Teke nerden çıkarabilirim (Gebze Civarı)

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında ersyn_k tarafından paylaşıldı.

1. ersyn_k

ersyn_k Ersin

Favori Kamış:
    D.A.M Steelpower Telesurf 3,90
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV55b
    En İyi Avı:
    comming soon..
    Arkadaşlar eşkina takıntım devam ediyor yakalayamasamda :)
    Bol miktarda teke temin etmek istiyorum ama nereden ve nasıl bulabilirim..

Bayramoğlunda az biraz var ama tek tük yeterli olmuyor.
    Dün akşam 20 litrelik su bidonuna çapraz kesikler atarak içine ince çorap içine konulmuş kokmuş ciğer ekmek parçası fln koydum tekeler girsin çıkmasın diye 1 saat kadar durdu suda ama hiçbişey girmedi içine :D

Siz ne diyorsunuz nerede bol teke var bu civarda??

2. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Teke nerde? Elbette ki Bayramoğlunda.. Başka bir iki yerde de var, ama giremezsin oralara.

O delikli şeyin içine ciğer vs. değilde, çatır çatır kurumuş ekmek kabuklarını, bilhassa yanık kuru çizgi gibi yerini ve biraz döküntü peynir koymayı dene.

Daha iyisi, bir lamba ve sapı sağlam ince gözlü bir kepçedir. Suya lambayı tutunca gözleri parlar tekelerin. Seri ve kararlı bir hareketle kepçeye alınır süratle tekeler birer ikişer.

3. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Teke açık denize kapalı suyu durgun yerlerde olur. Özellikle liman ve dalgakıran içlerinde, denize bakan değil kıyıya bakan ve hiç dalga almayan taraflarda olur. Doğal yerlerde ise yine koyların en korunaklı, dalgaya kapalı bölgelerinde, kayaların aralarında kalmış su birikintilerinde olur.

4. ersyn_k

ersyn_k Ersin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV55b
    En İyi Avı:
    comming soon..
    Bayramoğlundan başka biyer soruşumun asıl nedeni bikaç hafta öncesine dayanıyor.
    Bayramoğlunda boru kurdu ile uğraşıyordum eşkinaya, yan tarafta iki kişi tekeyle kurtları takas edelim mi dediler
    sınırsız teke verdiler bana :)

Ama tekelerin renkleri biraz açık sarı gibiydi bayramoğlundaki tekelere benzemiyorlardı, sordum cevap vermediler.. üzüm-bağ muhabbeti yaptılar...

hatta ufak 23cm civarı bir eşkina geldi tekeye mideye kadar yutmuş, onu çekmekte bana nasip olmadı yanımdaki meraklı arkadaşlarımdan bitanesi ben oltanın başında değilken çekivermiş sağolsun :(
    iğne çember olduğu halde midesinden ameliyatla anca çıktı..

kısacası bayramoğlunda teke genelde çok az oluyor (en azından bana)
    tuzladan çıkar diyenler var ama tecrübe etmedim eden varsa bilgilendirirse sevinirim.

Ve buralardan bu mevsimde eşkina alabilirmiyim en önemlisi bu aslında :)

5. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Eşkinayı bu mevsimde alırsın, ama taşını bulmak kaydıyla.

Bayramoğlu'ndan çıkan teke Marmara bölgesine bile yeter, boş ver öbür tarafı.

Ayrıca, eşkina tutmak istiyorsan, boru kurdundan şaşma derim, tekeden daha iyi netice verir. Biz tekeye iri istavrit, levrek filan için uğraşırdık. İri diyorum da, cidden iri, kilo ile tartılanlardan...

6. alpikom

alpikom ALPAY SEYHANOĞLU

bayramoğlunda kastel sitesiyle kayıkhane arasındaki yosunluğa dal kepçeyle bolca alırsın sana yetecek kadar.hemen denizin başladığı yerden.

7. ersyn_k

ersyn_k Ersin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV55b
    En İyi Avı:
    comming soon..
    Abi öyle diyosunda boru kurdu işinden soğudum iyice alıyorum alıyorum kurtlar kendinden geçmiş oluyo genelde, birkaç kez iyi kurt denk geldi ondada eşkinaya çıkamadım :(
    Tabi her koşulda eşkinaya gideceksem bikaç paket boru kurdu alacağım yinede orası kesin..

Birde taşını nasıl buluruz, gösterir mi bir abimiz :)

Deniyeceğim orayı ilk fırsatta (muhtemelen yarın :D )
    peki gündüz de alınabilr mi teke?
    Gece parlıyolar tamamda gündüzden toplasak diyorum o nasıl olur..

8. alpikom

alpikom ALPAY SEYHANOĞLU

gündüzde alırsın hegsagon otelin ordan gir kayalıklar bsaşlıyınca 50 -100 sola git hemen kıyıdan daldır kepçeyi kayıkhaneye doğru tara o bölgeyi bayağı alırsın.

9. ersyn_k

ersyn_k Ersin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV55b
    En İyi Avı:
    comming soon..
    teşekkür ederim, bu akşam deniyeceğim kısmetse..

10. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Speedmaster Game Type 2.70 10-50
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    1 sene evveline kadar eskinayi teke ile tutardik ama tekelerimiz jumbo olarak tabir edilen kirmizi sirtli olurlardi:) bahsettiginiz yeri bilmiyorum ama biz Tekirdag marinanin acik denize bakan tarafindan toplardik ince delikli kepce ve saglam bi el feneri ile. Ne zamanki boru kurdu Tekirdag iline geldi eskina tekeye vurmaz oldu:p silah cikti mertlik bozuldu hesabi mecbur boru kurdu aliyoruz. Ama tekeyi bi bidona toplamak yerine ince fileli kepce ve saglam bir el feneri ile daha net sonuc alabilirsin diye düsünüyorum böylece kücük tekelerede zarar vermemis olup büyümelerini bekliyebiliriz simdiden rastgele:)