Tek Başıma Spin Avım (Sonuç Aynı :) )

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında volex21 tarafından paylaşıldı.

1. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr

Bu sefer önce resimleri vereyim de hikaye okumak istemeyenler bakıp çıksın, dedim. :D

Hafta sonu Bergama'daydım. C.tesi günü akşama kadar ki süreçte Serhat abinin işi çıktığından ben tek başıma av yapmaya karar vermiştim.

Bu ilk tek başıma avım olacaktı. Serhat abi bu hafta pek duyum almadığını kiloluk birkaç levrek çıktığını söyledi. Duyumlar moral bozucuydu ama amaç ta zaten tutmak değildi. :) Kararımı vermiştim, bu güzel hava değerlenirilecek, levrek olmasa bile gün batımı atçek yaparak geçirilecekti. :)

Hem yeni sahtelerim vardı. Yeni eski birçok sahtemi görmek açısından da güzel bir gün olacaktı. Arabayla saat 15:30 gibi evden ayrıldım. Saat 16:10'da avlaktaydım. Set üstüne geldiğimde daha önce avlandığımız yerler sular altındaydı. Su çok yükselmiş denize doğru akıyordu. Yollar çamur içindeydi.

Arabayla avlağa giderken araba çamurdan kıç atıyor ve bu bana biraz adrenalin yaşatıyordu. :D Daha atçek yapmadan gerekli adrenalini almıştım.

Avlağa ulaştığımda daha önce yer bulamadığımız bölgede kimsecikler yoktu. Bu hem sevindirici, hem düşündürücüydü. :confused:

Acaba daha erken diye mi kimse yoktu, yoksa levrek çıkmıyorda mı kimse gelmiyordu :rolleyes: Büyük ihtimal ikincisi diye geçirdim, içimden. Gene sahteleri yüzdürüp puan verirsin üzülme dedim :D

Arabadan çıktım hızlı adımlarla tam noktaya gittim, önce ün batmadan ve şarjım bitmeden 2,3 kare resim çektim telefonumla. Sonra ilk önce su üstü rover 98'i taktım. Kadir abinin tarif ettiği şekilde yüzdüreyi denemem lazım dı. Saat 16:15'ten 17:00 'ye kadar rover 98 g15r ile wtd çalıştım. Tak_Tak_Tak :D (Böyle yapılınca geniş zizaklar yapıyor ve karın gösteriyor hafiften. Gayet gerçekçi oldu, tamam dedim demek ki böyle yapılacakmış. :D

Sonra saat 17:00'de denemem gereken sahtelere yöneldim. Yüzüşlerini görmem için çok iyi bir fırsattı.
    Yeni aldığım Silverstar Nemmo mavi 9 cm'lik sahtemi taktım. Atış 7 yüzüş 7 fiyatına göre gayet başarılıydı. Renkte çok başarılıydı. Tamam bu iş yapar dedim.
    Hemen River Trible Devil 9,5 cm'lik olanı taktım. Gayet ince yapılı, bişeye benzemeyen, işçiliği kötü denebilecek bir sahte. Bir attım. Anaaa oda ne???
    İnanılır gibi değil o vasat sahte gayet memnun edici şekilde ve takla atmadan gidiyor. Atış Erimi güzel (8), yüzüş te fena değil (7).

Yüzüm güldü, bunlar balık alır dedim içimden. :) Sonra eskiden aldığım Daiwa Dr.Minnow'u taktı attım. Hayal kırıklığı, çok hafif.Atım 6, yüzüş 7.
    Bi de bunlardan 2 kat pahalısın, Tüüüüü yazıklar olsun dedim.:mad: Çantaya attım, utanarak en altlara biyere gitti. :p

Sıra ağır toplara geldi. Hafiften alacakaranlık çökmeye başladı. Yanıma o sıra biri gelde. Koca bi kamış. 11 cm'lik sırtı yeşil bir strike pro. (tek sahtesi o, başka yok) Rastgelsin dedikten sonra arkama bir yere konuşlandı. Akıntıya atmakta ama 10, 15 metre zor atmakta. Bende taktım Duel Lipness 9 cm sahtemi. Işıl ışıl zaten diğer atçekçi sararken bi yandan da beni süzüyo. Bi de avcı geldi o ara elinde tüfekle. Hoşbeş konuştuktan onra 2 haftadır doğru düzgün levrek çıkmdığını öğrendim. Çantama baktı falan. Sahtelerim hakkında yorumlar yaptı. Sonra ben bi gezinem dedi gitti. :)

