İstanbulda avlanan abilerim 20 ocak ve sonrası için tavsiye edebileceğiniz keyifli av yapabileceğim avrupa yakasında (ortaköy - zeytinburnu arası) bir avlak arıyorum.dişli avı yapmak istiyorum( aslında hedefim palamut olacak samsunda lüfer sarıkanat tutabiliyorum.). yöntem olarak At-çek düşünüyorum(kandırabilecek sahtelere sahip olduğum kanısındayım reeling mrsparkle .). sizce palamut - lüfer alma şansım varmı ? tavsiye edebileceğiniz avlak varsa memnun olurum. ö.m atabilirsiniz ŞİMDİDEN HEPİNİZE TEŞEKKÜRLER reeling
Benim bildiğim Anadolu yakasında, ortaköy - zeytinburnu arasında bir yer yok, haritaya baktım, onun yalancısıyım. Anadolu yakası mı, Ortaköy - Zeytinburnu arası mı? Nerde olursan ol, at-çek işini öncelikle bir unut. Alınmaz değil ama, artık o zor bir ihtimal. En garantisi, Galata köprüsünde bir yer tut, orada iyi takımlarla palamut, lüfer, mırmır, levrek vs. hepsini alırsın. Başka yerler için teçhizat gerekir, elinde uygun teçhizat var mı, bir fikrim yok.
Ben yazicaktim aynisini serdar bey benden önce davranmiş Spin ile istanbulda en azindan ortaköy zeytinburnu arasi bişi bulabileceğini pek zannetmiyorum kardeşim. Sörf takimin varsa min 4m onunla ortalama 150 200 gr kurşun arkasi 2 kulaç rapala bedeniyle lüfer palamut alma ihtimalin daha fazla olacaktir. En azindan çapari yapar istavrit yakalarsin. İyi eğlenceler hoşgeldin..
4.20 100-250 atarlı kamışım 50 lik makinem mevcut. düşündüğüm 100-150 gr kurşun 1-1.5 kulaç misina arksı rapala. iş yapmazsa palamut - lüfer çaparisi - istavrit çaparisi. Sarayburnu nasıl peki bu sistemler iş yaparmı ? (galata köprüsünde geçen yıllardan bildiğim gördüğüm bi yer sıkıntısı var pek yanaşmak istemiyorum ama bu gidişle yolu görünüyor :/ ( 420 - 150 arası kamış 50 -30 arası makine ve her türlü mühimmat hazır ) ( zeyinburnu - ortaköy arası bir doğru üzerindeki sahil şeridi )
birde yem derdiyle uğraşmak istemiyorum . surf takımlarıyla uzak mesafe atçek ile iş yapabilecek bir avlak yokmu bu aralıkta (her türlü teçhizat mevcut)
At-çek işi bitti denebilir artık. İş yapacak bir kaç yer var, bambaşka ustalık ister, üstüne de o kamış eminim turnafresh gibi bir şeydir, ble ağrısı, kol ağrısından başka bir şey getirmez. Takıla takıla ocak söndüren sahte, kurşun masraflarını da saymıyorum. Balık dibe indi, derine, oradaki istavridi püskürtür, kıyılar kıracça dolar. Ve o büyükleri bulabileceğin en kolay yer, Galata köprüsüdür. Ama çok feci takım seçer oranın balıkları.
Bence biraz gerçekçi olalım arkadaşlar.Bu saatten sonra kolay kolay lüfer ve palamut yakalayamazsın kardeşim.Özelliklede kıyıdan.Bence keyif almak istiyorsan boğazdan surf takımınla açığa atıp iri istavrit yakalayabilirisin oda gününe denk gelirsen.
Tarifi sakıncalı olmayan, acemisine de iş yaptırabilecek bir tek yer var, Galata köprüsü, bilhassa kule dipleri. Orada palamut filan eksik olmaz bu mevsimde, ama yakalamakta cidden başarıdır fakat, en azından mümkünüdür, uzak at, akıntıyla milleti toplama, dibe taktırma filan sorunları daha az olur.
Tarifi sakıncalı derken, mera saklamaktan ziyade, gidip noktasına düşürülemediği için balık alınamayacak yerler, kamışı kırmaya müsait yerler, kavga dövüşe meyilli yerleri filan kastediyorum.
bir kaç yıllık boğaz deneyimim var anadolu yakasında oltayı boğaza attığımda 2 kişi tutum sonra pek takılmadım 100-150 civarı kurşun kullanıyorum genelde . kalabalıktanda 5 10 mt uzak kalabiliyorsam kalmaya çalışıyorum. henüz bu güne kadar kamış kırmadım herhangi bi sebepten kamıştan güç alarak çekmiyorum takılmalarda misinaya yükleniyorum . geneldede 45lik kullandığım için bedeni en fazla köstek kopararak kurtuluyorum Tavsiye edebileceğiniz avlakları sakıncalarıyla zorluklarıyla bir ö.m atarsanız çok sevinirim ( daha önceki avlarımda beykoz galata köprüsü üsküdar da fln yaptım.) üsküdar çengelköy arası yada ortaköy zeytinburnu arası palamut potansiyeli yüksek avlak tavsiyesi bekliyorum 1 - 2 gün 1 kişilik yer bulabileceğim bir yer olursa sevinirim
Şemsipaşa'ya gidebilirsin. Yanındakilerin ulaştığı mesafeye ulaşmak için atarken kamışın ne kadar dayanacağı meselesi önüne gelir. Giderken en az 20 tane filan ağır kurşun, sahte, kaşık vs. götürmende lazım.
Serdar abi şu an tekneyle bile balık tutmak zor.Yılbaşının ertesi günü çok açıktan sadece iri istavrit alabildik malesef.Kardeşimiz lüfer diyor palamut diyor.Bu iki balığında av mevsimi geçti.Şansına istavrit bile tutsa iyidir bu mevsimde realist olalım biraz.
Elbette bu konuda yazmışlığım vardır bir kere daha tekrar edeyim. Eski gün lerde dahi bu seneki balık bolluğu pek görülmemiştir.İşte o senelerde ocak ayı ve hatta şubat ayının bazı günlerinde kıyıda kraça açıkta iri istavrit olduğunda ilkönce yemlik biraz kraça tutarda sonrasında bunlardan taze fleto çıkarıp onlu çaparinizin kurşununa takriben 30-35 cm bir kösteğe ufakca mantarlı çift iğneli bir yemli çinekop takımı bağlarsanız,uygun surf kamışınız varsa ve sizde iyi bir atıcıysanız Kanlıca sahil Yolu,Arnavutköy çamlıbahçe aşiyan küçük fenerin yan tarafı gibi yerlerde açıkta iri istavrit alıpta kıyıya yakınca yerlerde dipli çalışısanız illaki yemli takımızada güzel bir çinekop hatta yakışıklı bir sarıkanat taktırabilirisiniz. Lütfen çaparinizin kurşundan evvelki ilk kösteğini kesip çıkarınızki mantarlı kurşun altı düzeniniz ona takılmasın sevgiler
ben dogma buyume ortakoyluyumde benım bıldıgım bızım semt avrupa yakasında bır gunde harıtalar degısmedıyse eger