tek el ile spin kamış kullanımı

Konu, 'Videolar' kısmında Kadir Levrek Peşinde tarafından paylaşıldı.

1. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
  2. Ege Demirağ

Ege Demirağ Ege Demirağ

Favori Kamış:
    Okuma Lure Mania 2.13 5-20 7''1
    Favori Makine:
    Daiwa megaforce 1000 A
    En İyi Avı:
    Önemli olan balığın büyüklüğü değil yaşadığın heyecandır.Heyecan ince misinayla tutulan balıktır-LRF
    Paylaşım için teşekkürler Kadir abi :) Bu kamışın atarı kaç acaba ?

3. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:
    2.750 gram yazılı orkinos 3 kilo şeytan gridasi sayısız zargana turna sinavrit ve niceleri
    2,70 metre olan bı kamısla bunlar zor yapılır kadir abi ya bende böle kısa kamıs yokk :) spin kamış alınmalı ozman birtane böyle yapılması için D

4. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    bilmiyorun vallah:D 0 15 gr atarlı dır tahminim.bu tür kamışlar esnek olur...bu kamışların sapları biraz kısa..bunun için tek el ile atımda kontrolü sağlıyorlar,bileği yormuyor..

5. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    bende 3mt spin kamış var..sapı kısa atarı 20 40gr ama .çok esnek bir kamış...onunla birşeyler yapabilirim:) bunun için esnek kamış şart.sapı kısa kamış daha iyi olur..o şekil yaylandırıp atmak için..

6. bozoklum

bozoklum Serhat

Favori Kamış:
    Daiwa Crossfire
    Favori Makine:
    Daiwa exceler x 2500
    En İyi Avı:
    12 kg Aynalı Sazan
    şamandıralı sistemde ben hep bu yöntemi kullanırım nokta atışlarda mükemmel isabet sağlanabiliyor. hatta kamışlarımın sap kısmını demir testeresiyle keserek kısaltıp modifiye ederim çünkü piyasada bu tür telespin kamışlar pek yok olanlar çok narin yada parçalı kamışlar. ben taşıma zorluğu yüzünden parçalı tercih etmiyorum ancak modifiye ederek telespin kullanmak bagajı geniş bi araç almaktan daha kolay benim için :)

7. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    şamandıralı sistemi,videodaki gibi kamışı yaylandırıpmı atıyorsun:confused: yoksa düz omuzdan tek el ilemi atıyorsun:confused:
    mantiken düz omuzdan atış uyuyorda..:)

diğer atış yöntemi şamandıralı sistemde sorun yaratır atış yaparken:)

8. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Ultra light kamisla -ki atarlari 0.5-10gr arasi olur- tek el atilir da. Allah iki el vermisken fantazi niye? Mepps de atiyorum sahte de, silikon da, kasik da, spinnerbait de (mepps-zoka-silikon 3lüsünün harmanlanmisidir). Tek el nokta atisi daha iyi yapilir tezi safsatadan öte birsey degil. Sen atmak istedigin yere 2 elle tuttugun kamisi atamiyosan tek el zaten atamazsin. Denizde daha kolay tabi, gölde nehirde çayda agaç dibine saz önüne 25metreden tek elle indir bakiyim takimi. Karsi kiyiya mi atarsin, agaca mi takarsin, saza mi dolanirsin.
    ps: Sana hitaben yazmadim Kadir abi, bu konudaki genel fikrim bu yönde.

9. silent01

silent01 Erhan Açar

Favori Kamış:
    Shimano Alivio CX 270 Spinning, Okuma V System 2.40 10-40gr, Shımano Alivio TeGt 30-60 Tele Spin
    Favori Makine:
    Shimano Sonora 2500 FC, Shimano Hyperloob 4000FB
    Kadir abi bunları bırak da senden ben boş bi alanda kovanın içine basket atışları bekliyorum spinle :)

10. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    yanlış düşünüyorsunhihi bu kamışlar oldukca hafif kamışlardır..ve boyları kısadır..aynı zamanda sap kısımlarıda..dolaysıyla tek ile fazla enerji sarf etmeden atabilirsin kaşıklarını..bu işin ustaları öyle bir atışlar yapıyorki tek elle,eğililip büzülmeden pozisyonunu bozmadan....çirt elle o dar alana kolay kolay sokamazsın sahteni..:)
    bu tip atışlar tatlı suya has atışlardır..denizde kullanılan bir yöntem deyil..:)
    denizde her tarafın açık..ancak kıyı boyunca atışlar yaparsın..yahut liman içinde şamandıra diplerine.halat diplerine indirme atışlar yapabilirsin..
    istediğin bumu o kolay:D bir ara faztazi atışları yapayım ben:D

11. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Iste o ustalar 2 elle 50metreye nokta atiyor zaten, onu yapamayan için tek elle birak 50metreyi 10metre önündeki agacin dibine indirmek bile kolay degil. Iki el atistan daha randimanli olduguna inanmiyorum. UL kamislar dedigin gibi çok hafif ve müthis esneyebilen kamislar. Burda streetfishing olayinda pek bir revaçtalar. Av marketlerde de zebil gibi markasi ve çesidi. Türkiyede ismi dahi duyulmamis 20 marka sayabilirim. Tenriyu diye bir marka var çok haso kamislar. Tam nokta kamisi. Az da gramaji yüksek reinse aji zander diye yesil beyaz bir kamis var, aksiyonu müthis. Lucy craft da iyi nokta kamislari yapiyor. agir siklet spinningde pezon&mitchell xxl bir kamis çikartti bu sene 40-50gr silikonlari nokta atabiliyor ve kugu gibi aksiyon verebiliyorsun. Zor noktalara takim indirmek için bel hizasi paralel atis yapiyorum ben pek bir sorun olmuyor. Ilk baslarda birkaç takim heba ettim. Abuk sabuk yerlere gidiyor bazen. Anahtarlik halkasina 75gr kursun geçirdim, 0.30 örgü, saliyorum takilinca sahteye dogru. 3 takilmadan 2si kurtuluyor. Çok agaç dali tuttum öyle :) özellikle salkim sögüt :D

12. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    tek elli atışlarda uzun mesafe gereksiz zaten.uzun mesafe atışlarını alanı geniş suda yapacaksın...amaç kısa mesafelere,10 15 25 30 35metrelere atıp çekmek...
    öyle bir nokta bulursun..dar alan..kamışla omuzdan fırlatamazsın karşıya..sazlık vardır..ağaç dalı vardır tepende..aşağıdaki videodaki gibi atıp çekersin..yahut ön sayfadaki videolardaki gibi..kamışı yaylandırıp ucu ile iterek atıp çekebilirsin..bunu yapan insanlar aynı noktada atıp çekmiyorlardır..mekanına göre tecrubelerini konuşturuyorlardır..baitcasting li videoların büyük çoğunluğu tek elli atışlardan ibaret..
    bak mesela bu adam aşmış kendini:D

http://www.youtube.com/watch?v=1oV8BCp_6MA&feature=player_embedded

13. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Geçenlerde Okuma Lure Mania 3-11 atarlı 185 cm kamış aldıydım. Hafif sahtelerimi atarım diye. Bu videolardaki gibi über esnek. Üstten ikinci halkasının seramiği kırık çıkınca geri verdim. UL aksiyona sahip bir kamıştı. Fiyatı da gayet uygun. Düşünenlere tavsiye ederim.

14. bozoklum

bozoklum Serhat

Favori Kamış:
    Daiwa Crossfire
    Favori Makine:
    Daiwa exceler x 2500
    En İyi Avı:
    12 kg Aynalı Sazan
    tabiki bu kadar yaylandırmıyorum daha doğprusu bunu yapmam imkansız yapsam bile takım birbirine dolaşır böyle bir durumda :) omuz üstüde atışlarda yapmıyorum ama benim yaptığım şeyde aynı mantık ve neredeyse aynı uygulama biraz daha sert aksiyonu olan spin kamışlar kullanıyorum ve kamışı hafifte olsa yaylandırarak ivme kazandırıyorum en isabetli atışlarımı bu şekilde yapıyorum :)

15. Bahadır Sarıca

Bahadır Sarıca Bahadır Sarıca

En İyi Avı:
    Levrek, bir sonraki
    Sevgili Kadir,
    Tam zamanında iyi fikir verdin. At-çek avlarına başlamayı düşündüğüm şu günlerde sol kolumun tekrar sakatlanma olasılığı beni düşündürüyordu. Tek elle atış ile bunu çözebilirim.
    Elimde geçen yıl getirttiğim ultra light St-Croix kamışımla silikonlarla süper işler çıkarabilirim.
    0,88 - 5,31g atarı olan bir kamış. Özellikle silikonlardaki atış performansı çok iyi. Ben iki elle(alışkanlıkla) kullanıyordum. Ama birinci videodaki atışları görünce kesinlikle süper olur.;)
    Tekrar teşekkürler. Sevgi ve selamlarımla...

16. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    abi ben bu yüzden okuma alimuna 240 ın sapından 11cm kestim:D şimdi tek el ile daha rahat atışlar yapıyorum..40mt ye çıktığım oldu su üstü sahteler ile rüzgarsız havada..10gr zokaları 30 35mt atıyorum..ki bu mesafe benim ideal atıp çektiğim mesafelerdir.:)
    abi bahsettiğin kamış ile uçururum gibime geliyor zokaları:D kamış kaç gram abi..82grammı:confused: google öyle çıkardıda hesabı:)

17. muratcoskun

muratcoskun muratcoskun

Favori Kamış:
    alba star 2,70
    Favori Makine:
    şimano
    En İyi Avı:
    turna 2,5 : yayın 7,5
    benim elimdeki kamışta, 1,60cm 0. 3 gr atarlı miçhel kısa sap.
    gerçekten tek elle kullanımı çok rahat.
    bu birinci videodaki usta kadar rahat değilim ama, genede 30 mt civarı nokta atışlar yapabiliyorum.

18. darthvader61

darthvader61 Mehmet

Favori Kamış:
    Shimano Technium DF 270 MH // Shimano ForceMaster 240M 10-30
    Favori Makine:
    Shimano Biomaster 4000 FB // Shimano Rarenium 3000 SFA
    Alivio 180 ile yaklaşık 2 haftadır 3 dere avımda tek el kullanıyorum. Nokta atışlar olmasa da istediğim noktalara atabiliyorum. İlerledikçe daha da nokta atışlar olacağına eminim.

Tek elin avantajı tek elle akarsuda mepps attığımızda mepps düşer düşmez diğer elle kolu çevirip sarmaya başlamak daha kolay ve hızlı.

19. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    bendeki 3mt lik Procatch Carbospin kamışla..zokalı silikonları çalıştıracağım..2 kamışla gideceğim meraya:D o 3mt olmasına rağmen 150gr ağırlığı var ve sapı kısa:) elinde kamış var yok anlamıyorsunhihi makinanın ağırlığını hissediyorsun sadece..

20. Bahadır Sarıca

Bahadır Sarıca Bahadır Sarıca

En İyi Avı:
    Levrek, bir sonraki
    Dosğrudur Kadir 82gram. Onu Shimano Alivio1000 makina ile kullanıyorum. Pek zevkli oluyor, özellikle liman içi derin yerlerde silikon zıplatırken. Maalesef bu ikili ile av yapamadım daha.:(