Tekirdağ Levrek ve Mırmır avımız(17.11.2008)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında 56561 tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Uzun zamandır İstanbul içerisindeki balık kıtlığından ve İstanbul içinde aradığımız levreği bulamamaktan bıkkın bir vaziyetteydik. Hava uygun olduğunda buluşamıyor uygun olmadığı zamanda balık için zamanımız oluyor hep nedense. Uzun zamandır İlker Abi ve ben hava tahminlerini takip ediyorduk. En sonunda bir haftasonu balığa çıkmak için uygun zamanı ve uygun hava koşullarını bir arada yakalamıştık. Telefonlaşıldı yer kararlaştırıldı zaman da, iş güç ayarlandı, ancak Ahmet Abi(ahmetrt) son anda çıkan işleri nedeniyle bize katılamadı.
    Yer :Tekirdağ
    Ekip : İlker(İlker Abi) ve Ben
    Hava durumu: 3-4 knot rüzgar, bol dalga bulanık deniz ve tabak gibi ay, sıcaklık 12-7 derece arası
    Kullanılan takımlar : Klasik 2 köstekli 100 gr ağırlıklı dip takımı.
    İğneler : Mustad 496D no:4 ve 505 no:2(her ikiside kürdan gibi kaldı)
    Yem : Kurt
    İlk atışımızı saat 22:20 sularında yaptık, daha oltam suya değer değmez atlayan 30 cm lik mırmır günün güzel devam edeceğinin sinyalini verdi. Hemen arkasından İlker Abi ilk atışında 2 dakika içinde ilk mırmırı aldı. Benim mırmıra 4 numara iğne çok ufak kaldığı için iğne numarasını 2 ye çıkarttım. Oltamı savurdum ve beklemeye başladım. Küçük bir mırmır oltamla fazlaca uğraşınca attığım mesafenin yarısını çekerek ondan kurtuldum ve oltayı tekrar yatırdım. Boşluğu alıp çalan telefona cevap verdiğim sırada kamış ani sert bi vuruş ve arkasında çekilmeyle yatmaya başladı. Tasmayı koyup asılmamla balığın kafa atmaya başlaması bir oldu. Birkaç tur sert asılmalarla balığı aldıktan sonra kafa atışlarının daha da sertleşmesi "ne olur ne olmaz" diye düşünmeme neden oldu, kalamayı biraz gevşettim. Arkasından balık birkaç defa misina aldıktan sonra duruldu, kafa atışları seyreldi ve ben de sarmaya başladım. Kıyıya yanaştırdığımızda İlker Abi hemen koşup balığı kumun üstüne aldı. Balık kuma bulanmıştı ve çok tombuldu, balığın o halini görünce ilk Sorduğum "Abi minakopmu?" oldu. Sonra kamışı bırakıp yanına geldiğimde balık harika sırt yüzgecini gösterince o karanlıkta nihayet levrek olduğunu anladık. Müthiş bir sevinç yaşadık. Hemen 15 dakika arkasından İlker Abi Bir vuruşu çok atik bir şekilde tasmaladı. Yanlız ufak bir sorun vardı, balık biraz fazlaca büyüktü. Kamış ikibüklüm olmuş, Equisma8000 makine ise kilitlenmiş dönmüyordu. İlker Abi geri geri yürüyerek çekip boşluğunu sararak balığı biraz çektiyse de direnç bir süre sonra o kadar arttı ki, ağzımdan iki kere "abi kalama, abiii kalamaa" kelimeleri döküldüğü esnada olta aniden boşaldı. Maalesef balık kaçmıştı. İlk etapta kösteğin koptuğunu düşünsek de çekilince oltanın sapasağlam durduğunu sadece iğnenin balığın ağzını yırtarak kurtulduğuna kanaat getirdik. Gecenin kalan kısmında oltalarımızı mırmırlar ziyaret etmeye devam etti. Daha doğrusu İlker abinin oltasını. İlker abi mırmırda ciddi bir fark attı bana.
    Ben günü 1 levrek ve bir mırmırla tamamladım
    İlker abi 8 mırmır bir ispari yakaladı.
    Levrek 1888 gr geldi, mırmırlar 300-400 gr civarıydı.
    Fazla fotoğraflama imkanımız olmadı arkadaşlar kusurumuza bakmayın.

