bu işin piri olmuş tecrübeli abilerim ve benim gibi acemiler... ben bu balık sevdasına 5-6 ay önce tutuldum. denize kıyıdan at-çek veya yemli oalrak avlanmaya gidiyorum, ayrıca barajlara, göllere turna ve sazan için gidiyorum, bazen de dereye gidip şamandralı bir takım yapıp nasibimizi arıyorum. aldığım ilk olta alba star ve dandik bir makine... maliyeti 6 ay önce 40 liraydı. ben balık tutmaktan bu kadar zevk alacağımı sanmamıştım. artık hem makine hem kamış miadını doldurdu. 150-200 lira arası kamış+makineya para ayıırmayı düşünüyorum. balıkesirde ufak bil ilçede yaşıyorum, burda balık malzemeleri satan bi abimiz var, hem tatlı su, hem de denizde kullanmam için yukarda saydığım gibi okuma zeon http://www.avmarketi.com/asp/show_st...t=7-OKUMA-ZEON linkte mevcut marka makinayı tavsiye etti. yalnız fiyatına biraz fazla dedi, 90 lira. aynısı nette 75 lira. her neyse, elinde geçen yıldan kalma karbon ve çelik tel sarılmış surfing amerikan marka bi kamış tavsiye etti, 3,90 veya 4,20 cm likti sanırım. alışını uygun ayarladığı için 60 liraya verebilceğini söyledi. ben makine konusunda kararsızım ama kamış gerçekten hoşuma gitti. siz bu önerilere ne dersiniz? başka makina tavsiye eder misiniz? surfing kamış tercihim gölde ve denizde daha ileriye ulaşmak istemem... hep şuna inanırım, ne istediğini bilen insan arzu ettiğinin gereğini yaparsa hedefine ulaşır. ben de ne için kamış ve makina kullanacağımı yazdım. sizin engin tecrübelerinizden istifade etmek istiyorum. keşke harcayabilecek çok param olsa da en iyisini alabilsem, ancak 150-250 en fazla bu fiyat aralığında iyi bir şey alıp uzun süre kullanmak istiyorum.. tavsiyelerinizi bekliyorum teşekkürler. fot. makinem malesef bozuldu, yoksa av raporlarımı da sizlerle paylaşmak isterdim. teşekkürler...
düzelttim başka bir yerden başka bi link malesef diğeri çalışmıyor.. http://www.teknosite.com/UrunDetay.aspx?Urun=60799
Aynen sabahtan beri giremedim.Sabahta giremedim bir şeyde söylemek istemedim belki benim pc den sorun vardır diye sanırım herkeste aynı yeni linkte gördüm ben size en iyisinden albastar öneriyorum ama sorumlu olmak istemem fikrim bu son karar sizin .