arkadaslar aranızda yeniyim malumunuz eşkinada cıkmaya basladı buralarda bizde teke kullanalım diyoruz daha önce çok duydum fakat hiç kullanmadım cry acaba bunu bulmak için mevsimi varmı yoksa her zaman buluna bilir1 yemmi 1de nasıl ve nerden cıkaracağımı anlatırsanız sevinirim simdiden teşekkürler
Ben de çok Teke ile avlanan birisi olarak söyleyim tabi bu benim kendi denemelerim.Kışın soğuk havalarda zor bulunuyor özellikle mart ayına kadar ortalıklarda gözükmüyor.Ama yılın aşağı yukarı 10 ayı bulunur.Liman içlerindeki teknelerinde özellikle çok bekleyen tekne ve kayıkların altında, taşlık kayalık yerlerde bulursun.Çoğu gece ışıkla toplar ama gündüz de bulabilirsin.Bunun için sadece kepçen olması yeterli.Geceleyin feneri yaktığında kayalıkların üzerinde fark edebilirsin parıldayan antenli şirin şeyleri.Limanda teknelerin arasından kepçeni bir daldır suya, derinden kendine doğru biraz da seri bir şekilde çekersen güzel tekeler bulursun.Ama büyüklerini almaya gayret et.İyi avların olur inşallah.Rasgele.
bilgiler için cok saol en kısa zamanda 1 kepçe alıp denicem peki bu tekenin sahtesi yokmu kepçeyle falan uğrasmıyım diyorum
Tam olarak istanbulun neresindesin bilemiyorum ama malzemecilerin bazıalrında canlı teke satısı var. Anadolu yakası için 2-3 yer biliyorum mesala, ama karsıda satan yerleri bilmem.
anadolu yakasında dragos'un orda avlanıyorumdaha cok ama şimdiye kadar canlı teke satan yer görmedim boru kurdu satanı duydum ama teke satanı duymadım
Canlı Teke Anadolu yakasında ki canlı teke satılan yerleri yazarsanız çok memnun olurum. Özelden mesaj da atabilirsiniz. Bu arada Eşkina'ya var mısınız gidelim
merhaba;istanbul için söylüyorum,aralık ayından nisan ortasına kadar teke bulman cok zor kıyı şeridindeki su sıcaklığı 12 derecenin altında ise tekeler sırra kadem basıyor
Kartalda guvencemin yanında kucuk bir oltacı daha var orada var, sonra kaynarcada sahil yolunda oltacı salih var ondada var canlı teke,
teke genelde deniz suyu soğuk olmadığı zamanlarda kolayca yakalayabileceğin bir yemdir. bildiğimiz soğan çuvalına bir ip bağlayıp liman içlerindeki teknelerden birinden gece vakti suya bırak birkaç saat sonra hızlıca dışarı çek. sana yetecek kadar teke yakalayacağından eminim. rastgele.