Tek gözle balık avı, Harika maviler

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Vedat Abayoğlu tarafından paylaşıldı.

1. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Değerli Üyeler.

Malum sigarayı bıraktıktı.Ancak zaten fazla olan iştihayı ne yapacaktık.Onunla mücadeleyi sonraya bırakıp son günlerde tatlı,acı ne varsa,hani, derler ya afı,gafı yutarcasına yedikte,yedik.

Hele şeker,tatlı tutkumu hiç engellemedim.Sigarayı bıraktık ya,sanki herşey mubahtı.
    Bir oturuşta bir kg baklavayı yemek,tatlı olmadığında koca reçel kavonozunu devirmek,sevgili Efenin arada aldığışekerlemeleri bitirine kadar arka,arkaya götürmek son günlerde ardı,ardına yaptığım hatalardı.

Sonuç acı oldu elbet.

Geçen hafta Pazar kalktığımda,sanki bir büyüğü hızlıca devirmişim gibi,görüntüler birbirine giiriyor,objeleri çift,kimi zamanda üç bile görüyordum.
    Ne oluyordu bilemedim.

Günü salak,salak dolanarak geçirdim,hatta ogün birde Okan Motelde ev baklavası ile Adana boğması devirdim.

Özetle hastahanelere gittim,serumlar,iğneler filimler,bu arada tomografi,sonrasında MR falanda çektirdim.

Göz sinirlerimden birisine felç gelmiş,belki birkaç ay sürecek bir zamanda,oda ilaçlarıma,perhizime dikkat edersem geçme ihtimali varmış.

Hep derim,şimdide tekrarlıyorum.

Elim ayağım tuttukca avlanacak,resmedecek raporlayıp meraklılara sunacağım.
    Doğrusu darbeyi gözden yiyeceğim hiç aklıma gelmemişti.

Ama olsundu, işte tek gözlü avım.

Biz açılmadan yandaki Nihat 6 kişiyle karşıdaki Kadırga 5 kişiyle yürüdü.Belliki misafirleri vardı,belkide bir organizasyon üyeleriydi.

Bizde peşlerinden yarım yollu yürüüdük.

40 iğneli FC misinalı 8 No iğneli,artistik bağlamalı çaparimi özenle açtım.
    Balık kimse,ne cinsse,büyüksede,küçüksede çaparimi tattıracaktım.

Hedef balıklar Melina,İstakaroz,iiri kupes,denk gelirse meRCAN,hani varsa kolyoz vede Uskumruydu.

Ama bence hepsinden lezzetli iiri vede diri çivit maviisi ,yerel adı melina,İstanbullu adı kanal İzmariti 3'er 4'er gelmeye başladı.

Bir ara tamda istediğim oran ve derinlikte sürüyüFF'den tespit edip saldım 40'lıyı,döndüm üstüne,aldım kamışımı elime,az gezdirdim üstünde.

Hafif kesik darbelerle yakalanmayanlarıda kıskandırarak deniz üstünde,küpeştelerime monteli makaralarımın üstüne denk getirip motoru stop ettim.

İnce takım nerdeyse kopacak şekilde balıklar tarafından aşağılara çekilince,en son 2 sene evvel son üyelerini avladığımız uskumrular geliverdi aklıma.
    Neydi o günler şimdilerde teki bile ortalıkta görünmemekteydi.

Fırketesinden çıkardım çaparimi,kamıştan ayırdım,öte yandan ucuna 300 gr'lık bir iskandil bağlayıp salıverdim.

KOlayca balıkları yukarı aldım.Boş iğne bulmak zordu,tüm iğnelerim sanıırım dolmuştu.

Görmeyenin inanması zor bir durumdu,öylesine iri atik ve güzeldiler hemde nerdeyse 40 tane birden.

Yağmur iyice bindirinceye kadar,bir o kadar daha ,peyderpey aldık.