Taktım Duel'i, abanmadan bir salladım, 30 - 35 metre gibi gitti. Yanımda duran atçekçi şöyle bir baktı, bi yandan gözü malzeme çantamda. :)
    Karşıdan 2 tne flika da geldi, tam akıntı da durdular. Başladılar onlar da atçek yapmaya. Volkan şu sıralar tuttun tuttun, tutumadın oksijenin tadını çıkar dedim:D

Atçek atçek hava iyice karardı. Ha şimdi vurur, ha vurur derken saat 19:45'i yaptım.
    Bu arada aldığım diğer duel'i de denedim ama o karanlığa kaldığından yüzüşünü göremedim.

En son Duel'in değerlendirmesiyle avı bitirelim : Atım 9, Yüzüş 9 (Yüzerken yalnız kuyruk sallamıyor, hafif döner gibi yaparak karın gösteriyor. Yavaş sarım da bile kendi aksiyonunu kendisi yapıyor. Dalma derinliği tam sığ meralara göre. (en fazla 0,50 metre) Hafifliğine ve küçüklüğüne göre atımı mükemmmel. Parasını ve namını (Semih Şentürk) :D kesinlikle hak ediyor. Levrek olduğu ir zamanda çok can yakacaktır. En güvendiğm sahteler arasındaki yerini aldı. :)

Herkese iyi avlar ve iyi haftalar dilerim. Ratgelsin...:D

Buradan av hikayesi yazmayan, herhangi bir bilgi vermeyen, yalnız kibirini şişirmeye yarayan, av raporu diye yalnız balık fotografları yayınlayan avcı arkadaşları da kınıyorum :D

Son düzenleme: 6 Şubat 2012
  2. alcedo

alcedo ümit

Favori Kamış:
    Abu Garcia 2.40 7-28 gr
    Favori Makine:
    Abu Garcia Cardinale 3
    En İyi Avı:
    5,5 Kg aynalı sazan, 2,250 Levrek
    Volkan her rapor balıklı olacak değil ya :) Bu aralar gelen duyular biraz kısır. Şubatın ortasından itibaren birlikte denemeler yapalım.

3. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    heyyt be kardeşim senin gönlün zengin:thumb: balık olmadan da rapor yazılırmış:)
    balık olupda içi boş raporlar açıkcası hiç ilgimi çekmiyor.şahsi görüşüm...
    mekanı soran yok..nasıl yakaladın neyle yakaladın.ekipmanlar neydi,nasıl kıyıya aldın..bunları bekler okuyucular...

içeriği bol rapor okuyucuların hoşuna gider:) raporunuz ilgi görür..!!!

içi boş rapor tuzsuz yemeğe benzer....

..........................................................

Volkan resimlere bakılırsa o mekanda pek haala su üstü çalışır.
    suyun durumuda tam su üstülükmüş:)
    sakat mekan orası:) dip kısım kayalık,levro o kayaların altına pusuya yatar,su üstünü gördümü aniden çıkar çakar:hungry:
    aksiyonda hiç gevşek davranma o mekanda..taaki sahten sudan çıkancıya kadar kesme aksiyonu,
    ayaklarımın ucunda levreğin atladığını bilirim:)
    gözünü sahteden ayırma,levro varsa peşine takılır görüntü verir,atlar atlamaz o ayrı mevzu..

4. anathema

anathema ersen

Favori Kamış:
    Shimano Catana BX 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 30 S
    En İyi Avı:
    LeVreK
    rastgelsin kardeşim, yaparsın sen :D

5. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tamam Ümit, levrek duyumları biraz başlasın, beraber denemeler yapalım. Bergama'dan dönerken Bostanlı'dan geldim. 2 tane çok güzel azmak var. Gerçi arabadan gördüm ama bayağı güzel gibi geldi. Senin daha fazla bilgin vardır gerçi. Ben uyarım her duruma. Yeterki evden çıkmaya müsait olayım. :D

6. ercan1977

ercan1977 Ercan

Favori Kamış:
    DAM ON-LINEAR tele spin 30
    Favori Makine:
    SHIMANO jhx 4000F
    En İyi Avı:
    Palamut 2 kg
    MERHABA...MORAL BOZMAYA GEREK YOK.İNŞAALLAH DAHA SONRAKİ AVLARINIZDA BAŞARILI OLMANIZ TEMENNİSİYLE...RAPALA BİLGİLERİNİZE TEŞEKKÜR EDERİM...ŞANSINIZ AÇIK OLSUN...

7. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim, Kadir abi. Senden çok şey öğrendik bu zamana kadar. Allah razı olsun.

Zaten bir ay kadardır, levrek duyumu pek yok. Levrek çıkmayacağını biliyordum da, ya çıkarsa diyerekten vede 3 haftadır evde pineklediğimden gitmeden edemedim. Çok ta güzel oldu. İyi ki gitmişim. :) Duelleri çok beğendim. Su üstünün kullanım şeklini kabaca kavradım ama daha çoook pratik yapmam lazım. :) Avlaktan en son ben ayrıldım. Ben giderken herkes gitmişti avlaktan.
    Serhat abi; hazirana kadar levrek çıkar, geçen sene mart, nisan aylarında çok tutmuşlar falan dedi. :) Hazirana kadar her fırsatta o güzel anı kollayacağım artık. :)

Rastgelsin abi...

Teşekkürler, rastgelsin kardeşim... :)

8. KANLIKAYA

KANLIKAYA Alper

Favori Kamış:
    D.A.M.
    Favori Makine:
    Okuma Safina SNa-25
    En İyi Avı:
    Yiyiciyim :)
    Kardeşim raporun çok güzeldi. Kesinlikle şu yorumuna katılıyorum;

"...Buradan av hikayesi yazmayan, herhangi bir bilgi vermeyen, yalnız kibirini şişirmeye yarayan, av raporu diye yalnız balık fotografları yayınlayan avcı arkadaşları da kınıyorum..."

Hepimize rast gele diyorum. :)

9. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim Alpercim. Aslında çok hızlı ve aceleyle yazdım raporu. Çocuk uyudu, uyanmadan ışığı kapatmam gerekiyordu. :D Çok kelime ve yazım hatası var ama olsun. Düzeltmedim, doğal kalsın :) (Yuhh artık, bu kadar da doğallık:D )

Bu aralar levrek kayboldu ortalıktan. Mart, nisan ayında görülür gene diyorlar bakalım. Nasip, rastgelsin.

Sitemim de son günlerde bu levrek yokluğunda çok güzel balıklar yakalamışlar. Heyecanla bir açtım. Annnnaaaa, bu ne yaaaaa !!!
    Hiç bir bilgi, heyecan yok. Yavvv insan biraz nasıl sahteye bindiğini, nasıl çektiğini yazar da biz de okurken haz alalım, heyecanlanalım.

Avlak yerin falan sana kalsın.... :( Bişey istemiyoruz, o heyecanı ucundan kıyısından hissetmek istiyoruz o kadar. :) Tebrik falan edesim gelmedi valla.
    Balık resmi için neyini tebrik edeyim dedim. Google'a girer, levrek yazarım bi sürü resim çıkar dedim. :D

İşte ölee... Sana da rastgelsin... :)

10. FLATRON BJK

FLATRON BJK Mehmet

Favori Kamış:
    Carmoron
    Favori Makine:
    Ryobi
    Yaşadıklarını birebir bize yaşattığın bu güzel raporun için seni tebrik ederim Volkan. Söylediklerinin noktasına virgülene kadar katılıyorum. İnşallah ikimiz de birgün buraya balıklı bir rapor açarız. İyi çalışmalar RASGELE

11. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Mehmet. Ben balıklı bir (tek) rapor yayınladım :D Gerçi bayatladı ama olsun.:) Senin mesajını görünce dank etti. :confused:

Ben selam göndermedim, Cuma günü. Totemi unutunca olacağı buydu. :)

İyi mesailer kardeşim. Umarım sana da rastgelir de yayınlarsın :D

12. FLATRON BJK

FLATRON BJK Mehmet

Favori Kamış:
    Carmoron
    Favori Makine:
    Ryobi
    Ben üye olmadan önce yayınlamış olabilirsin kardeşim. Olsun biz yeni tarihli bir rapor bekliyoruz. Evet totemi unutunca sonuç 0 sağlık olsun inşallah birdahakine.

