Tekirdağ spinning 03 Kasım 2012

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında adminselo tarafından paylaşıldı.

1. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-flex 4206 4.20--SHIMANO YASEI SEA BASS 2,70 -MH- 10-50 GR, Shimano Scimitar 300 cm
    Favori Makine:
    Penn Affinity 8000, Ryobi NAXO 8000
    En İyi Avı:
    4 kg Levrek ---1.800 gr Kofana
    İşler felan derken uzun süredir atçek yapmaya gitmek nasip olmuyordu. Bu aradan sonra balığa gitmek bizde büyük bir istek haline gelmişti. Hava şartları felanda derken bu haftanın iyi geçmesinide umarak Tekirdağ kıyı konusunda arkadaşlara hazırlayın kendinizidegidelim bu hafta diye çağrıda bulunmuştum :)

Gökhan hoca ile İbrahim hoca da geliceklerdi fakat son anda vazgeçtilersanırım yemli daha cazip geldi kurt çıkarıp yemliye gittiler hihi

Çağrı Ankaradan döndü o gece ve gelicekti ama uykum var dedi gelmedi :p

Koray ve ben kararlılığımızı sürdürdük ve 3 Kasımın 4 Kasıma bağlandığı gece ava çıktık.

At-çek e başladık 30 dk -1 saat nerdeyse hiç bişey yok.Bu hafta sürekli japon dayıları izledim shore jig olayınada merak saldım bakalım sonumuz hayır olsunhihi

Sonra dedim dur onlar gibi aksiyon yapıyım bunu sürekli yapardım ama bukadar ani ve sert değil neyse başladım yukarı vurdurarak shore jig yapmaya :eek: hihi hihi neyle seaspin sahteyle :D:D:D 1-3-5 sarım derken tak balık yapıştı taklalar sortiler felan derken aldık kıyıya.

Sonra yer değiştirdim birde giriş kısmını deniyim . Geçişte yok sakin yani levrek felan yaparmı diye ama birşey çıkmadı döndüğümde Korayda bir yakışıklıyı kapmıştı onun balık yavaş sarımda gelmiş ayı izlerken takılı vermiş duygusal bir balıkmış demek ki mrsparkle hihi hihi hihi :D

Hava aydınlanmasına doğru yine esti bana başladım shore jig e yine bir balık yapıştı. İlk kez bir lüferin bukadar iyi asıldığını gördüm.Kalamadan biraz yedi oldukça sertti kalama. Levrek olabilir dedim oyle yapınca ama o ara su üstü yaptı. Baya zor geliyordu iri bir balık olduğu belliydi kendi rekorumu geliştirecek bir balıktı sanki . Ama o ara bir sorti yaptı ve serinlere doğru ilerledi. Nasip nevalemizi zaten almıştık o heycanı yaşatması bile yetti.

ve avı sonlardırdık.

Takımlar

Selçuk

Kamış : Yassei red 10-50 2.70
    Makine:Okuma safina 25
    Sahte: Seaspin 17 brz

Koray

Kamış : Okuma salina sea spin 2.40
    Makine:Okuma trio 40
    Sahte: Maxrap

2. Arutha

Arutha İbrahim

Favori Kamış:
    İlk Kamışım
    Favori Makine:
    İlk Makinem
    En İyi Avı:
    İlk Avım
    Biz de 9-10 adet kadar mırmır aldık akşam. Hatta ben bi tanesini kesip lüfere attım. Çektim bomboş geldi. Küçük balıklar yedi diye düşündüm meğer suda lüfer varmış biz gittikten sonra öğrendik ki yanımızda tutan diğer bir grup 2 adet lüfer almışlar mırmır ile. Dönesim geldi gecenin bir vakti :)

Gelmeyi çok istedik te hocam ama çok yorulmuşuk. Direk uyudum eve geldiğim gibi. Haftaya kısmetse.

Neyse hocam elinize sağlık çok güzeller maşallah. İnşallah daha iyilerini de alırsınız yakın zamanda.

3. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-flex 4206 4.20--SHIMANO YASEI SEA BASS 2,70 -MH- 10-50 GR, Shimano Scimitar 300 cm
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler İbrahim hocam inşallah görüşmek üzere. Sizin gittiğiniz yerde sürekli uzun olta yaparlar belki görmüşünüzdür. 1-2 lüfer takımıatmakta fayda var bu aralar orda.

4. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    tebrikler Selçuk güzel 2 lüfer almışsın:) yeni yönteminde lüferleri cezbetmişe benziyor:D afiyet olsun:hungry:

5. cankiri

cankiri kenan

En İyi Avı:
    Lüfer
    Tebrikler Selçuk bu spin işini ya senden yada Kadir ustamızdan öğrenmek lazım:)

6. Arutha

Arutha İbrahim

Favori Kamış:
    İlk Kamışım
    Favori Makine:
    İlk Makinem
    En İyi Avı:
    İlk Avım
    O zaman yeni bi surf kamış ve motor almak lazım :p Hep masraf hep masraf :)

7. joqu

joqu koray

Favori Kamış:
    okuma sea salina 10-40
    Favori Makine:
    okuma trio 40S
    En İyi Avı:
    sazan 5kg,levrek 1.5 kg kofana
    balıktan kareler

buda balığın yapıştığı andaki ay aya bakarken yapıştı ayıda cektim cok güzeldi tepemde :)

herkese rastgelsin

8. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Kadir abi. Lüferin birisi Korayın hatta büyük olanı o aldı:) Balığın aksiyonu ise gerçekten oldukça iyi oluyor. Senin bahsettiğin sahte yengeçlerden buldum fakat daha çok yemli tarzı kullanım için ama elimde daha bombası var belki izlemişindir sahte yılanla at-çek oldukça başarılı bir yönteme benziyor tatlı suda kullanıyolar. Deniz için kurt gibi olanları var.

