Öncelikle merhaba dün balık malzemeleri satan yerden aldığım tekelere hiç bakmadan buzdolabına attım, bugün sabah da balığa çıktım takımları hazırladım kamışları hazırladım tam bir tekeyi elime aldımki karnında bi dolu havyarı vardı tekenin kendisi öldüğü için bi bıçak yardımıyla o bölgeyi kazıyıp denize attım da ne kadar fark eder bilmiyorum diğer tekelere baktığımdada vaziyet aynıydı ama bence şu bi kaç hafta yem olarak teke kullanmamaya çalışalım ki nesillerini devam ettirebilsinler
vlla eşkina ya çıktımda tuttum bazı tekelerin karnı siyahımsı yumurta gıbı şeyler görüodum.Acaba onlarmı havyarı eğer onlarsa tutmamak lzm bi 10 gün...
can kardeşim tekirdağ sahilde araba içinde balık malzemeleri satan bir abi var o kesinlikle teke ye karşıdır o genelde tavuk göğsü ve karides satar balık yemini ondan temin edebilirsin
bende tam haftasonu yazlıga gidiyodum. demekki teke kullanmıcaz bu sefer. olsun napaşım oda denizin canlısı üremek onunda hakkı.
Tekeleri yakalarken yumurtalı olanları geri bırakırsanız sorun kalmaz. Tekenin yakalanabildiği dönemde genelde hep havyarlı olur zaten. Kıyıda olma sebepleri bu.
Bu teke karides yavrusu değilmi ?Eğer karides yavrusu ise şayet tekeyi bir kere yumurtlamadan kullanmak aynı lüfere ve çinekopa yapılan zulüm gibi olur diye düşünüyorum.