Av tarihi: 07.08.2012 Av yeri: Marmara Denizi Kıyısı Hava durumu: Hafif rüzgarlı ve çok sıcak Av süresi: 3 saat Kullanılan takım: Şamandıralı tek iğneli Misine: Mustad Ayaka 0,22 İğne: Owner Mutu Light Circle No:8 Yem: Kaya kurdu Şamandıra: Fosforlu 5 gr. Kurşun: Kıstırma 3 gr. Kamış: 3,50 Çin malı Makine: Banax 250 Yakalanan Balık: Sargoz 33 cm. Yazın sıcak günlerinde kıyılarda küçük balıkların artması yüzünden gece avları iyice verimsizleşse de düzenli olarak meralarımızı yoklamadan yapamıyoruz. Dün de Can, Kaan, Koray ve onların balığa yeni heves etmiş iki arkadaşları ile sahilde buluştuk. Ekip böyle kuvvetli olunca "balık bahane sohbet şahane" şeklinde özetleyebileceğimiz bir geceyi geride bıraktık. Küçük balıklara karşı imdadımıza yetişen en büyük silahımız teke nedendir bilinmez son 1 hafta içinde tamamen yok olmuştu. Daha önce yeterli miktarda aldığımız noktalardan bir tane bile bulamadık. Böylece yemcinin elinde kalan son kurtlara talim etmek zorunda kaldık. Bu kurtlar da özellikle çok küçük olunca zaten avın fazla verimli olma şansı pek kalmadı. Gece boyunca başta gümüş ve kıraçalar olmak üzere pek çok yancı balık yemleri didikleyip durdu. Sözü uzatmadan, gecenin talihlisinin ben olduğumu belirteyim. Şamandıranın belli belirsiz suya battığı bir anda takımı yoklayınca balığı oltada hissettim. Ayarında açmış olduğum kalama baltabaşın sert kafalarına çok iyi cevap verince balığı zorlanmadan kıyıya aldım. Burada uzun zamandır özensizce kullandığım, bakım filan yapmayı aklıma bile getirmediğim Banax 250'nin hakkını teslim edeyim. Çapari ve rapala gibi avlar için çok yavaş kalan bu ağır makina bu tip avlar için bence çok ideal. Son derece sağlam ve misinenin tartabileceği her balığı çekme gücüne sahip. Onca hor kullanıma rağmen kalama sistemi de kusursuz çalışıyor. Kullanılan takıma gelince, gece avları konusunda usta üyelerimizden Fatih abinin de tavsiyeleri üzerine misineyi iyice incelttim. Geçen avlarda florokarbon olmalarına güvenip kullandığım 0,26 - 0,33 arası misineler yerine elimde olan misineler arasından Mustad Ayaka 0,22'yi seçtim. İnce misinenin kopması korkusuyla halkalı tek iğne kullandım ve bunu palomar düğümüyle bağladım. 3 cm. kadar üzerine de kıstırmaları taktım. Böylece en dibinde tek iğne olan çok basit bir takım elde ettim. Bilmeyenler için ifade edeyim, Owner Mutu No:8 oldukça büyük bir iğne. Owner'ın numaralama sistemi farklı olduğu için, örneğin bu 8 numara Fudo'nun iğnelerinde yaklaşık 3 numaraya denk geliyor. İnce misine - büyük iğne kombinasyonuyla bu güzel balığı alabildim. Belki yemimiz daha kuvvetli olsa devamını da getirebilirdik. Herkese gönlünce avlar dilerim.
Muhteşem dörtlü gece avında. Daltonlar mı demeliydim yoksa. Bu durumda sen Co oluyorsun. Kaan da -kilodan fazla gelse de- Avarel. Muhabbetiniz daim olsun, selam ve sevgilerimle.
Kardeşim tebrik ederim balık şahane,yine turnayı gözünden vurmuşsun, aslında tekeler kaybolmadı hepsi yerli yerinde duruyor ama güneşin etkisi ile tekeler derinlere ve taş ve kaya kovuklarına (güneşin vurmadığı) korunaklı bölgelerde oluyor. ince misina ile o balığı sudan kesebilmen büyük ustalık göstergesidir artık sen işin uzamnı olmuşsun gecelerin yargıcı bende bu ara zargana peşindeyim yakında gelecekler
sevgili aret tebrik ederim oradan çok karagözler aldık yakında ziyarete başlıycaz inşallah orada görüşmek dileği ile
guzel balik eferim banax makineler boyle avlar için guzel. yanliz kafanin altindaki ses yapan tirnagi iptal etmek daha iyi olur. caarrtt currtt baligi kaçirir
Vallahi ne desek boş.Kayabalığıdır,iskorpitidir,gümüşüdür,istavritidir derken gecenin sağlam bombasını sen patlattın yine.Arkadaş yeme atlamayan ne kaldı bilemiyorum artık.Öyle güzel bir baltabaş aldınki herkeze nasip olmaz.Usta işi bir balık.Aretçim tekrar tekrar tebrikler.Hafta sonuna daha büyük bombalar bekliyorum senden.Royun değimiyle ikinci kere hacı olmaya gidiyoruz
Roy balığı belki kaçırırda tüm kedileri etrafımıza toplar Namusuzlar makinenin sesine uyanmışlar.Aret çekiyor kediler pür dikkat olta başında
Bütün gece tek bir kraça bile alamadım Kirkor'la daldık güney Afrika muhabbetine, olta yemlemedik, etmedik, sonunda oltasının başında duran avcı balığı kaptı. Hak etti de bence. Full disiplin, hiç istifini bozmadı, hiç boşlamadı Aret ve taş gibi baltabaşı kaptı. Yakışır )