tebliğler 5 TL

Konu, 'Tebliğler' kısmında fixahmet tarafından paylaşıldı.

1. fixahmet

fixahmet AHMET

Favori Kamış:
    Daiwa msp 270
    Favori Makine:
    Ryobi ecusima 4000vi
    En İyi Avı:
    sazan 5150 gr
    merhaba arkadaşlar. geçenlerde yaşadığım trajikomik bir olayı paylaşayım dedim.

samsunlu amatör olta balıkıçılarının bir mağduriyeti karşısında verdiğim bir mücadele ile ilgili olarak geçenlerde yolum il tarım müdürlüğüne düştü. oradaki görüşmelerimi tamamladıktan sonra, kontrol şube müdürünün yanına çıktım. samsunlu amatör olta balıkçılarının oluşturduğu 600 kadar üyesi olan bir grubumuz olduğunu, gerek ihtiyaç duyan üyelerimize, gerekse gittiğimiz avlaklarda bilinçsiz olarak avlanan vatandaşlara verilmek üzere, yürürlükte olan tebliğler 2/2 nin basılı olduğu kitapçıklardan temin edip edemeyeceklerini sordum. beni başka bir odaya yolladı, oradan verirler dedi. gittim, oradaki görevli önüme bir yığın kitapçık koydu ve tanesini 5 tl den alabileceğimiz söyledi. şok ve dumur karışımı bir durum yaşadım o anda. devlet, maliyeti taş patlasın 1 tl olan yaklaşık 8 x 13 cm ebatındaki bu kitapçık için vatandaştan 5 tl istiyor.

avlaklarda balıkçılara kuralları öğrenmeleri için bedava dağıtılması gereken kitapçık, balık malzemesi satan iş yerlerine balık malzemesi almaya gelen vatandaşlara dağıtılması için bırakılması gereken kitapçık, para karşılığı, üstelik maliyetinin çok çok üzerinde bir para karşılığı satılıyor.

artık gittiğim avlaklarda bilinçsizce avlanan vatandaşlara kızmamaya karar verdim. sen devlet olarak vatandaşa bu kuralları anlatmazsan, üstelik parayla satmaya kalkarsan, bilmem ne dağının, bilmem ne köyünde oturan vatandaşın nereden haberi olacak ki yasadan, kuraldan, limitten, tebliğden... herkes vaktinin bir kısmını internette geçirebilecek kadar şanslı değil malesef bizler gibi...

2. kedi

kedi kazim

Favori Kamış:
    Okuma
    Favori Makine:
    Okuma
    Üzücü bir durum malesef. Devlet vatandaşa hizmet için var. Vatandaşın sırtından kar elde etmek için değil.
    Ayrıca o satılan kitapcıkların Maliyeti 0,30 kuruşu geçmez. 5 liradan satılıyorsa Memurlar kendileri bastırıp satıyorlardır.
    Ve bundan amirlerinin de payı vardır.

3. fixahmet

fixahmet AHMET

Favori Kamış:
    Daiwa msp 270
    Favori Makine:
    Ryobi ecusima 4000vi
    En İyi Avı:
    sazan 5150 gr
    sanmıyorum. tam tarım il müdürlüğünden çıkarken bir tanışla karşılaştım. oda orada çalışıyormuş meğersem. durumu anlattım kendisine, dur ben sana birkaç tane almaya çalışayım dedi. ona bile vermemişler, sayılı geliyor demişler. kimsenin günahını almayalım şimdi...

4. emir şengezer

emir şengezer emir

Favori Kamış:
    Shimano Speedmaster Power Game - Shimano Nexave BX Surf - Lineaeffe Prestige 7000
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 10000 XSB - Shimano Biomaster C5000 FB
    Sanki ortada kanunsuz bir iş var gibi. Oradaki memurları ilgili makama şikayet edin diyeceğim ama bunlar ne ki bunların bir boy büyükleri bir şey olsun.

5. kemalyaman34

kemalyaman34 Kemal

Favori Kamış:
    Muhtelif çap ve markalarda makina ve kamış
    En İyi Avı:
    Turna : 72 cm.
    aynen katılıyorum. kar paylaşımı var ortada.

6. DeadPOX

DeadPOX

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Kaçanlar
    Ahmet abi,

İlgili kitapçıkları herhangi bir derneğe mail atarak ücretsiz alabilirsin. En kötü ihtimalle seninde yakından tanıdığın Rastgele Der yönetimi sana bu konuda kesin yardımcı olacaktır.

Ama sana düşen görev. Parayla satan kurum hakkında gerekli girişimleride yapmayı ihmal etme derim ben.

Saygılar.

7. Abanticus

Abanticus Erol ÖRKCÜ

Merhaba Ahmet bey

Size yardımcı olabilecek dernekler :

OLTACILARDER
    RASGELE DER
    SAMADER
    KAMADER

Yukarıda isimleri verilen dernekler kendi imkanları ile tebliğ kitapçığı basımı yaptırıp dağıtmaktadırlar. Eminim ki dernek bünyelerinde sizin ihtiyacınızı karşılayacak miktarda tebliğ kitapçığı vardır.

Saygı ve Sevgilerimle

8. bartıntrakonyası

bartıntrakonyası ferit

bence durumu ankaraya sor gerekirse şikayet et :D

9. diren

diren Diren

Favori Kamış:
    şeker kamışı
    En İyi Avı:
    Hayallerim, aşkım ve çipuram.
    Arkadaşlar,
    Bu sorun tek Ahmet Bey'in sorunu değil ki, hepimizin sorunu. Bence Ahmet Bey'e yol göstermek yerine, tebliğler her balık malzemesi satıcısının tezgahında ücretsiz nasıl yer alır, bunun bütçesi ve dağıtımında biz ne yapabiliriz onu konuşalım :)

10. menopiko

menopiko İbrahim GÜÇLÜ

Son derece haklısınız bu konuda.

11. fixahmet

fixahmet AHMET

Favori Kamış:
    Daiwa msp 270
    Favori Makine:
    Ryobi ecusima 4000vi
    En İyi Avı:
    sazan 5150 gr
    duyarlılığınızdan dolayı teşekkür ederim. bu önemli bir mevzu. kuralların uygulanması için önce bilinmesi lazım değil mi?