Teke yakalama hakkında yardım.

Konu, 'Yemler ve Yemleme' kısmında RainboW tarafından paylaşıldı.

1. RainboW

RainboW Sertan

Selamlar,

Sizlerden İstanbul'da Kuruçeşme-Tarabya kıyı şeridinde teke bulabileceğim yerler hakkında yardım istiyorum. Nerelerde bulabilirim bu canlıyı? Ayrıca, kepçe kullanmadan yakalayabileceğimiz başka bir yöntem var mı? Pet şişe yöntemini denedim ancak ya indirdiğim yerde teke yoktu yada ekmeği beğenmediler. :) Yem olarak şişe içerisine bu canlıyı cezbeden başka ne gibi yemler koyabilirim?

2. ooztekin

ooztekin Özgür

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Kefal &tesadüfen Akya....ama tartmadım..
    Merhaba,

pet şişede ekmeğe gelmezler

Midye içi-ezilmiş kabuklular vs gibi proteinsel şeyler bulup koyarsanız pet şişe kesin iş yapar..ayrıca akvaryumculardan ucuz fiyatla bulunabilecek "dip yemi denen yem (ki bildiğimiz kültür Alabalık yemidir) granül halinde ..o da karidesler için oldukça ilgi çekicidir

3. nidya78

nidya78 Aydın

Bende aynı civarlarda teke bulacağım bir yer arıyorum. daha önce hiç teke yakalamayı denemedim. bu aradan teke yakalamış birileri yardım ederse sevinirim.

4. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Bana göre teke en güzel gece ışık ve kepçe ile yakalanabilir.Pet şişe yöntemini denemediğimi söylemem lazım.Gece kayalı yosunlu yerde ışığı denize tuttuğunuzda parım parım parlıyor gözleri kepçeyi daldırdığınızda yakalamamanız imkansız.

5. alikemalmetin

alikemalmetin ali kemal metin

Favori Kamış:
    2.40 kamış. markasını bilmiyom.birde mitchell makine..
    En İyi Avı:
    47 cm alabalık
    ya kusura bakmasanızda araya girsem teke nedemek desem söyle kısa cevap verebilen biri varmı.. gümüş balığı gibi bişey mi. küçük balık yani yemlik..

6. RainboW

RainboW Sertan

Cevaplar için teşekkürler. Bu şişe işine taktım kafayı ben. Bu gece yine deneyeceğim bakalım ne olacak. :)

Teke bir karides türüdür. Çalı karidesi olarak da bilinir.

Not: resim rastgelsin.org dan alıntıdır.

7. rıfat yaman

rıfat yaman RIFAT YAMAN

Favori Kamış:
    alba star akina ve kamış
    En İyi Avı:
    yıl 1992 ankarada aynalı sazan 16.5 kilo
    5 litrelik pet şişeyi kesin kokmuş tavuk kemigi ve ekmek kırıntısı koyun birazcık agzını ters çevirin ve telle honi biçiminde bağlayın ve tutacağınız yere suya bırakın dediğim taktik hokka taktiği girdimi çıkamazlarda rahatça ve çokça yakalayacağına eminim

8. alikemalmetin

alikemalmetin ali kemal metin

Favori Kamış:
    2.40 kamış. markasını bilmiyom.birde mitchell makine..
    En İyi Avı:
    47 cm alabalık
    teşekkür ederim.. yanlız yemler oltada süper görünüyor. benim bile atlayasın geldi oltalara..

9. satrab

satrab

bizde bu aksam gitmeyi düsünüyoruz balık avına ama su pet sise isini bi anlatırmısınız yanımdakilere bi sürpriz yapıyım

10. miccron

miccron Kerem

Favori Kamış:
    3 kancalı dip
    En İyi Avı:
    11.org.da ne tuttuysak o
    İstinye' deki tersane içini bir deneyin. Pişman olmazsınız..;)

11. eldvin

eldvin Erdoğan Özalp

En İyi Avı:
    30cm Lufer Familyası
    Merhabalar,

Eski bir konuyu hortlatıcam snaırım ama net bir cevap göremedim. Kabataş-istinye arasından nerden teke çıkarabilirim acaba?

