birkaç günden beri yaptığım tekirdağ avları hakkında biraz paylaşım yapma zamanının geldiğini düşünüyorum. askerlikten sonra görev yerim tekirdağa döndüm ve hemen denizin durumunu araştırmaya koyuldum. bir kaç denememde hayal kırıklıkları ile evin yolunu tuttum. hedef balığım çok sevdiğim mırmırdı ama bir türlü mırmır oltama denk gelmiyordu. buradaki bir arkadaşımla gittiğim bir avda tanıştım minekopla o minekop 3kg civarındaydı ve arkadaşın oltasını ziyaret etmişti. ilk defa gördüğüm balığa hayran kalmıştım. bundan sonra ben de minekop tutmalıydım. avlağa sık sık gider oldum ve bir adet yakışıklı ile resmi tanışmamızı da yaptık. daha sonra bu balığın gazı ile çok defa aynı avlağa gitsem de gelen küçük minekoplar beni tatmin etmiyordu ve yaşayabilecek gibi olanları hemen suya iade ediliyordu. yaşayabilecek gibi olanları diyorum çünkü küçüğü de büyüğü de yemi direkt mideye indiriyorlardı. kısmetsiz geçen boş günlerim düne kadar sürdü. dün 14.30 dan sonra olan işim iptal olunca hemen soluğu denizde aldım. küreğimle beraber. önce kurtlarımı çıkardım sonra zamanında bolca mırmır aldığım avlağa gittim. hedef balık mırmırdır ama bana iki yakışıklı minekop büyük bir süpriz yaptılar. hiç beklemediğim halde gelen ilk minekopla bayağı uğraştım. öyle ki hazırlıksız yakalanmıştım ve balık kıyıya kadar kendini hiç yormamıştı. bütün enerjisini kıyıya saklamış olmalı. kıyıda biraz balıkla birbirimizle inatlaştık ve kazanan ben oldum. ardından sanki ikizi diyebileceğim bir minekop da oltamı ziyaret etmişti. bu sefer daha rahattım. minekoptu gelen ve ben de bütün tedbirlerimi almıştım. 2. minekopu da aldıktan sonra gitme hazırlıkları yaparken oltamın ucunun büyük bir şiddetle eğildiğini gördüm. bu sefer geliyor dedim büyük balık. trofemi tuttum dedim. hemen tasmalama ve balık oltada. kolum kopacak yerinden sanki, motor dönmüüyor balık mücadele ede ede geliyor. balığın kıyıya gelmesiyle en büyük şoku yaşadım. gülme krizlerine girdim, nedeni resimde. son gelen balık tahminlerimin bayağı altında çıktı... o beni şaşırtan küçük yaramaz, kızgınlığımdan değil, iğneyi tamamen yutmuş olmasından yaşayamayacak durumda olduğundan alıkoyulmuştur. ve bugün. dünün muhteşem morali ile bugünde küreğim oltam ve ben iş başındaydık yine. bugünün kısmeti yine tekti ama onun heyecanı, oltaya kafa atması yetti bana.bugünkü balığı temizlerken içinden 5 adet tam kurdun çıkması da beni oldukça şaşırttı. takım olarak tek kanca. kurşun fırtına kurşunu 4 numara (hava açıktı, deniz durgundu) misine 0.40 yem olarak da denizden kendi ellerimde çıkarttığım kurt. ayrıca bu sene minekopların hepsi yeşil kurt ile tutuldu. kafası siyah olanların hiçbirine balık bile vurmadı...
Cok guzel baliklar.Lakin ; eger avlakta cekilseymis cok ama cok daha goz kamastirici olabilirmis.(Ha bu arada eger avlakta resim cekecek olursan bence tam olarak avlandigin yerde cekme git biraz otede yada baska bir agacli,kumlu,tasli bir yerde cek derim Cunku insanlar haril haril avlak ariyor Iyi niyetli olanlara sozum yok fakat siteye misafirler de girebiliyor,yada site icindede illaki bilincsiz avlanan vardir ) Rastgele...
teşekkür ederim. avlakta elbette foto çekindim ama cep telefonu ile karanlıkta pek hoş çıkmıyor ondan koymadım ama bir iki tane paylaşayım istersen
Hah iste budur Yani bulanikta olsa,karanlikta olsa avlandigin anda cekince bir baska tat oluyor Tekrar tebrikler ve sonraki avlarinda basarilar dilerim
Çok güzel lezzete sahip bir balık. Ayrıca yakalaması da bir o kadar keyifli. Balıklar güzel <> Rapor Güzel . Tebrikler . Avınız daim olsun.
Denemeye devam et dostum, ufakları hala buradaysa illa ki büyükleri de orada biryerlerdedir. Büyüklerini yakalamak için hem iğneyi hem de yemi büyütmende fayda var. Bu balığı su altında beslenirken görmelisin. Bir nevi mırmırla aynı tip beslenme alışkanlığı var. Yemi görmeden bulur, tepesine dikilip solungaçlarıyla ufak bir sondaj operasyonu yapar, kurdu çıkarır ve bütün olarak yutar. Büyük olanlar yengeç ve kum midyesi de tüketir pek kurt peşinde koşmazlar. Asıl yemi sülünezdir. Yeni av raporlarında daha büyük balıklar görmeyi umut ediyorum. Sağlıcakla kal.
Tebrik ederim Muhteşem bir balık Yücel abi beslenme şekilleriyle ilgili çok güzel bilgiler vermiş Özellikle midye konusuna kesinlikle katılıyorum yakaladığımız kilo üzeri minekopların midesinden hep midye kabukları çıkmıştı.
Valla harika balıklar tebrik ederim. Büyük balıklar için Yücel'in tavsiyelerine uymalısınız, kesinlikle oraları da bilen iyi bir avcıdır. Aynen dediklerine katılıyorum... Bir de ek tavsiye, iri yeme de ufak balık gelebilir, bu tip ufak balıklar iğneyi yutup ölmesin diye de çember iğneler geliştirilmiş. Gamakatsu octopus veya nautilus circle 1/0 veya 1 no, olmadı bu boyda muadilleri ile avlanırsanız çok fazla faydasını görürsünüz. Balıklar da ağzından yakalanacağı için ölme durumu olmaz, güzelce salarsınız geri... Bir araştırın bu çember iğne olayını derim.