Diğer iki tekne dönmeye başladı,bizde yürüdük.İki saatte koca kovayı nerdeyse doldurmuştuk.

Yağmur detaylı resmetmemizi önledi,bir,iki kare çekebildik.

Akşama tulum çıkarılmış melina buğulaması var,haydi buyrun.

Sevgi ve saygımla kalınız,

2. denizbilimci

denizbilimci Hasan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extreme 4.40 ve Balzer Diabolo V, Cormoran Bullfighter 3.00 Spin
    Favori Makine:
    Shimano Titanos 5500 XSA ve Alivio 4000RB
    En İyi Avı:
    2,5 kg Torik
    Sevgili Vedat Abi çok geçmiş olsun, bu geçici rahatsızlık inşaallah kısa sürede düzelecek. Bu arada şekerden de uzak durmalısın tabii. Kendine iyi bak.

3. eminertürk

eminertürk emin ertürk

Favori Kamış:
    shimano catana
    Favori Makine:
    penn sargus shimano baitrunner 6500b
    En İyi Avı:
    yildizli trakonya 53 cm 1,5kg sinarit 1,75kg
    Ustacım Çok Geçmiş olsun aman dikkat et biraz yediklerine ilaçlarını düzenli almaya çalış. Tutacağın çok trofe öğreteceğin çok teknik var. Gözünü seveyim doktorları dinle biraz üzme sevenlerini
    Sevgi ve Sağlıcakla kal

4. turkuax

turkuax Okan

Favori Kamış:
    Cormoran Bullfighter 2.10 5-25 gr. Okuma V system 2.70 10-40 gr.
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 FC
    En İyi Avı:
    4,5 Kg. Sinarit 72 cm 3.2 Kg. Turna
    Ustam çok geçmiş olsun. Umarım bir an önce eski sağlığınıza kavuşursunuz.

5. darthvader61

darthvader61 Mehmet

Favori Kamış:
    Shimano Technium DF 270 MH // Shimano ForceMaster 240M 10-30
    Favori Makine:
    Shimano Biomaster 4000 FB // Shimano Rarenium 3000 SFA
    Çok geçmiş olsun olsun Vedat abi. İnşallah 2-3 ay sonra güzel haberleride alacağız burdan.

6. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Vedat amca gerçekten anlattığın olaya çok üzüldüm, umarım en kısa zamanda sağlığına kavuşursun. Avınıza gelince tek gözle bu kadar balığın dolduğu çapariyi kullanmak gerçekten usta işi olmuş, Boğaz'ın usta olta balıkçıları geldi birden gözümün önüne. 40lı 50'li çaparilerinin tümünü istavritle doldururlar, o dalgalı havalarda baş üstünde adeta dans ederek veya arka tarafta bir yandan motoru kullanarak, iğneleri içeri alırlar, tek elle takımı havada asılı tutup tek elle balıkları hızla çıkartarak livara gönderirler ve hiç karıştırmadan çapariyi tekrar denize indirirlerdi. Tabii bunun bir de palamut çaparisi vardır ki boyu 30-40 metreyi bulan bu takımları da iri balıklarla dolu oldukları halde aynı şekilde ustalıkla kullanırlardı. Ustam seni gerçekten çok önemli bir avcı yapan birbirinden çok farklı av tekniklerini başarıyla uygulayabiliyor olman. Yeri geldiğinden jig tekniğiyle büyük balıklar avlıyorsun, sonra bir bakıyoruz tatlısuda hafif takımlarla av peşindesin. İstanbul Boğazında surf avcılığının da tüm detaylarını biliyorsun, Boğaz'daki profosyonel tekne avcılarının kullandığı teknikleri de. Sanırım bilmediğin ve uzmanı olmadığın bir av çeşidi pek yoktur. Ama her işin başı sağlık, sen yine de kendini fazla yorma ve sınırlarını çok zorlama ki bu güzel uğraşa daha uzun yıllar devam edebilesin. Sevgilerimle.