12. eldvin

eldvin Erdoğan Özalp

En İyi Avı:
    30cm Lufer Familyası
    Yokmu acaba bilgisi olan ?

13. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    Her yerden çıkartabilirsin. Yosunlu, tekne bağlı olan her kuytu köşede bulma şansın var. Akıntı yok ise teke vardır. Marina içlerine bakıver... Kafa ışığı ile ve hava karardıktan sonra tabi ki. Avcılık biraz da emek meselesidir, araştırmak da zevklidir. ;) Rastgele.

14. eldvin

eldvin Erdoğan Özalp

En İyi Avı:
    30cm Lufer Familyası
    Teşekkür ederim :)

15. aydemirler

aydemirler xxxx

bu teke denen canlı kesinlikle insanlardan kaçmıyor bugün saat 18deki av için bedel toplarken yanımdan hiç ayrılmadılar.

genelde kaya ile otların olduğu bölgede toplanıyorlar.kepçeyi dibe sürtmeden hafifçe otların arasında gezdirirseniz toplarsanız.

meraklı bir canlı

yada diz kapağınıza kadar denize girer 10-15 dk sabit durursanız ayağınıza üşüştüklerini görürsünüz.

bir diğer yolda limanlarda bağlanan tekerleklerin arasını yoklamak.

pet şişeye marul,ekmek,koyarsanız da yakalma şansınız var ama pet şişenin uzun süre durması gerektiğini göz önüne alırsak pek tavsiye etmem.

arkadaşların dediği gibi gece ışık tutunca gözleri parlar,daha kolay yerini tespit edebilirsiniz,ama gecenin o karanlığında,teke toplayacağım diye göremediğin bin türlü mahlukatla haşır neşir olma riskinizde var.bunu hiç tavsiye etmem:D

Son düzenleme: 5 Ağustos 2010
  16. yakuppolat

yakuppolat yakup polat

Favori Kamış:
    remixon electra carbon
    Favori Makine:
    remixon hybrid 8000
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Arkadaşlar merhaba;

Belki eski bir konu ama bildiklerimi anlatayım hiç öyle şişeye ekmeğe falan gerek yok.Biz ambarlıda avlanıyoruz ve burda teke bulmak çok kolay aslında tekne olan heryerde çok kolay.Şimdi teknelerin olduğu yerlerde teknelerin halatları olur mutlaka ucu suda olanlar vardır.Zaten ucu suda olunca o halat suda dağılıyor açılıyor.O halatı sudan bi anda hızlı bir şekilde kıyıya çekin ve yere bırakın.İpin üzerinden bi sürü teke fırlar e artık onlarıda toplayıp şişeye atarsınız.:p

Benim yakalama şeklim bu ve hiçde boş dönmedim hatta fazla fazla topladığımda oldu.Yanlız hemen yanınızda su dolu bir kap olsun tekeler fazla su dışında kalmaz hele güneşi görünce anında ölüyolar...

17. alparslan07

alparslan07 izzet

Favori Kamış:
    (Okuma Salina SeaSpin 10-40g)(albastar hera 2811 2.70cm.30-60 gr)(ceboastur pantorga 100g 200g 4.20)
    Favori Makine:
    shimano sahara 3000 fd-spro passion fd 720 & 740-d.a.m 1137 840 quick slr spin 840 fd
    En İyi Avı:
    1430 gr levrek
    Teke Yakalama Tekniği !!!

