık bu olmalı vs. der bir şartname belirler, bu şartlara uyan en ucuz makineyi tavsiye ederdik. Ama şartnameniz belli değil. Bu durumda size çok fazla yardımcı olamaz hiç kimse.