Tekirdağ Yeniçiftlik Lüfer avı 19.10.2013

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında HakanDurgut tarafından paylaşıldı.

1. HakanDurgut

HakanDurgut Hakan

Favori Kamış:
    SavageGear Bushwhacker XLNT 240cm 10-40gr
    Favori Makine:
    SHIMANO Stradic CI4 3000F
    En İyi Avı:
    88cm 4kg Yayın (spin takım ile)
    Bayram tatilinde yağmurların müsade etmemesinden dolayı denize açılamadık, cumartesi günü ufak tefek işlerle uğraşıp, geç kaldığımızı düşünüp, pek istekli olmasakta 17:00 gibi yola çıktık..
    tekneyi indir, motoru tak, kürekleri tak, eşyaları yükle derken sanırım 18:00 gibi denize açıldık..

amacımız istavrit yakalayıp gecede yemli olta ile lüfere kalmaktı, biraz açıldıktan sonra çaparileri saldık ama hiç vuruş yoktu herkes derinde bizde açılalım derken yeğenin çaparisine çinekop vurdu, az bekledikten sonra daha derine gittik, attık çaparileri ama istavritten eser yok.. dayımın çaparisine çinekop vurdu onuda aldık daha derine gittik 13 adet istavriti zar zor kandırıp kovaya attık..

10metre derinliklere döndük çapamızı attık, ancak dalga olmamasına rağmen tekirdağ istikametine doğru çok fazla bir akıntı vardı..
    lüks lambasını yakarken sanırım ıslaktı camı çatladı.. kayığın kenarına bağlarkende komple kırıldı birbirimize bakakaldık.. neyse ışık olmadan bekliycez yapıcak bişey yok dedik..
    ışık yok.. 13tane yemlik balık.. moraller biraz bozuktu açıkçası..:(

fileto istavritleri zokalara takıp saldık dibe, ama takımlar akıntıdan dolayı kayığın arkasına doğru iniyordu.. daha 2dakika geçmeden vuruş aldım ve tasmaladım yakalandı, hemen çektim sarıkanat geldi.. yemi düzeltip hızlıca saldım tekrar vuruş aldım bu sefer daha iri lüfer boyuna gelmiş bir balık çıktı.. ardından dayım çekti onunkisi dahada iriydi.. bizim morallerimiz gelen balıklarla düzeldi :D balıklar oldukça fazla gelmeye başladığından bir olta daha açtık kardeşimle yeğenim ortak kullandılar.. daha önce hiç lüfer yakalamamış yeğenim tek olta ile 2adet sarıkanat yakaladı biri zokada diğeri hırsızda idk

yaklaşık gece 11'e kadar kaldık, 13 adet istavrite lüferde beklerken 2adette iri sitavrit ekledik 15adet istavrit oldu.. bunları tamamen kullandık ben kafalarını dahi fileto gibi ikiye bölüp kullandım, orta kılçıklarını suya atmadık onlarıda kullandık yoğun bir çalışmayla toplamda 46 adet dişliyi tekneye aldık..:) balıklar genelde sarıkanat boyundaydı saat ilerledikçe seyreldi ve ufaldılar..
    kafamızı kaldırıp kıyıya baktığımızda biz nereye geldik böyle diye şaşırdık akıntı bizi oldukça fazla sürüklemişti.. belkide balıklarla birlikte sürüklendik..

inanırmısınız yakalanan balığın arkasından su üstüne 2 3 adet daha balık takip edip geliyordu..

Ben dönerken bunu bir daha zor yaşarız demiştim..
    pazar günü erken gittik, her türlü önlemi aldık hazırlıklar tamdı, yemlik balıkta aldık ama sıfır istavrit, sıfır lüfer ve bir kırlangıç ile geri döndük, dün geceki balıklardan eser yoktu :)

sonuç olarak belki bir daha başımıza gelmeyecek kadar güzel ve zevkli bir av yaşadık..

2. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Talihsiz de başlasa, muhteşem bir güne rastgelmişsiniz Hakan. Demek yarım kilo istavrit falan olsaymış maazallah ......

Av için tebrik ederim. Geçen o sürüyü Dikili'de dört gözle bekliyorlar. hihi Bu sene 17 rakamına ulaşılmış bildiğim kadarıyla henüz.

