Arkadaşlar dikkatinizi çekti mi ? beslenmemizde bulunan tek doğal gıda Balık.Yediğimiz ekmek katkılı içinde eka var. Su işlenmiş( Al2so4 var) ,meyve sebze hormonlu, suni yemlerle beslenmiş inek,tavuk bunların eti ,sütü ve yumurtası ve de bunlara bilumum ilave edilmiş gıda katkıları, boyaları ile elde edilen diğer ürünler.Balığımızın kıymetini bilelim.
Kültür balıkçılığınıda aynı kefeye koyuyorum.Onlarda da suni yemler var şu kadarı protein olacak şu kadarı yağ gibi.Doğal alabalık ile kültür alabalığı arasındaki lezzet farkını sık sık bana sorarlar Cevabım hazır yemlerinden dolayı
Aynı şeyi yazacaktım Özellikle balıkların yağ hücrelerinde biriken ağır metaller ciddi anlamda sağlığımızı etkiliyor.
Geçenlerde bir dergide okumuştum..bir beslenme uzmanı.Çiftlik balıklarında kalp dostu diye bildiğimiz omega3 'ün yok denecek kadar az olduğunu bu yüzden yetiştirme çupra,levrek yerine doğal olan balıkların seçiminin öneminden bahsediyordu.. emin olmamakla bildiğim kadarı ile çiftlik çuprası ve levreği doğal ortamında olanlara göre 2 kattan daha hızlı büyüyormuş..Bundada verilen yemlerdeki katkı maddelerinin payı büyük olsa gerek.. alabalık için durum bundanda kötü.. Bu yüzden ne yapacağız..??...Balığın bol olduğu dönemde dondurucuya stok yapacağız..Haftasonu akşamları misela bugün dondurucudan çıkartıp bir güzel pişireceğizz..yanına roka,tere,cücük soğan,limon dan oluşan yeşil salata ile birlikte afiyetle yiyecez..eee tabi bekir kardeşimizde masada olmazsa balıklar ağlar.., evde şu an fırından yayılan kesif bir balık kokusu mevcut..Yazınki emeklerimin karşılığı
Bendeki balıkları ne yapacağız Sazan Turna, Lüfer, Tirsi, Kalkan, Lambuka ve digerleri samimi söylüyorum difrizde boş yer yok
Okadar ayrıntıya girmekte olmaz zannımca Yoksa hava kirli su kirli toprak kirli.Doğal beslenen dağ hayvanlarının yediği otlar bile bundan nasibini alıyor. Aman tanrım dünya ne halde.Kim açtı bu konuyu Negüzel hiçbişeyin farkında olmadan yeyip içip yaşıyorduk
Sırf kalp sağlığına faydası nedeniyle haftada bir kez balık tüketilmeli arkadaşlar. Çocuklarımız için ise sardalye ve hamsi özellikle, ayrıca deniz çipurası ve levrek ayrıca somon omega 3 yağı, ve zargana fosfor bakımından...