2-3 Güne kadar tatilim başlıyacak ve ben herzamanki gibi tekidağ da teknemle balığa çıkacağım. son zamanlarda tekirdağ dan av raporları gelmiyor acaba durum nedir, hangi balıkları avlıyorsunuz.
Bol Bol Istavrit Arkadaşım şu anda Tekirdağ da bol bol istavrit çıkmakta. reeling reeling Çaparini hazırla. Son günlerde Yarısı kesilmiş istavritler çıkıyor çaparılerde. 15 Güne Kadar Lüfer başlayacak. Rast gele.
Tekirdağda 3-4 senedir lüfer pek olmuyor ne ben tuttum ne tutanı gördüm herhalde bu sene geçen seneye göre hem istavrit iyi hemde lüfer gelmiş. Peki lüferi uzun oltayla mı avlıyorsunuz? uzun olta da zargana yerine istavrit kullanılabilir mi? hangi mevkilerde lüfer tutma şansım olabilir? Teşekkür ederim.
Tekirdağ başlıgını görünce aklıma başka birşey geldi.. neyse geceleri ışık ile lüfer avı ne keyifli olur..takıcan yemi indiricen zokayı aşağıya pat üstünde..
Saygıdeğer muvaffak abi, geceleri ışık ile lüfer avı yapılırdı. Yapılırdı diyorum çünkü 3-4 yıl önce evimizin karşısına geceleri sıra sıra küçük sandallar dizilir lükslerini yakar sabaha kadar avlanırlardı. Fakat artık o teknelerden eser yok. Sanırım o av Tekirdağ' daki kirlilikten ya da yanlış avlanmadan dolayı terkedildi. Hatta o teknelerin yanına bir akşam kayığımızla yanaştık, bu av konusunda tecrübesiz olduğumuzdan dolayı bilgi alabiliriz diye, fakat pek bilgi verilmemekle beraber azarlandığımızda oldu; balığı bozuyormuşuz. Bir gece bizde zokamızı alıp atladık gittik belki bizede nasip olur diye. sanırım 2-3 saat durduk. İstavrit taktığım zokama iskorpit denk geldi. O günden bu güne ne o kayıkçılar gece avına çıkıyor ne de biz. Anladığım kadarıyla senin av biraz farklı
Arkadaşım ben Uzun saplı iğneyle canlı istavrit takmayı planlıyorum. Her yiğidin bir Lüfer tutuşu vardır. Bu sene istavritin çok olması beni Lüfer konusunda umutlandırıyor. İstavrit için de sabah erken çıkmanı öneririm verim daha iyi oluyor. RAst gele.
Sevgili Emrah geçmişte iyi balık vardı zokaya istavriti takar indirirdik bir yandan da sahil gazinolarından gelen müzik ile keyiflenirdik.. ama yinede kısmet diyelim gezip dolanacaksın elbet birlerine denk gelirsin.. geçmişte balıkçılarda farklıydı.. insan a yaklaşımları dediğin gibi değildi..anlatırlardı..ögretirlerdi. insanlıgın yok oluşu kademeli olarak her ortamda sürüyor..çok yavaş ama istikrarlı , sabır yok , istek yok . bilmeyene anlatmak lazım 10 defada olsa , ama işte onu yapacak kişi idk neyse sana bir tavsiye benim istanbuldaki yıllarımda yanımda kalitel bir dürbünüm vardı , onu taşırdım.. uzak mesafeden diger avcıların ne yaptıgı net olarak gözükürdü ve bende ona göre davranış belirlerdim.. hani bir huy vardır marmarada sabah çıkarsın dünemde etrafta tekne arasın birileri varmı .. ilk anda kerteriz olsa bile bir ugrayıp geçersin o tekneye, - varmı bişi..mrsparkle