Tarih ai: 22 Ekim Çarşamba Saat aa: 06:00 - 10:30 arası Yer aaa: Emirgan - Tokmak Burnu Hava ai: Parçalı Bulutlu Rüzgar : Kuzey Doğu 4-6 Takıma : İstavrit - 22-12 yeşil simli çapari / 50 gr. kurşun aaaaaaai Lüfer - 0,22 beden, 2 numara siyah çapraz kanca, mantarlı yemli takım / 125 gr. kurşun Sonuça : 1/2 kg. istavrit + tek lüfer İstavritler 06:30 - 07:15 arası tutulmuştur. Maksat sadece yemlik balık tutumaktı ancak istavrit bu kadar bol olunca dayanamadım, yarım kg. da kendime aldım doğrusu.. Saat 08:30 a kadar aralıksız istavrit tutanlar oldu ve ben avlaktan ayrılana kadar da hala ara ara çıkıyordu. Lüfer ise saat 08:30 da tutuldu. 10:30 a kadar çok nadir vuruşlar olsa da etrafta başka lüfer, sarıkanat, çinekop tutan kimse olmadı. Civardaki günün tek balığı da bana nasip oldu kısacası.. Tekrar Teşekkürler Kemal DEDE..
Fileto kullandım. Bir gün canlı olarak da denemeyi düşünüyorum. Daha verimli olacağı kanaatindeyim. Deneyip göreceğiz..
ben iki yöntemide kullanırım lakin isttavriti sizin yakaladığınız gibi anında yakalayabilirsem ve hemen canlı canlı atabilirsem tek tercihimdir. Sonuç eminim sizi de şaşırtır. Ancak bu nokyada canlı istavriti kamış yardımyla denize savurmak zor ve riskli bir iş. iyicene takımazsa veya yanlış takılırsa atarken ineden fırlayailir yada atışın etkisiyle suya çarpınca ölebilir. Biraz dikkat etmeli.
O halde canlı yemde 3 iğneli takım kullanırsak daha rahat ederiz sanırım. Yanılıyorsam düzeltin lütfen; Önde 5 veya 6 numara kanca - yemin ağzından geçirmek için Arkada 1 veya 2 numara kanca - yeme saplamak için Uzun oltadaki gibi ama kancalar arası mesafe kısa, hatta mesafesiz arda arda bağlanmış kancalar. Temsili olarak: ======-__)_____)_____) Ne dersiniz ve siz de kullandığınız takımdan biraz bahsedebilirmisiniz?
Sağol Kemal Abi. Dün sabah gittim. 10:30 a kadar oradaydım. Mekanını biraz işgal ettik ama affeyle, büyüğümüzsün..
VAY TEK GİDER BALIĞIMI ALIR GELİRİM DİYON YANİ yebrikler başka ne diyimki avın daimi ve bol olsun hadi bakalım
TEBRİKLER COK GÜZEL BİR AV OLMUŞ YALNIZ TOKMAK BURNU DEMİŞSİNİZ TOKMAK BURNUNDAKI İKİ GEMİNİN ORADAMI TUTTUNUZ LÜFERİ BENDE DEVAMLI TOKMAK BURNUNA GELİRİM CİNEKOP VEDE LÜFER İCİN AMA MALESEF İKİ HAFTADIR BÖBREK TAŞIYLA UGRAŞIYORUM AMA NİHAYET DÜŞTÜ MERET TAŞ KISMETSE PAZAR SABAHI TOKMAGA İNECEM BALIK İÇİN UMARIM KARŞILAŞIRIZ VEDE BURDANDA KEMAL ABİYE SLM LAR
Tüm dostlara iyi dilekleri için teşekkürler. Geçmiş olsun Alper. Umarım bir an evvel iyi olup meralara geri dönersin.. İnşallah karşılaşırız. Gemilerin olduğu yerden değil, virajdan tuttum.