7. HakanDurgut

HakanDurgut Hakan

Favori Kamış:
    SavageGear Bushwhacker XLNT 240cm 10-40gr
    Favori Makine:
    SHIMANO Stradic CI4 3000F
    En İyi Avı:
    88cm 4kg Yayın (spin takım ile)
    Vedat amca Allah(c.c) şifa versin.. avın çok güzel geçmiş 40lı çapariyi atıp çekmekte kolay olmasa gerek..
    Rastgele geçmiş olsun..

8. kahya

kahya atıl şenkahya

Favori Kamış:
    major craft crostage 902 M cormoran 210 bull fighter, cormoran 210 red master
    Favori Makine:
    shimano exsence 3000,shimano exsence 4000hgm, penn battle 6000.
    En İyi Avı:
    5,300 kg levrek
    vedat abicim
    öncelikle şunu söyleyim fotoğrafta acaip yakışıklı çıkmışsın.
    yine döktürmüşsün ustalığını.
    seni taktirimin sebeplerinden başlıcası ba balık avında çeşitliliğin.
    kıyıdan tekneden dereden gölden ve her türlü teknikle.
    avını tekrar tebrik ederim.
    daha önceki rahatsızlığında yazdıklarımı okumuşsundur herhalde.
    tekrar geçmiş olsun.
    senden sağlığın konusunda beklentim büyük.aynı dertten müzdaribim bende
    iştah.iştah iştah yapmayıda yemeyide severim ama artık tedbiri alıyorum
    senin gibi bir usta perhizinde etkili bir tekniğini bulacaktır.
    rastgele

9. mehmetar79

mehmetar79 Mehmet

Vedat abi umarım kısa sürede eski sağlığına kavuşursun. Bu kadar şeker tüketmek sigaradan daha az zararlı değil bunu sende biliyorsun. Avın içinde tebrik ederim bu arada
    sağlıcakla kal.

10. Armadillo DaNTe

Armadillo DaNTe Öner

Tekrar geçmiş olsun Vedat abi.. Sen nefes aldıkça bu yolda hiç bi fırsatı kaçırmadan avlanmaya devam edeceksin anlaşılan :) Allah yardımcın olsun en kısa sürede sağlığınıza kavuşun inşallah..
    Bu arada balıklar çok güzel gerçekten deniz balığı türlerini pek bilmiyorum ama sırtlarının mavisi çok hoşuma gitti.. Çok güzel bir av olmuş, Ellerinize sağlık..

Saygılar Ve Rastgele :)

11. 8 - 9 aydır bende sigara içmiyorum. Çok şükür +4 kg ile kurtardım. 2 aydır da aynı kiloda sabitlendim. Aman diyeyim Vedat abi, başlamayalım bir daha şu merete. Hem sık sık balığa çıkalım ki sporumuzu da yapmış olalım. Az da tatlıya dikkat ettik mi, ötesinde ne gelirse Allah'tan...

40 lı çapariyi dolu çekmek nasıl bir duygudur acep. :)
    Allah bu ve benzeri duygulardan mahrum bırakmasın sizi. (ve bizi :) )

12. arkadyan

arkadyan LEVENT ÇELİK

En İyi Avı:
    çupra..2.4 kğ
    Vedat Abi geçmiş olsun..Okuduğum en tatsız raporun buydu.Çünkü hastalıkla başlayınca gerisine konsantre olamadım,resimleride çok inceleyemedim..Eğer tek gözle av yapmadığını söylemesen, kesin Vedat Abide bir sorun var derdim..Biz senin ne avlarını,ne raporlarını biliyoruz,böyle 2 tane melinayla bizi kandıracağını sanıyorsan çook yanılırsın :) Bu yüzden bu rahatsızlığını balıkların şansına veriyorum,biraz daha gezsinler bakalım :) Bu halde bile denize çıkmanla ise gurur duydum..Sen benden çok daha iyi bilirsin ki, biz deniz sevdalıların her konuda her acıda ilacı da,huzuru da denizdir..Hele senin gibi eski çamlara şeker hiçbir şey yapamaz,diz çöktüremez..Diyetine ve ilaçlarına daha dikkat edeceğine inanıyorum..Şuna bütün kalbimle inanmanı dilerim ki,sitedeki her arkadaşım için en az benim kadar önemli bir abimiz liderimiz ustamızsın :) Ustalar her şeyi yener her şeyi bilir değilmi usta :) Ayrıca gözlüklü resminde bile çok karizmatiksin..Yeni raporlarını daha sağlıklı yazacağına yürekten inanıyorum..Allah acil şifalar versin,dualarım ve kalbim seninle..