3. Emrahs

Emrahs Ezergeçerus

Favori Kamış:
    Lineaffe Ac-Casting 4.20
    Favori Makine:
    Shimano Sienna 4000
    En İyi Avı:
    24 cm Çinekop
    Güzel av, güzel rapor... Tebrikler... Bence bu talihsizlikler gelecekte bu avın anısını anlatırken hikayeyi çok güzelleştirecek detaylar olmuş :)

4. ellidokuz

ellidokuz Özden Abraş

Favori Kamış:
    okuma alumina 10-40 gr 2,40cm
    En İyi Avı:
    3850GR LEVREK- 47 cm LÜFERGİL- 58 cm zargana
    tebrikler, aynı şey kıyıdan bayramın 2. günü yaşandı sahtenin suya düşmesiyle balığın yapışması bir oluyordu yağmura dayanamayıp avı bıraktım. yarım saat - 45 dakika içinde 10 adet lüfer livara atmış 4 ADETTE kayalıkların arasına düşürdüm. fotoğrafları bilgisayarıma atamadım henüze yarın raporunu yazacağım. tekirdağ için çok güzel günlerdi.. bol şans rast gelsin arkadaşım..

5. HakanDurgut

HakanDurgut Hakan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Volkan abi teşekkürler dediğin gibi yem bol olsaydı sayıyı ikiye katlardık eminim.. abartmıyorum yakalanan balığın peşinden 2 3 adet takip geliyordu rüya gibi :D

Bizimde anlatacak sayılı hikayelerimizden biri oldu :rolleyes:

Teşekkürler..
    Vaktin oldukça şansını dene ;) şurada 2 hafta daha yapar sonra bulamayız..

6. carttt

carttt oğuz

maşallah süper av olmuş müthiş bi akşama denk gelmişssiniz.bi Tekirdağlı olarak çok sevindim.daha iyileri rast gelsin inşallah.
    sormak istediğim bişey var biz istanbulda kıyıdan zokalı takımla hiç denmeler yapmıyoruz buralarda genelde dip takımlarında parlak mantar kullanılır ve fırdöndüye kısa bir bedenle kurşun eklenir.bu zokalı takımı biraz anlatabilrmisin yada foto koyabilrmisin. yada en azından zoka kaç gramlık bi zokaydı ve ana bedende başka kurşun kullandınızmı.dibe kadar salıyormunuz takımı mesela biraz bigi verirmisniz.

7. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Shimano Antares/Vengeance/SuperAero Lineaffe_Spider Surf Okuma_VSystem/hellios/x-safina
    Favori Makine:
    Daiwa_Entoh/Ballistic Shimano_Aernos/KİSU/BULL'S AlbaStar.Pasha 60
    En İyi Avı:
    Yayın/Turna/Alabalık Eşkina/Levrek/Palamut/Lüfer/Kalkan
    tebrik ederim, gerçektende bereketli bir av olmuş. umarım tekrar yaşamak nasip olur,

8. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    maşallah maşallah,bayağı bereketli geçmiş avın 2ci yarısı:) tebrikler tüm ekibe:)

9. Emre

Emre Emre

Favori Kamış:
    Lineaeffe Spider Surfer 420cm, Okuma V-System 2,40
    Favori Makine:
    Shimano EXAGE 6000 FC, Daiwa Windcast S 5500, Okuma Safina 40
    En İyi Avı:
    Levrek 8kilo
    Ama olmuyorki :( biz burda bekliyoruz ne zaman gelicek diye siz tüm sürüyü daha buralara gelmeden almişsiniz :p
    Maşallah çok güzel baliklar.

10. HakanDurgut

HakanDurgut Hakan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler..
    Zokalı takım ile kıyıdan av olmaz tekneden uygulanan bir yöntem..
    Takım şu şekilde çok eskiden buyana kullanılan bir yöntemdir..
    sandal 10 metre derinliğe çapalanır, piknik tüpüne lüks lamba takılır sandalın yanına asılır, taze istavrit fileto kesilip zokaya takılır, dibe kadar indirilip zeminden yaklaşık 30 50cm yukarı kaldırıp balığın yeme saldırması, misina elde tutularak beklenir, ben arada zokayı hoplatıyorum dikkat çekmesi için.. balık oltaya vurduğunda hemen tasmalayıp zokayı ağzına geçirmeye çalışılır.. balık yakalandığında boşluk vermeden, çok hızlı değil ama oyalanmadan çekilir.. kısaca bu şekilde, farklı yöntemler uygulayanlarda vardır ben böyle biliyorum..
    Birde zokaya bir hırsız takılırsa daha avcı olur..
    Teşekkürler.. iş nedeniyle pek vakit olmuyor aklım denizde kaldı aslında.. :rolleyes:

Teşekkürler Kadir abi :)

Teşekkürler inşallah daha güzelleri size nasip olur..