tekeler mefta :(

Konu, 'Denizdeki Canlılar' kısmında rockchy tarafından paylaşıldı.

1. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    canlı tekede avlar mükemmel peki tekeyi yakaladıktan sonra ölürlerse . . .
    benimkiler öldü bunlar yem olarak kullanılırmı şimdi boşa gitmesin en azından:D

2. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    üzülme tekeler ölüde olsa işe yararlar gerçi canlı tutabilsen daha cezbedici olurdu ama sağlık olsun

3. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    dün yakaladım şişeye koydum 8 lt suyla beraber akşam bi baktım hepsi ölmüş 10 tane teke vardı zaten neyse bugün yine avlarım ben ve iha nın (halit) yapmış olduğumuz kepçeyle biraz zor oluyo ama . . .;)

4. barisozulu

barisozulu Barış OZULU

Favori Kamış:
    Kamış+Makine+ Misine+Fırdöndü+ İgne+Kurşun
    En İyi Avı:
    koca bi deniz yıldızı
    tekeleri saklamak için sürekli suyunu değiştirmelisin yada üzerine ilave etmelisin . Tekeler malum çakma karides oldugunu düşünürsek pek bi narin yaratıklar onları yaşatmak için biraz uğraşmak gerekiyo.

5. OrhanCinoglu

OrhanCinoglu

Favori Kamış:
    kamış
    En İyi Avı:
    57 cm kefal 1,5-2kg arası
    furkan tekeler için kumaştan bi livar yap.bi de ip bağla diğer ucunada taş bağla tekeleri içine koyduğun livarı suya at ne su değiştirirsin ne de oyalanırsın

6. carpe

carpe

Favori Kamış:
    olta, zıpkın
    En İyi Avı:
    3.7kg levrek 8kg sazan
    5 litrelik şeffaf, üstten çevirmeli kapaklı bidonlardan bir tane alın
    (1ytl).Havyayla üzerine bolca delik açın.Yakaladıgınız tekeleri onun içine koyun.Eger tekneniz varsa yanına bir iple sarkıtın.Tekne yoksa denizde daha sonra alabileceginiz biryere koyun.Tekne hareket edecegi zaman patlagı su dolu bir kovaya koyun ..Avlaga geldiginizde tekrar suya bırakın..Ölen tekeleri patlaktan muhakkak çıkarın.Yoksa digerlerini de bozuyor..;)

2.yontem..
    Eger tekeyi denizkenarında bırakacak pozisyonunuz yoksa buyukce bir bidonun içine denizsuyu koyun.Eve geldiginizde akvaryumlarda kullanılan hava motorundan içine hava verin..(bu yontemi ben denemedim ama deneyen arkadaslar olmus)

Hatta bu hava motorlarının pille çalısanlarıda varmış.Aslında bir tane edinmek gerek.

7. bülenttok

bülenttok BÜLENT TOK

Favori Kamış:
    amudson kudos, okuma v sistem,
    Favori Makine:
    shimano sahara ve symetre. daiwa emcast, daiwa bg ,
    En İyi Avı:
    izmit körfezinde iki kiloluk bir sinarit,
    teke yaşatma

Valla tekenin sağ kalabilmesi çok önemli. Canlı tekenin yerini hiç bir şey tutmaz. Yukarıda yazılmış tekniklerin hepsi doğru. Ancak tekenin dayanıklılığı mevsimsel bir durum.Temmuz-ağustos aylarında tekeyi muhafaza etmek çok zor.Suların sıcak olduğu bu dönemlerde tekeyi denizde bile saklamak canlı tutmak problem oluyor.Bence yapılacak bir sistem 25-40 litre arası buzluk iş görecektir.Şu sıralar reel ve carfaur gibi alışveriş merkezlerinde bu buzluklarda indirim var üç gün önce kendime bir adet aldım fiyatıda 9.90 ytl. ve yurt dışındanda 25 ytl getirttiğim ( internet ) hem pille hemde araba çakmağında çalışan hava motorunuda monte ettim. Şimdi sırf teke için hazırladığım sistem tamam. Bu sistemde tekenin yaşam süresi ( ölen tekelerin sudan alınması kaydı ile ) sonsuza dek yani ecelleri gelene yani denizde balık başlayana dek.
    Yaptığım bu sistemin resmini ayrıca verecem.

Arkadaşlar bu hava matoru ile ilgili bilgi sahibi olmak isterseniz cabelas.com adresine girp sitenin arama motoruna Frabill Aerators yazın arattırın ve inceleyin.

Son düzenleme: 14 Ağustos 2008
  8. carpe

carpe

Favori Kamış:
    olta, zıpkın
    En İyi Avı:
    3.7kg levrek 8kg sazan
    Sanırım aynı sistemden bahsediyoruz..