canlı taze teke yakalamak için size bir teknik anlatmak istiyorum umarım arkadaşların işine yarar.
    bizzat tarafımdan denenmiş % 100 başarılı bir tekniktir.
    arkadaşlar öncelikle bize gerekli olan
    (1)havanın karanlık olması(karanlık derken zifiri manada diil:) ) ve fazla ses ve ışık olmaması
    (2)ışıldak yani fener
    (3)bayat ekmek
    (4)geniş bir kepçe

arkadaşlar bayat ekmekleri fırınlardan cüzi bir fiyata alabilirsiniz.4 veya 5 adet ekmek 2 , 3 kişilik teke tutmanızı sağlayabilir....
    arkadaşlar ekmekleri önce ortadan ikiye kesiyoruz daha sonra ekmekleri tekrar tost makinasına yerleştirilecek şekilde karnını açıyoruz (kapak gibi)
    NOT:avlak bölgemiz kesinlikle akıntılı olmayacak gündüzden keşfettiğimiz dere liman vs.bölgemizi belirlememiz gerekli
    kestiğimiz ekmekleri suyun gayet durgun olan kısımlarına ekmeklerin içi suyun dibine bakacak şekilde nazikçe bırakıyoruz.tam kenarada olabilir veya kepçe ila ulaşabileceğimiz noktaya'da bırakabiliriz ama kesinlikle su akıntılı olmayacak arkadaşlar buna dikkat ediniz..
    bu şekilde 5 veya 6 parça artık siz bilirsiniz ekmek bırakınız suyun yüzüne ve
    8 ila 10 dakika mola veriyoruz.
    bu arada ekmeklere teke toplanıp toplanmadığını elimizdeki ışıldakla veya fenerle 3 veya 5 dakikada bir kontrol ediyoruz duruma göre yalnız ışığı sakın ekmeğin üzerine uzun süre tutmayınız.
    eğer teke'ler ekmeğin altına toplandı ise gözleri parıl parıl parıldar.
    baktık baya teke var ışık tutmadan kepçeyi hızlı bir şekilde tekeleri kaçırtmayacak bir şekilde ekmeğin altına daldırıp kendimize çekiyoruz.
    ve yakaladığımız tekeleri kesinlikle gazete kağıdı karton kutu vs.içine koymayınız.
    tekelerin muhafazası:
    eski kullanılmayan bir naylon çuval un çuvalı gibi yere seriniz üzerinede pamuklu veya penye eski kullanılmayan havlu vs.ıslatın ve suyunu çok fazla sıkmadan çuvalın üzerine seriniz ben havlu ölçüsü olarak 50*90 cm veriyorum misal tekeleri havlunun yarısına kadar serin serdikten sonra diğer yarısınıda üzerine örtün serdikten sonra kenarlarını'da hafif büzerek kapatınki kaçmasınlar.
    mesela yarın sabah ava gideceksiniz bugün akşamdan teke avına çıktınız yarın sabaha kadar tekeler bu şekilde kıpır kıpır canlı olarak kalacaklar.
    antalya'da yem parası vermekten gına gelince veleri derekenarında olan dayımın oğlu vardı o bu şekilde tutuyormuş bizede tafsiye etti inanın çok başarılı oldu...
    tekrar dip not olarak düşüyorum teke avlayacağınız bölgeyi gündüzden teke varmı akıntı nasıl suyun yüzüne erişim kolaymı vs.diye mutlaka kontrol edin.ve en önemlisi arkadaşlar emniyetinize dikkat edin aman dikkatli olun....
    bu arada bu usül antalya bölgesinde bilinen bir metod'dur diğer illerimizde işe yararmı bilemem en azından bir deneyin derim....
    saygılarla hoşçakalın:)

18. gokhanekiz

gokhanekiz Gökhan Ekiz

Favori Kamış:
    Discovery 4.20 surf KaMIŞ
    Favori Makine:
    oKUMA
    En İyi Avı:
    yAYIN :) ne bileyim o zamanlar tartımız yoktu, kamışımız dahi yoktu çubuktan yapardık oltayı :)
    Güzel paylaşım teşekkuelerrr

19. alparslan07

alparslan07 izzet

Favori Kamış:
    (Okuma Salina SeaSpin 10-40g)(albastar hera 2811 2.70cm.30-60 gr)(ceboastur pantorga 100g 200g 4.20)
    Favori Makine:
    shimano sahara 3000 fd-spro passion fd 720 & 740-d.a.m 1137 840 quick slr spin 840 fd
    En İyi Avı:
    1430 gr levrek
    sende sağol gökhan kardeş...