Sorma bütün hafta japon dayıları izledim nevrim döndü hihi ama işe yarıyor demekki hihi

9. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Kenan abi daha güzelleri sana rastgelsin. Estfurullah yolun başındayız henüz.

10. Kamuran karaman

Kamuran karaman Kamuran Karaman

Favori Kamış:
    Yabomax Sword 4,20 100-250gr
    Favori Makine:
    Okuma Raw 65 II
    En İyi Avı:
    Levrek 4 kg
    Tebrikler Selçuk güzel av olmuş.Dilerim derinlere giden de bir gün rast gelir.

11. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Dostlarla geçen zaman ömürden sayılmazmış. Daim olsun, tebrik ederim.

Çağrı dediğin şahıs bizim hayırsız mı? Hepinize selamlar.:) ;)

12. 4443

4443

Tebrikler selçuk güzel lüferler afiyet olsun ...

13. silent01

silent01 Erhan Açar

Favori Kamış:
    Shimano Alivio CX 270 Spinning, Okuma V System 2.40 10-40gr, Shımano Alivio TeGt 30-60 Tele Spin
    Favori Makine:
    Shimano Sonora 2500 FC, Shimano Hyperloob 4000FB
    tebrikler güzel balıklar bende dün gece 3-4 saat eceabatta spin yaptım ama yediğim rüzgarla üstüme çaktırmadan yağan çiğ yanıma kar kaldı :)

14. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Tebrikler, kaçan balığı da alabilseydiniz daha iyi olurmuş ama kısmet biraz da daha güzelleri rast gelsin

15. Önder Kurt

Önder Kurt Önder

Favori Kamış:
    İtalcana BOLENTINO 220cm, DEDRA 400cm, Kombat 420cm
    Favori Makine:
    Shimano AERNOS C5000FA, Shakespeare CYPRY 6000
    En İyi Avı:
    Bir gün buraya yazabilecek balık denk umarım
    tebrikler Selçuk ve Korya'a güzel balık almışsınız, cumartesi günü yeniçiftlik tarafındaydım sipin yöntemiyle 3 sarıkanat aldım, kısmetse haftaya sabah suyunu tekrar deneyeceğim..

16. gogo71

gogo71 GÖKHAN

En İyi Avı:
    5.7 kg levrek
    olay budur kardeşim tebrik ediyorum seni. koray sen ve çağrı tekirdağ spinnig e yeni bir hava getirdiniz. bu avlarınızla çok mutlu oluyorum. bize gelince :) biz kurt çıkartma hastalığına yakalandık galiba, iki şişe dolusu kurdu 3 saatte çıkarttık. çıkartırken iyi hoş da işlem sonunda insanın yorgunluğu beter oluyor. bir de dipnot: ben gelseydim yine balık çıkmazdı :) afiyet olsun. gurur duydum :)

17. Nixdorf

Nixdorf Ayhan

Favori Kamış:
    N.S. KN Saltwater 802M, Savage Gear MPP 2,51
    Favori Makine:
    Daiwa Legalis 3000 SH, D.A.M. Quick FZ 30
    Tebrikler Selçuk hocam.
    T.dağ sayfasına renk ve ümit getirdiniz yine.

18. hmrjr1990

hmrjr1990 Çağatay

Favori Kamış:
    Daiwa Crossfire 10-40 2.70 MH
    Favori Makine:
    Shimano Exage
    En İyi Avı:
    6KG sazan
    Abi be o kadarda dedim bende gelicem diye nasip olamadi bir turlu:) bu sabaha karsi 6 gbi gidicem, eger uyanamazsam aksam 4te gdicem. bakalim benim kismetime ne gelecek. avlak yerini soylesende, su hayatimdaki ilk luferi tutmus olsam:) nice avlarini okumak dilegiyle, abicim grusurz umarm.:)

19. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Selçuk

Yatay veya kıyı jigging(shore jigging)yöntemi ile avlanmanın tekniklerini içeren bir konu açmıştım,kısa bir süre öncesinde.

Bence bu çok önemli avlanma tekniğine ilgi duyanların sayısı,gerek konumda görüldüğü gibi ve gereksede kullanan sayısının hayli aşağılarda olması,amatör avcıların muhafazakar zihniyetlerinin sonucudur.

Oysa kimi yerde kıyı jigciliği ile muhtelif ve iri balık yakalayabilmek,sair yöntemlerin önüne geçebilmektedir,randıman açısından.

BU bakımdan konunun önemi artmıştır

Sevgimle kal

20. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrikler Selçuk. Çok güzel balıklar, levrekten ses seda yok. Geçen kış ekim sonunda bir akım olmuştu. Bu sene Kasım oldu halen tek tük.

Dahasına rastgelsin. :)