Bende pille çalışan hava motoru almak istiyorum.acaba akvaryumculara mı bakmak lazım..:confused:

9. OrhanCinoglu

OrhanCinoglu

Favori Kamış:
    kamış
    En İyi Avı:
    abi hiç gerek yok böyle motormuş buzlukmuş pilli akülğü şeylere :)

10. carpe

carpe

Favori Kamış:
    olta, zıpkın
    En İyi Avı:
    3.7kg levrek 8kg sazan
    arabayla geceden bodrum a ava giderken nasıl yaşatacagız peki..

Benim teknemde patlagım var.Herzaman canlı tutuyorum.Sıfır kayıp hemde.Hatta şu anda tekneye gitsem yanındaki ipten suya sarkmış durumda patlak ve içinde teke var.Ama uzun yolda pilli alet şart..;)

11. OrhanCinoglu

OrhanCinoglu

Favori Kamış:
    kamış
    En İyi Avı:
    babcım arabaylan taşıcanı bilmiodum o zaman dediğinizde haklısınız tabi:)eğer hemen marinadan çıkarıp buulunduğum yerden hemen atıyosam şahsen ben denizde muhafaza ediyorum mevsim ne olursa olsun sorun da yaşamıyorum .8 ya da 10 tane yanımdaki kovama alıyorum kalanları denizde muhafaza ediyorum.derseniz ki arabayla taşıcam dediniz çok mantıklı abi:)

12. OrhanCinoglu

OrhanCinoglu

Favori Kamış:
    kamış
    En İyi Avı:
    babacım arabaylan taşıcanı bilmiodum o zaman dediğinizde haklısınız tabi:)eğer hemen marinadan çıkarıp buulunduğum yerden hemen atıyosam şahsen ben denizde muhafaza ediyorum mevsim ne olursa olsun sorun da yaşamıyorum .8 ya da 10 tane yanımdaki kovama alıyorum kalanları denizde muhafaza ediyorum.derseniz ki arabayla taşıcam dediniz çok mantıklı abi:)

13. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    bu tekeyi bizim burda kayık kiralanan bi yer var ordaki kolonlardan çıkarttık ama adamda bizi çıkardı görüyoduk öyle çıkartıyoduk şimdi nasıl çıkartıcam kayalardaki yosunlara sürtsem kepçeyi yinede yakalayabilirmiyim

14. crazy_fısher

crazy_fısher burak sökmen

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    5kg levrek:)3,5 kilo beyaz laos(kum gridası)
    Arkadaşlar dayanamayacağım konuşuyorum.Teke yani tektek yaşatmanın tek tekniği var.Oda doğal keten bez ve buz.Tekenin suya ihtiyacı neredeyse yoktur.Ama soğuk olmalı.Bu yüzden buzda muhafaza edilmeli.Buzun hayvanı yakmaması içinde doğal keten kullanmanızı öneririm.Buzla tekenin arasına;)

15. a.özcan16

a.özcan16

Favori Kamış:
    makaralı olta
    En İyi Avı:
    antenli mercan 2.150 gr
    kavak ağacı talaşıyla da uzun süre canlı kalıyor.

16. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    bi şişe içinde buz dolabına atsak yinede canlı kalırmı

17. alpperr

alpperr alper

Crazy_fisher arkadaşımızın söylediği yöntem bencede en iyisi...
    bu şekilde tekeyi 2-3 gün canlı tutabilirsiniz hatta daha uzun süreler bile saklamak sizin elinizde...
    biraz daha detaylı tarifini verecek olursak;
    izolasyonu iyi olan bir kap bulmak lazım öncelikle,bu kap buzlukta olabilir veya strafordan balık saklama kapları var ben ondan kullanıyorum...
    Bu kabın altına buz kalıplarını güzelce diziyorum,üzerine bir keten bez serip tekelerimizi yerleştiriyoruz...
    en sonundada içine biraz su ilave ediyoruz... bu arada suyu nekadar az koyarsanız buzunuz o kadar uzun süre idare eder...
    ben genellikle bir parmak kalınlığında su döküyorum...
    birde bunun üzerinede ketenden bir örtü serecek olursanız tekeleriniz neredeyse ölümsüz olur...

bende bu yöntemi bir yemci arkadaşımızdan öğrenmiştim...

18. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    deniz suyunu soğutup temosa koysam:confused: :confused: :confused:

19. crazy_fısher

crazy_fısher burak sökmen

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    5kg levrek:)3,5 kilo beyaz laos(kum gridası)
    Yeme su değmemesi gerekiyor.Ayrıca suni şeylerden olduğu kadar uzak tutun.Doğal keteni bu yüzden söylüyorum.Şişe onların ölmerine neden olacaktır.Arkadaşın dediği gibi bir strafor kap bir buz kalıbı üzerine keten.Keten hafifçe nemli olabilir.(ıslak değil)

20. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    sağol burak abi denicem inşallah beceririm