Tek başıma denizde olmak ve Torikler 21 Şubat 2012 Sivrice

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında orhan kucukbicmen tarafından paylaşıldı.

1. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili arkadaşlar iki aydan beri çok sert geçen kış şartları denize açılmamıza engel oldu, bugün çok güzel bir hava ile karşılaştım, teknemde az kalan yakıtımı aldım, teknemin son kontrolleri yaptım, denize açılıyorum ama bu arada gerçekten çocuklar gibi seviniyorum,:) ne kadar güzel bir uğraş seçmişim benim akranlarımın çoğu kahvelerde oyun oynarken ben teknem ile denizdeyim,:) hava biraz gün doğusundan esiyor, denizde küçük dalgalar var, hava tamamen açık güneş var sanki yaz gelmiş gibi.:)
    Bugün sırtı ile torik avına bakacağım, iki alternatifim daha var çapari ile kolyoza veya uskumruyada gidebilirim, eğer kolyoz tutarsam yem yapıp yemli dip oltası ile mercan karagöz de avlayabilirim, bugün sırtı ile torik avını tercih ediyorum.:)
    Bu avımda kullanacağım rapalam gene aynı Yozuri Tobimaru 10.5 cm olacak, ben gene kullandığım sırtı takımımı kısaca anlatmak istiyorum.
    Rapalaya çok sağlam bir düğümle 10 metre kadar 045 asso misina bağlıyorum sonra bir fırdöndü ve gerisi 300 metre 090 gene asso çile misina çok sağlam büyük bir mantara sarılı olarak, bugün kullanacağım ağırlık 300 gr. civarında olacak, takımımı hazırladım rapalamı suya bıraktım ne olur ne olmaz takımın denizde olan hareketini görmem lazım sahte balık gerçekten canlı bir balık gibi hareket ediyor, bu balığa her balık atlar diyorum ve vira bismillah takımı suya bırakıyorum.
    Toriği aradığım yerler uzun senelerden beri torikleri tuttuğum meralar olduğundan balıkların nerelerde bulunabileceğini çok iyi biliyorum zaten balık tutmak için ilk başta balığın bulanabileceği meraları çok iyi tanımak gerek bence benim torik avlarımdaki başarımın en önemli faktörüde bu, sonra denizde takip ettiğim küçük balık oynakları ve bu oynaklar üzerinde uçuşan deniz kuşları ve mertılar, bugün deniz çok hareketli küçük balıkları denizde oynarken görüyorum barada yapacağım şey oynağın kenarınadan geçmek bu arada bir gözümde balık bulucumda buradan derinliği ve dipte olan balıklarıda görebiliyorm, her zaman caddelerimden bahsederim gene daha evvel torik tuttuğum caddelerimde dolaşmaktayım bu caddelerin tamamını bir seferde dolaşıyorum aşağı yukarı 10 km. kadar gidiyorum, tekrar aynı yollardan giderek balığı ve merayı fazla ezmiyorum.
    Denizde olmak gerçekten çok güzel ve her an sanki bir balık vuracakmış gibi heyecan içersindeyim, her dakika her saniye sanki toriğe yaklaşıyormuşum gibi geliyor işte gene balıkların oynak yaptığı 14 metrelerden geçiyorum takımım 9 metre derinlikten geliyor ve inanılmaz bir vuruş sanki mantarı elimden alacak motoru boşa alıyorum ve ona yol vermeye başlıyorum devamlı yol istiyor çok güzel bir balık olduğu belli işte bu işin en zevkli tarafı bu heyecanı yaşamak gerçekten inanılmaz bir duygu,:) bu arada tekneyi daha derin sulara doğru götürüyorum, balık oltada ama ne olduğunu daha kestiremedim sinaritte olabilir takımı hiç boş bırakmıyorum devamlı gergin olarak hem çekiyorum balık çektiği zamanda balığa yol veriyorm bu arada balığın çekmesi durdu şimdi ben çekmeye başlıyorum biraz daha açıklara geldim burada derinlik 25 metre artık balığın dibe takılması imkansız ve tekneye doğru çekiyorum, arada sırada sert yapsada gelmeye devam ediyor bu avımda 4 adet yaylı kurşun kullandım sırayla kurşunları tekneye alıyorum onları tekrar denize gidebileceği güzel bir şekilde motor kapağını üzerine diziyorum, ince misinaya kadar yani ön misinaya bedene kadar çektim balık bu sefer gene sert yapmaya başladı çok karalıyım tekneye kadar çekip balığı görmek istiyorum balığı gödüm parlıyor toriğe benziyor ama tam bu sırada balık çok hırçınlaştı ve misinayı tekrar çekmeye başladı bir kurşunuda aldı sonra tekrar balığı kontrolüme aldım bu sefer bende çekmeye başladım balığı sağa sola oynatmadan çekiyoru tekneye yaklaşyı balığın kafasın suyun üzerine çıkarmayı başardım bu bir baba torik suyun üzerinde yan yatmış bana bakıyor bir hamlede tekneye aldım çok mutluyum.:)
    Hemen taze taze fotoğrafların çekiyorum uzun zamandan beri bu güzel toriği çok özlediğim belli oluyor.:)
    Takımımı suya bıraktım gene dolaşmaya başladım bu arada deniz çok sakinleşti kuşlar ve balık oynakları çoğaldı bu burada hala torik olduğuna delalet doğruda tahmin etmişim, ikinci bir vuruşu daha aldım buda torik onuda fazla heyecan yapmadan tekneye almayı başardım çok sevinçliyim ve bu iki torik bana yeter deyip takımlarımı sarmaya toplamaya başladım istikamet liman.:)
    Teknem ile tek başıma sırtı çekerek çok güzel bir torik avı gerçekleştirdim yakaladığım iki torikte anılarım içersine girdiler.
    Sizlere de çok güzel avlar dilerim, hepinize sevgiler saygılar hoşça kalın.:):):)

2. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    ilk önce eski raporlardan birisi sandım.

Sonrasında yanıldığımı anlayıp hayli sevindim.

Emindim zaten iyi bir av sonrasında tekrar aramıza döneceğini,birisi sormuştu aynen bu şekilde cevaplamıştım.:thumb:

Hoşgeldin Orhan Baba lütfen bir daha arayı bu kadar açma

Sevgiler

3. mehmetcelik33

mehmetcelik33 mehmet celik

orhan baba bende vedat abi gibi eski raporların sandım ilk bakışta.sonra tarihe baktım dünkü raporun.özlettin orhan baba,eline sağlık güzel av yapmışın.rastgele

4. Bir daha torikleri bu kadar özletmezsin değil mi?
    Bugün sayende güzel başladı. Varol Orhan Ağabey...

5. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Havalar da güzelleşti ama Orhan amcadan rapor gelmiyor diyordum kendi kendime. :D

Demekki çok tez canlıyım. Avını çok beğendim. Demek güzel bir sürüye denk geldin sanırım ama 2 tane bana yeter deyip dönmüşsün. :D

Çok ince ayrıntılar var raporda ve yapılan düzenek basit gibi. Bende denemek için hevesleniyorum. En yakın zamanda tekne avı yapmak istiyorum bu güzel günlerde. Daha önce de sahte saldık tekneden ama herhangi bir ağırlık takmıyorduk ve başarılı olamadık. :D

Tabi benim You-zuri Tobemarum yok ama sahte çeşitim baya iyi.

Raporlarını özlemişim. Güzel raporun için ve verdiğin detaylar için teşekkür ederim.

Rastgelsin...

6. deePblue

deePblue na

Orhan amca dönüşün muhteşem olmuş.
    Tebrikler..
    Valla ne yalan söyliyeyim..tekrar kurşunu suya aldığını okuduğumda..eyvah dedim heralde kaçıyor..
    ama sen kontrolü yine almışsın ve mutlu son..
    harika :)

7. vayaz

vayaz engin bilgiç

Favori Kamış:
    shimano aspire dx 2.70 20-50 gr
    Favori Makine:
    shimano biomaster sw 4000 - Daiwa Saltist 6000 H
    En İyi Avı:
    levrek 3 kg
    orhan abi bu güzel raporlarını gerçekten çok özlemişiz harika balıklar tebrikler rast gelsin

8. volkanca

volkanca Volkan

Orhan abicim ellerine kollarına sağlık, bize yine o anları yaşattın, selamlar

9. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Major Craft Solpara 275 50gr, Italcanna Jigging
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    43cm palamut , 50cm Lüfer , 7,5kg Sarıkuyruk
    tebrikler Orhan abi, özledik raporlarını okumayı. O muhteşem manzara ile balık tutmak ayrı bir zevk zaten

10. seckint

seckint Seçkin

Favori Kamış:
    4.20 surf kamış
    Favori Makine:
    okuma synex
    En İyi Avı:
    3,5 kg Martı
    tebrikler Orhan amca en güzeli de bu bana yeter demen, başkaları olsa yetmez daha fazla tutayım der gereksiz avlanırdı, ne güzel bir meşgale seçmişiz kendimize :)

11. Guray.85

Guray.85 Güray

Favori Kamış:
    Lineaffe s- flex 15 kilos 250gr. 4.20m. kapalı;145 cm surf kamış.
    Favori Makine:
    banax 4000
    En İyi Avı:
    45 cm palamut 740 gram.
    tebrıkler orhan abı harıka bır av olmuş darısı başımıza ımkan olsada canakkelenın eşsiz guzellıgınde bır av'da ben yapabılsem :)