[[​IMG]

Günün İlginç Olayları
    1- Sahilde gezen vatandaşın kıyıda tepinen bir balığı eliyle yakalayıp "abi bu balık palamut mu uskumru mu?" diye sorması (balık rahat 1kg vardı nerdeyse torik olmuş)
    2- Sabah orada avlanan Celal adında bir arkadaşla tanıştık hoşsohbet bir arkadaştı. Sitemize davet ettik. Tam biz eşyaları arabaya toparlamış binmek üzereyken İlker abim mırmırları Celal arkadaşımıza hediye etti. Celal de jeste jestle karşılık verdi ve 2 dakika sonra elinde bir şişe tekirle gelip "İstanbuldan buraya kadar gelmişsiniz eli boş göndermek olmaz" diyerek tekiri uzattı. Ultra centilmence bu jesti için kendisine teşekkür ediyoruz.

Son düzenleme: 17 Kasım 2008
  2. 3182

3182

Tebrikler yucel usta guzel bir gun olmus. Kacan baliga uzuldum. Artik bir dahaki sefere.

3. crazy_fısher

crazy_fısher burak sökmen

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    5kg levrek:)3,5 kilo beyaz laos(kum gridası)
    Delirtmeye çalışıyosunuz beni anlaşılan.İlk fırsatta levreğe gidecem valla:D:D
    Acayip çatladdım ben:D:D

4. RainboW

RainboW Sertan

Tebrikler, güzel iş çıkartmışsınız. Ryobi 8000 makina kilitlendiyse güzel bir trofe yalan olmuş :) Sağlık olsun... Bize de kısmet olur inşallah böylesi.

5. esref surek

esref surek eşref sürek

Favori Kamış:
    tekne ile olta balıkçılığı
    En İyi Avı:
    7 kiloluk sinarit
    Yücel tekirdağ levrek haberi güzel sizde kısmetinizi yakalamışsınız bir dahaki avınızda haberleşip buradaki arkadaşlarında katılacağı bir organizasyon yapsak nasıl olur büyük balıklı avlarınız olsun rastgele

6. İlker

İlker İlker Ergülen

Favori Kamış:
    Shimano Bassterra,Power Aero,Trabucco Poetica
    Favori Makine:
    Shimano Symetre,Ultegra XTB
    En İyi Avı:
    MÖ'de tutulmuş yayın 5,2 kg,Sazan 6,5 kg,kofana 2,5 kg,torik 4,3 kg
    Yücel merhaba,

Bu ilk levrek sınavımdı, balığın o müthiş tok kafa darbelerini hissetmek bana yetti bile,bir dahaki imtihana,bu hafta kalama derslerimi çalışıp öyle hazırlanacağım,makinada ise Okuma'yı kullanıp iğnelerimi bir numara büyütüp köstekle bedeni 0,24 - 0,26'ya indireceğim. Bu arada Tekirdağ bende kalmış, sana borcum var, bilesin :)

Rastgele

7. ali_aksu

ali_aksu ali

tebrikler arkadaşım gerçekten çok güzel bi av bizde pazar günü tekirdağ salat karşında sabah 05:00 da başladığımız hiç bişey alamadığımız için marmara ereğlisine gittiğimiz orada da bişey tutamayım sultan köy e geçtiğimiz ve orada da akşam 18:00 a bekledikten sonra elimiz bomboş olarak döndüğümüz bi av günü yaşadık.
    yem olarak ta :
    1 - karides
    2 - istavrit
    3 - ekmek ( kefal için ),
    4 - denizden taze taze çıkarılmış kurt...

sorum sana şu olacak sen tekirdağın neresinden attın oltanı yer baya bi güzelmiş...

8. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Dostum Tekirdağda balık yakalamak istiyorsan tek yapman gereken yukarıda yazdığım hava durumunu beklemek, kumluk bir yer bulmak, maksimum 2 kişi avlanmak. Aynı akşam biz de sultanköye uğradık , kalabalığı görünce hiç beklemeden yer değiştirdik. Avlandığımız yerde o saatte hiçkimseler yoktu. En büyük avantajımız da buydu zaten. Oranın sultanköye benzeme ihtimali nedeniyle av yerini söylemekten kaçınıyorum.

9. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Arkadaşlar iyi dilekleriniz için hepinize teşekkür ediyorum.

10. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Ah abi söylemek istemiyorum ama o balık rahat 5 kg vardı. Neyse denizde taze taze bekliyolar bidahaki haftaya alırız.
    İlker Abim, en iyi iki dostumdan biri. Sağlıcakla kal..

