merhaba dostlar, sizlere daha once yaptıgım gece avında tek bır mır mır avladıgımı alatmıstım simdide benzer bır paylasım yazıyorm dun gece saat 03:00 sularında anlaştığımız gibi ablamın eşi olan mehmet eniştem beni aradı ve hazırmısın dedı uykudan yenı uyanmıs bırsesle hazırım dedım hiç uyumadım ki, hadi dedi ozaman yola cıkalım. biz mağusadaydık ve daha girneden İngiltereden tatil için kıbrısa gelen ve tam bir av- balık ve futbol tutkunu olan kuzenimin eşi Alper eniştemı de alıp tam ters istikamette olan Esentepe köyüne gidecektik. Girne/ esentepeli bir tekneciyle buluşup oradanda açılarak mercan palamut gibi balıkları avlanmaya calısarak guzel bır gun geırecektık.. ılk baslarda hersey ıstedıgımız gıbı oldu teknecimizle bulusştuk bize limana kadar yo gosterdı liman,kucuk 8 10 teknenın buundugu bır koydaydı bız hemen esyalarımızı aldık ve tekneye yukledık kaptanımız tekneyi çalıştırdı ve yavaşça halatları fora etik bu benım ıcın oldukca zevkliydi zira ilk kez tekneden avlancaktım. kaptanımız bir yandan dumenı kırıp bızı ıleretıyor bır yandanda palamut ıcın kendı çaparisini teknenın ardından suya salıyordu ama aniden motoru kırdı ve bize kara bulutlarla dolu gok yuzunu gostererek arkadaslar ozur dılerım ama fırtına cıkacak gıbı donmemız gerekıyor uzgunum dedı ve bır anda nesemız kactı ama onemlı degıldı bız bır kere kıyıdanda olsa avlanmayı kafaıza koyduk limana geri dondu ve bızler hemen limanın dalga kıranlarına yerleştik ben tekneden avlanmak ıcın hazırladıgım kurşunlu takımı cıkarıp hemen bır gezer şamandıra ve 2tane 3lü kancaya bağlı kostekten olusan takımı hazırladım alper eniştemse takımın ir dip oltasına donustrdu ve ilerdeki kuluk alana atmaya basladı mehmet enitemse zıpkınla avlanmak ıstıyordu ama bıraz daha gunese ıhtıyacı var dedı. yem olarak goturdugumuz karıdes ve suyu alnmıs tavuk gogsuyle avlanmaya basladım ılk 12 cekısten sonra mehmet enıztemde bende oltayla avlanmak ısterım dedı ben herzaman yanımda yedek bır makınelı gotururum ozman ona sen gel benım oltayı tut ve bende sana hazırlayayım dedım tam oltayı ona verdım kı daha 20 sanıye gecmeden cok saglam bır vurus ve samandıramız suya gomuldu enişteme cabuk cabuk sar kacıracaksın dıyordm ama enıstem bunu bır turlu beceremıyordu sonradan ogrendım kı hıc bunu yapmamıs hmen elınden oltayı kapıp hızlı hızı sarmaya basladm gelen ıyı bır balıktı olduksa ıyı sekıyordu herkes buyuk bır sokan bu derken balıgın sırtı suda gorunmeye baslamıstı gumus renklı bır balıktı bu ama cok ıyı cekıyordu sarıp onu kıyıya aldıgımdaysa onun bır sorgoz oldugunu farkettım eniştemin ben balığı iğneden alırken nasıl balık tuttum ama dıye ovunusunu duyunca kahkaha atıp oltayı bıle tutamadın az kalsın balık senı alıyordu dedım hep beraer gulustuk kovaya gıden sorgozun ardından atıslara devam ettık anahtarlık bıle olamıycak kucuklukte sokanlar takılıyordu bıze hebsını gerı saldık tabı bırazdan samandıram yıne sulara gomuldu sekıyordum ancak gelen cok kucuk belkıde 10 cm boyunda mınıcık bır orfoz du enıstem bılgısının olmayısı ve orfoz oldugunu duyması uzere koavaya atalım desede ben ve alper enişte ona bu balıkların soylarının azaldıgını ve uremek ıcın cok daha uzun zamana ıhtıyacı oldugunu anlatarak denıze gerı saldım ama hanı ırı bıtane olsaydı keske demedende edemedımbıraz daha avlandık ama denız oldukca dalgalanmaya basladı bizlerde artık kıbrısın guneşıne daynamayıp bunalmıstık gidelim mi artık dedığımde hepsi hazır kıt a olur deyınce toparlandık ve tek balık tutma geleneğimi surdurerek eve geldım babama balığı gosterınce( uzun zamandır balık tutamadığım için her eve bos dondugum zaman benle epey dalga gecıyordu) OOoooOO dedi şimd oldu bu beni doyurur diyordu 600grlık sorgozumaD neyse azda olsa yaptıgımız yapabıldıgımız avlanma ıcın Allahıma sukredıyorum ve aza kanaat etmeyen çoğu hiç bulamaz diyorum herzamankı gıbı Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us
Hüseyin kardeşim,aşağı yukarı 2 ay önce ben de Girnedeydim.Kısmetime balon balıklarının hışmına uğradığımdan balıktutmaktan vaz geçmiştim.Meydandaki parktan da olta atanlarda sokan(çarpan)balık alıyorlardı.Kalenin dibinden olta atanlarda vardı ama bayağı seyrettim onlarda birşey alamamışlardı. Ne mutlu sana ki boş gelmemişsin.Tebrikler.