Kuzenim ve ben ilk olta takımımızı kuracağız.Bu yüzden orta halli bize bu işi öğretecek bir olta takımı kurmak istedik.Bütçemiz 50-60 ytl.Makinemizi Albastar Delta 60 almayı düşünüyoruz.Kamışta bir türlü karar veremedik.Avlamak istediğimiz balık türleri tatlı suda sazan denizde çipura ve levrek.İşimize yarıyacak kamış sizce hangisi olur?Yani kaç cm boyunda kaç gr çekerli bir kamış alalım.Mesela 360 cm boyunda 100-200 gr çekerli bir olta işimizi görürmü?Herkese şimdiden teşekkür ediyorum.Yardımlarınızı bekliyoruz.
başlangıç için kıyıdan avlanacak iseniz ,ortalama 3 metre civarı bir kamış işinizi görür, başlangıç için albastar veya silverstar olabir. kamışın çekeri , atarı ile orantılı değildir, yani 100-200 gr atarlı bir kamışla 2 kg balığı çekebilirsiniz. yada daha fazlasını. önemli olan kamışın esnekliği ve dayanımıdır. başlangıç için fazla para harcamayın. bende 8 adet makine bir o kadar kamış var hepside dünyanın önde gelen markalarından.. inanın bana yanımda kasnakla veya ucuz makinalarla benden fazla balık tutuyorlar. anlayacağınız iyi makine ve kamışla, iyi balıkçı olunmuyor. Bu tamamen tecrube ve şans işi. zaman geçtikçe iyi makine veya kamışa ihtiyaç duyarsanız ,o zaman en iyisini alırsınız. avınız bol ,iğneniz keskin olsun