Tecrübeye dayalı makine seçimi !!!

Konu, 'Makineler' kısmında Emre ALP tarafından paylaşıldı.

1. Emre ALP

Emre ALP Emre ALP

Favori Kamış:
    Lineaeffe Oyster Cast 3.90
    Favori Makine:
    Okuma Travertine TR 55
    Herkese Merhaba,

Deniz kıyısında at çek avlanma (çapari, rapala ve beklemeli) için aşağıdaki makinelerden birini sizlerin değerli yorumları ile seçerek almak istiyorum.

Makinedeki teknik özellik, sağlamlık ve işleyişi, marka adına bakmadan sadece tecrübelere dayalı düşüncelerinizle yorumlayacak olsanız sizce en iyi makine hangisidir ?

Bu konuda bana yardımcı olacak tüm arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.

BANAX IRIS 5000RD

DAIWA REGAL 5iA 4000

PENN CAPTIVA REEL 6000

RYOBI ECUSIMA 6000Vi

Emre ALP

2. vayaz

vayaz engin bilgiç

Favori Kamış:
    shimano aspire dx 2.70 20-50 gr
    Favori Makine:
    shimano biomaster sw 4000 - Daiwa Saltist 6000 H
    En İyi Avı:
    levrek 3 kg
    Emre eger secenekler sadece bunlarsa daiwa regal hem kalite hemde 40 lik olmasiyla digerlerinden one cikiyor bana gore ama yinede bu fiyat yelpazesinde baska seceneklerde cikabilir istersen

3. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Daiwa varken, daiwa alınır diyor benim tecrübelerim ama.

Sen istanbul'dasın, deniz kıyısı dediğin garanti boğazdır. Bunu aklıma getirince, bunların hiç biri diyorum. Seni bu spin makineler pek kesmez. Sana surf makine lazım, Emblem, Emcast, Entoh gibi bir şey.

Bütçen yetmiyorsa, iyi olmayan ama idare edecek bir şeyler tavsiye edebiliriz elbette.

4. Emre ALP

Emre ALP Emre ALP

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Travertine TR 55
    Engin yorumun için çok teşekkür ederim.. Tavsiyeni merakla bekliyorum..

Serdar bey sizede teşekkür ederim. Balık tutmak için dediğiniz gibi istanbul boğazda şansım oluyor. Max. bütçem 150 TL.. Tavsiyenizi merakla bekliyorum..

Çoğunlukla at çek yapacağım için hafif bir makine tavsiye ederseniz sevinirim..

Saygılar..

5. furunotr

furunotr Haluk

Boğaz kıyılarında avcılık için hafif bir makina aranıyor ise iş değişiyor; bütçeyi epey arttırmak ya da göreceli olarak ağır sayılabilecek bir makina tercih etmek gerekiyor... En kullanışlı makina ölçüsü 65'lik kafa denen veya Sihamo'da 6000-8000 veya Daiwa'da 4500'lük diye tabir edilen makinalar; tabii surf makina tercih etmiyorsanız... Bunlarda hafif olarak mesela Biomaster 550 gram gelir; ancak gramı da 1 liradan fazlaya tekabül eder... Göreceli olarak ucuz olanlar 600-700 gram aralığında olsa gerek; tabii 550 gramın da daha hafifi mevcut ancak fiyat konusuna hiç girmiyorum...

6. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Haluk abi, 3.90 kamışla 150 gr sararken, makinenin ağırlığı düşünülecek son şey. 1 kg olsun ama adam gibi sarsın, kafi. Bu açıdan ağır görünse bile, emblem, emcast, entoh vs. çok daha az yoruyor. Biomaster, terazide hafif olsada, çok daha fazla yoruyor.

7. furunotr

furunotr Haluk

Ağırlık eğer sürekli at-çek yapıyorsanız önemli oluyor her halükarda... Eğer makina ağır ise çok daha çabuk yoruluyorsunuz; bazan makinanın gücü bile arka plana itilebiliyor bu durumda... Yalnız Biomaster yormaz; hem de hiç yormaz; cüssesine aldanmamak gerekiyor; pekçok makinayı gücü ve rahatlığı ayrca sağlamlığı açısından cebinden çıkartır; hem de 550 gram ağırlığı ile; ben sizin de bu makinayı tecrübe etmenizi isterdim; Boğaz ya da hangi deniz olur ise olsun hakkından gelir; elbet azıcık pahalı normal olarak...

8. Emre ALP

Emre ALP Emre ALP

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Travertine TR 55
    Yorumlarınız için çok teşekkür ederim.

Makina seçiminde cevabını aradığım en önemli soruya 2 farklı cevap geldi.

At çekte ;

1) İyi makina, ağırda olsa yormaz !! 2) Makina iyi olsa bile, ağır ise yorar !!

Maalesef bu konu kişiye göre değişken olsa da ister istemez insanın kafası karışıyor..

Konuyu açtığımda belirttiğim modellere 1 ürün daha ekledim. Aşağıdaki makinalardan hangisi boğazda at çek ve beklemeli av için uygundur. Bu 5 modelden birini seçip alacağım..

Shimano Exage 4000 RC

BANAX IRIS 5000RD

DAIWA REGAL 5iA 4000

PENN CAPTIVA REEL 6000

RYOBI ECUSIMA 6000Vi

9. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Penn captiva en uygun olani seçeneklerde.