13. sando

sando Salih

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA 10-40 gr ATARLI 240cm SPİN KAMIŞ
    Favori Makine:
    OKUMA TRAVERTINE TR 30 MAKİNE
    balıkmı?? oda ne? biz oyun oynamaya gidiyoruz denize. kimileri uzaktan kumanda ile araba sürer kimileri maket uçak uçurtur, kimileri maket tekne yüzdürür. bizlerde sahtelerimizi yüzdürüyoruz :) Hemde tamamen kendi marifet ve hayal gücümüzle.
    Teşekkürler güzel bir rapordu.

14. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Aynen Salih abi :laughing:

Teşekkürler...

15. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Yok; balık yok diye moral bozmadım zaten :) Sizlere de rastgelsin, şansınız açık olsun.

16. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Speedmaster Game Type 2.70 10-50
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    At cek takimi kurdugumdan beri hic balik tutmak amaciyla inmedim sahile:) Dün İstanbuldaydim amac kiz arkadasimi gormekti ama havada güzeldi:laughing: Besiktas sahilde cay iciyoruz bende bi taraftan balik tutanlara bakip icimden geciriyorum ne sanssiz adamim havaya bak diye:D tabi icimdekileri disari vurmadigim halde kafama bi tokat:eek: " Çağrı ben burda bisey anlatiyorum sen balik tutanları izliyosun! " Veee dünyaya geri dönüş " Yok hayatım kafam dalgın okulu düsünüyodum":laughing: :laughing: :laughing:

Duellere cok sevindim ilk fırsatta alıcam. Bu da mı gol degil hakim bey demicem cünkü tutmasanizda tutulmus bir cok uyduruk rapoun yaninda roman misali duruyor:)

17. HUT

HUT Önder

Favori Kamış:
    lineaeffe oyster
    Favori Makine:
    remixon magnum 6000
    En İyi Avı:
    levrek 42 cm civarı
    evet. resimli raporlardada böyle hikaye istiyoruz çünkü kendi adıma tutamasamda tutanların hem tecrübelerini hemde hissettiklerini yaşamak istiyorum okurken. teşekkürler...

18. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    :laughing: :laughing: :laughing: Ne dalarsın balık tutanlara. Şaka maka bende olsam, gözüm balık tutanlarda olurdu. :D
    Bizim gibilerin denizin yakınlarına yalnızca balık tutmak için gitmesi lazım. :D

Düşüncelerin için teşekkür ederim, bende aynı düşünceleri taşımaktayım. :D

19. dr.zeki

dr.zeki zeky

volkan sen de olmasan bölgeden son durumları nasıl alacağız :)Sular bayağı yükselmiş. Ama ben sana levrekler beni bekliyor demiştim :) bu gece yola çıkıyorum; kısmetse yarın ordayım İnşallah. Gerçi 3-4 gün sağanak yağmurluymuş ama ben de önemli bir işimi hallederim o arada. Haftasonu hava düzeliyor.Belki orada görüşürüz, böylece bu espri yeteneği levrekleri kandırma yeteneğinden kat kat fazla olan kişiyle (sen) de tanışma fırsatım olur. Serhat abin de, Mesut'u da gelse ne güzel olur. selamlar.

20. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Zeki, inşallah tanışma fırsatımız olur. Bakalım levrek yok muymuş, seni mi bekliyormuş. :D Ben 2 hafta da bir Bergama'ya gidiyorum. Malum dünyanın en pahalı benzinini satın almak epey zorlu oluyor. :D Ayın 17'sinden önce oralara gelemeyeceğim yani. O zamana kadar buralarda olursan tanışma fırsatımız olabilir. ;) Sayende belki, sarı köpekle tanışırım bende :)

Avlaklar çok kısır yalnız. Çok dandik zamanda gidiyorsun. Tabi herşey nasip kısmet ama gerçekten çok az çıkıyor levrek şu sıralar. Sabah akşam flikayla gelip, yoklayan insanlar 1 hafta da 1 tane palaz tutmuşlar. :( Düşün artık, o kadar kötü yani. Tabi hafta sonuna bakarsın, müthiş balık tutulur.:D Levrek bu belli olmaz. :) Şansın açık olsun. Takip edeceğim buradan, bakalım levrek tutacakmısın? :D