13. frmerk

frmerk ERKAN

Favori Kamış:
    speedjig
    Favori Makine:
    Remixon jigmaster
    En İyi Avı:
    10 kg Orkinoz
    Abi geçmiş olsun yine ustalığını konuşturmuşsun gerçekten bizleri çok mutlu ediyorsun raporlarınla çok teşekkürler.

14. atakule team

atakule team hüseyin

Favori Kamış:
    Bass Pro Shops® extrime xps Mitchell Elite Spin DAIWA EXCELER, EXSF662MHFS 1.98
    Favori Makine:
    shimano sustain 2500 fg shimano exsence 3000cı4
    En İyi Avı:
    hedefim 120 cm
    slm

vedat abicim çok geçmiş olsun allah saglıklı sıhatli ömrünüzü uztsın
    aman dikkat kanma abicim tatlılar :)
    her daim balıkçılga devam abicim maşşallahınız var balıklarda süper afiyetler olsun sevgiyle kalın saglıklı ve sıhhatli inşallah rastgele :)

15. drasty41

drasty41 Recep

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast, spro spin2,70 ve 2,40
    Favori Makine:
    shimano exage ryobi ekusima4000
    Çok geçmiş olsun Vedat abicim her şeyden önce sağlık sıhhat lütfen kendinize çok dikkat ediniz avınız içinde ayrıca tebrik ederim sağlıcakla kal üstat....

16. avcı22

avcı22 Mesut Turan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    yayın 3.4 kilo
    Vedat Abi kendine dikkat etmen demek forumda bizi paylaşımlarından mahrum etmemen demek.Geçmiş olsun.

17. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    Geçmiş olsun abi. Dikkat et kendine, umarım en kısa sürede eski haline döndürürsün gözünü. Seni seviyoruz...

18. Kadir Altuntaş

Kadir Altuntaş Kadir

Favori Kamış:
    Kullandığım Kamış Captain Camelon 1500
    Favori Makine:
    SILSTAR
    En İyi Avı:
    Kıbrıs Takımla 250 gr'lık Kefal,Zıpkınla 55cm Deniz Turnası
    :) Vedat Abi geçmiş olsun,ALLAH şifa versin.Rastgele...

19. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Geçmiş Olsun Vedat abi. Can boğazdan gelir ve gider. Aman Dikkat.

Melinaların çapariyle yakalama fikri hiç aklıma gelmemişti. 3 lü 8-9 no iğneye küçük sülünez yada boru kurduyla alıyorduk hep. Çapari beyaz tüylü olan mı? Bir de 3 ü birden acayip asılıp 2-3 kg lık balık çekiyormuş hissi uyandırırken, acaba 40 tanesine nasıl bir adrenalin yaşıyorsun?

Bir duyumuma göre Melinaya rastladığın bölge bütün yaz Melina vermeye devam edermiş, ne kadar doğru acaba?

20. sazankara

sazankara ali

Favori Kamış:
    hangisi tutarsa o:)
    Favori Makine:
    hangisi tutarsa o:)
    En İyi Avı:
    turna 3.3 kg
    Geçmiş olsun vedat abi acil şifalar dilerim harika avınız içinde tebrikler ve teşekkürler...