tecrübelerinize ihtiyacım var..

Konu, 'Göller, Barajlar ve Akarsular' kısmında şanssızbalıkçı tarafından paylaşıldı.

1. şanssızbalıkçı

şanssızbalıkçı Furkan

Arkadaşlar hepinize bereketli avlar diliyorum. ben bu balıkavı işine daha yeni başladım. Dün 2. kez ava çıktım, ama malesef yine elim boş döndüm. Ben balıkesir, susurlukta oturuyorum. Burda susurluk nehrinde bir av denemem oldu ama epey beklememize rağmen bir şey takılmadı oltamıza. Karabalık (yayın) için olta attık. yem de solucan taktık ama malesef. Akıntı çok yoktu, epey de derinlik vardı 5-6 metre gibi. takımda da iki iğne vardı gezer kurşunla beraber.
    bir kez de bir baraj-gölete gittik. ama yine denemelerimiz sonuçsuz kaldı. bu dediğim yerlerde ne tür balıklar olabilir? avlanabilmem için ne tür takımlar ve yemler kulanmam gerekir? yardımcı olursanız sevinirim...

2. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Furkan Bey tecrübe kazanmak muhakkak çok önemli ve zamanla başaracaksınız, bu konuda kendinizi yetiştirmede hem arkadaşlarımız hem de sitemizdeki bilgileri size yardımcı olacaktır.

Ancak sizden ricam amatör balıkçılıkla ilgili kuralları düzenleyen tebliği iyice okuyup incelemenizdir. Mesala Balıkesir dahil birçok bölgede yayın avları için iç sularda yasak olan dönem 15 Mart-15 Haziran arasıdır.

http://rega.basbakanlik.gov.tr/eskiler/2008/08/20080821-6.htm

Tebliğe vermiş olduğum linkten ulaşabilirsiniz..

3. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    Shimano catana 2500 FB (Fener Bahçe:)))
    En İyi Avı:
    55 CM. TURNA, 52 CM. SUDAK, 6,5 KG. AYNALI,5 KG YAYIN
    mrb

:) aramıza hoş geldin eğer yayın hakkında bilgi istersen öncelikle oltanın misinası 0.60 lık olmalı ve tek iğne takmalısın çünkü yayınnın her an 10-15 kilo su karşına çıkabilir ve 2 iğnelioltalar kopar kasnağa misinayı sar hiç ek yapmadan 50 gr.lık bir kurşun tak ,kurşundan 50 cm sonra büyük bir iğne tak.olta bu sıra yemde yemde en iyiysi canlı kurbağa onu sinek iğne ile yakala arka bacağının kalın kısmına iğneyi tak eğer kurbağaya kıyamazsan kara sülük iyi iş yapar(bu yemlere yayın dışında balık vurmaz solucan takarsan yemi diğer balıklar bitirir)yayın sazlık ve derin yerde olur birde her gittiğinde yayın tutamazsın çok nadir olta ile yakalanır sesizlik çok önemli sabırda

4. Okan_uA

Okan_uA .

Susurlukta 70 kilo civarı yayının oltacıya rast geldiğini duymuştum, internette dolaşmıştı o adamın ünü. Yani bereketli bir yerdesiniz aslında.

5. şanssızbalıkçı

şanssızbalıkçı Furkan

rıfat bey hatırlatmanız için teşekkür ediyorum, linkten inceleyeceğim. Gökhan bey'e de tecrübelerini paylaştığı için teşekkür ederim. Siteyi vakit buldukça inceleyeceğim. herkese teşekkürler...