Merhaba sevgili ustalarım. Sizlerin ustalık bilgilerinize ve tecrubelerinize ihtiyacım var hazır takım yapmaktansa kenfi takımımı yapmaya karar verdim birkac deneme yaptim daha once ve birkac balık almayı başardım şuan ise ekipmanımı arttırdım ve tek iğneli kıstırma kurşunlu takım tasarladım kıyıdan kullanıcam fakat şüphelerim var açıkçası iş yaparmı fazla takılma olurmu ve rüzgarlı havada durumu ne olur. Artı olarak kıstırmaların iğneye ve fırdonduye olacak uzakliklarini tam belirleyemedim suanki bilgimle bir yardimci olursaniz cok sevinirim saygılar.. Misina olarak 0.22mn beyaz misina kullanıcam 7 adet 2 gr kıstırma ve bir adet 6 numara siyah 1501 iğne.
Güzel kardeşim takım gayet güzel bence. eğer mera derin ve akıntılı ise gayet makul.kıstırma kurşun ile iğne arası yaklaşık 2 karış olursa tadından yenmez.takılma eğer mera kayalık ise ola bilir bu da işin cilvesi ama el oltası her zaman en etkili yöntemdir.takılmaya tedbir olsun diye ana misina 0.30mm yaparsın kıstırma kurşunları ona dizersin 6 kıstırma yaparsın sonrada ucuna fırdöndü takar 0.22mm den de 2 karış köstek yapar iğneyi bağlarsın.yedek 5-10 tane köstek hazırla eğer takılırsa kopsa bile ana beden kalır köstek kopar hemen yerine bağlarsın.canlı yem kullanacaksan karides mesela youtube da uygulama videoları var bakarsın. boru kurdu kolay zaten onun da videoları var...işin püf noktası yemleri nasıl takacağını da bilmekten geçer... ama el oltası seni ciddi anlamda ustalaştırır.doğru yolda gidiyorsun sevgiler,
ben tek iğneli dip takımında kıstırma yerine 5 gramlık gezer kurşunlardan kullanıyorum genelde 4-5 tanesini Metin beyin dediği gibi daha kalın ana bedene yerleştiriyorum. Fırdöndüden sonra 30 santim falan uzunluğunda tek kösteğin ucuna daha ince misinaya genelde mustad 496-2 numara çupra için bağlıyorum