12. aknysfsrn

aknysfsrn AKINYUSUF

Favori Kamış:
    D.A.M SPEZIPOWER TELE SURF 420
    Favori Makine:
    Shimano aero
    En İyi Avı:
    Yumurtalık Pistaş mevkii LAGOS 5 kg
    orhan abimin ve vedat abimin raporlarını okumak bana ayrı bir zevk veriyor ... iyiki varsınız abilerim benim sizden ögrenecegimiz o kadar çok şey varki ..:)

13. GündüzGezen

GündüzGezen Şenol

Favori Kamış:
    Shimano Nexave CX 7-21gr. & Lineaeffe S-Curve Spinning 240 & Shimano Alivio TE 6000 / 360
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FB & D.A.M Quick Effzett FDS 735 & D.A.M 860 SLR Surf
    En İyi Avı:
    Söylemem nazar değer :)
    Tebrikler Orhan baba.
    Arkadaşlar avlarınıza ara verdiğiniz için sizi epeyce özlemişler. Ancak havalar elverdiğinde sizin aşkla, sevgi ile hasretle denize koşacağınızı kestiremiyorlar yada sizin güzel raporlarınıza alışık olduklarında biraz sitem ediyorlar ara verdiğinizi zannederek. Oysaki siz denize aşıksınız tabi denizde size her güzel buluşmanızda ikinizde bir birinize sevgi ve saygı ile yaklaşıyor, kaynaşıyorsunuz. Deniz sizin aç gözlü bir avcı olmadığınızı biliyor ki sizi hiç eli boş çevirmiyor, en güzel hediyelerini size sunuyor. Bizde bu aşkın mevyalarından sizin güzel raporlarınız sayesinde nasipleniyoruz. Tekrar teşekkürler Allah size uzun ömürler versin.

14. macir_ertan

macir_ertan Ertan Çetin

Favori Kamış:
    Trabucco
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem-Z
    En İyi Avı:
    Yayın,Sazan,Turna
    Tebrikler Orhan abi havalar da güzelleşmeye başladı artık kim tutar seni,güzel anlatımın ve avının ganimetlerini bizlerle paylaştığın için çok sağol selamlar

15. talip yeşiltepe

talip yeşiltepe talip yeşiltepe

gercekten özlemişiz be orhan abi cok guzel torikler.bundan sonra raporların sıklasmasını bekliyoruz...tebrikler..

16. Mr.Fish

Mr.Fish Yusuf

En İyi Avı:
    2kg Torik
    Tebrikler Orhan Amca... Cok guzel bir av gerceklestirmissin, Masallah. Bu Tobimaru dan bende de vardi 2 tane, ikisini de kaybettim :(

17. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    1 kg 500 gr Gökkuşağı Alabalığı (Şemsipaşa)
    Orhan Ağabey,

çok özlettin kendini yahu! Yine harika balıklar! Tekrar hoşgeldin ağabey.

18. GYILMAZ

GYILMAZ GÖKHAN

Favori Kamış:
    Shimano
    Favori Makine:
    Shimano
    En İyi Avı:
    Minakop 3KG
    Orhan Abi,Tebrikler,yine çok güzel ve bilgi dolu bir rapor ve harika resimler.Güzel avlarınızın devamı dileğiyle.
    Selamlar,

19. md_2705

md_2705 Mustafa

Favori Kamış:
    Okuma Alumina Spin Kamış 210cm 5-25GR
    Favori Makine:
    Spro Passion 710 6+1 BB Alu Spoel, Shimano Exage 4000 FC 4XSSS+1
    En İyi Avı:
    Alabalık 30 cm.
    Orhan abi tebrikler...Maşallahın var yine...Üstatlarımızdan böyle arka arkaya güzel raporların gelmesi bizleri sezon için umutlandırıyor...her ne kadar tatlı su avcısı olsam da dostlar adına ümitliyim...Daha nice avlara ve raporlara...

20. KorkutAta

KorkutAta Muharrem

Favori Kamış:
    D.A.M FZ SPIN 215 CM
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20
    En İyi Avı:
    sazan, 13,1 kg.; gökkuşağı alası, 2 kg.
    Ağzına sağlık Orhan Abi. Senin raporlarında sevdiğim iki şey var:
    1. Amatör ruh: Her tuttuğun balıkta ilk balığını tutuyor gibi heyecanlanıyor ve bu heyecanını bize de yansıtıyorsun.
    2. Balığın vuruşu ile tekneye aldığın zaman aralığını çok teferruatlı ve güzel anlatıyorsun. Adeta seninle birlikte balığı ben de çekiyormuş gibi hissediyorum (Abartıyorsam namerdim:D ).
    Tekrar ağzına ve canına sağlık!