11. safaklarda

safaklarda Şafak

Favori Kamış:
    çeşitli kamış ve makineler
    En İyi Avı:
    37 cm levrek
    abi sizi tebrik ediyorum... gerçekten çok keyifli bir av gecesine imza atmışsınız... O kaçırdığınız balığı sanki ben kaçırdım çok üzüldüm... Herhalde oda levrekti... Ama bu ara levrek haberleri sıklaşıyor... Hemde baya iri levrekler... Galiba levreklerin sezonu olacak gibi...

Mırmırlar da oldukça bol bu aralar...

Daha bereketli avlara rastgelsin abi;)

son olarak merak ettiğim levreklerde 2 li dip oltasına mı geldi? Eğer öyleyse çok ilginç?

12. ali_aksu

ali_aksu ali

ama üstad peki bu sitenin amacı zaten bilgilerimizi paylaşmak istemek değilmi paylaşmadıktan sonra ne anlamı kaldı ki neyse ama söylemek istemiyosan yapacak bişey yok teşekkürler yinede...

13. paslıçivi

paslıçivi koray

En İyi Avı:
    ????
    tebrik ederim sizi....ayıca kaçan balık içinde çok üzüldüm.. bu aralar iyice levrek haberleri alıyorum ve keyifleniyorum... haftasonu bizde arkadaşlarla artık levreğe başlıyacaz... rastgelsin

14. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    tebrikler :) yeri bize söyle abi ağzım çoksıkıdır:D:D
    2) kurt nerden teğmin edildi?:D:D

15. ozgurcan

ozgurcan Özgürcan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Çapari ile havada uçan martı ve tabii ki hemen serbest bırktık! (Gülmeyin, şahitlerim bile var)
    Siz gidin Tekirdağ'a bize haber vermeyin... Yönetime kazan kaldırıyorum...:p
    Tebrik ederim çok güzel av olmuş... Ama alkışlar avı anlatımına Yücel Usta... hikaye de tuttuğunuz balıklar gibi çok güzel olmuş...

16. İlker

İlker İlker Ergülen

Favori Kamış:
    Shimano Bassterra,Power Aero,Trabucco Poetica
    Favori Makine:
    Shimano Symetre,Ultegra XTB
    En İyi Avı:
    MÖ'de tutulmuş yayın 5,2 kg,Sazan 6,5 kg,kofana 2,5 kg,torik 4,3 kg
    Arkadaşlar herkese merhaba,

Aslında balık tutmaya bu kadar ara verince insan bazı şeyleri unutuyor, bu hafta ders çalışacağım (ilk ders kalama).
    Yücel iltifatına teşekkürler, seninle balığa gitmek zevkti, hele sevincini paylaşmak ve o balığı çekerken seni izlemek çok iyiydi. (Aslında kopya çekmeye çalıştım ama beceremedim)Balığın kilosunun fazla olma ihtimali hiç aklımdan çıkmıyor, Kamışın aksiyonu bile şaşırmıştı, hatırlatma lütfen. Bir itiraf, meğerse benim iğneler 3 no'ymuş, boyu bir karıştan ufak diye suya iade ettiğimiz mırmırı düşünürsen, demekki 2 yetecek. Tekiri açtığımda ilk duble senin için, bu arada Tekirdağ'lı Celal arkadaşa teşekkürler, bende beklemiyordum.
    Kullandığım malzeme:
    Makine : Ryobi Ecusima 8000 vi
    Kamış : Lineaeffe Crystal Bay 4.22
    Misina : Trabucco Camo Cast Elite 0.30
    Beden ve köstek : 0.26 - 0.28 Oscar İnvisilin
    Takım : Klasik ikili dip oltası
    Yem : Kurt (Puslu havayı seven cinsinden)

Okuyan veya mesaj yazan herkese teşekkürler, haftaya bende levrekli resim koyma ümidiyle....

Rastgele

Son düzenleme: 18 Kasım 2008
  17. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Evet 2 li dip oltasına geldi ama bir farkla. Oltanın düştüğü yer en fazla 1 metre su, köstekler 30-35 cm , deniz de dalgalı olunca yemler suyun içinde geniş geniş salınıyor.

18. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Çok ama çok tebrkler yücel.
    En kötü avın bu şekilde olur inşallah daha ne güzel balıklarla bekliyoruz seni. süper olmuş....

19. KSK/34

KSK/34 Serkan/ksk

En İyi Avı:
    hayalimdeki levrek
    Tebrik ederim çok güzel bir levrek ve harika bir anlatım

20. balık kurdu

balık kurdu ercan

En İyi Avı:
    4 kilo civarı kofana
    tebrikler güzel av usta. gittiginiz yer tam olarak neresi acaba, birde sahte çalışırmı orda ve gece gündüz fark ediyormu :confused:

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.