http://webtv.hurriyet.com.tr/2/37012/21280795/1/marmara-denizi-nde-korkutan-goruntu.aspx yurdum insani aklinca brkaç varsayim üretmis. inanmayin lufer kistirmis bunlari kiyiya, tekirdagli balikci arkadaslar kaçirmayin bu firsati.
Ben de başlığı görünce heyecanlandım. Haberde T.dağ açıkları diyor ama gösterdiği yer kıyıdan 4-5 metre. Balıkların görüldüğü yerin sol tarafındaki dolgu sahasında zaten her zaman 5-10 kişi kefal için oltalarını atmış olur. Sırf haber yapmış olmak için haber yapmışlar...
Bu kadar magazin kirliliği olan bir memlekette haber yapmak için bile yapılsa hergün böyle haberi seyrederim deprem meprem bilmem ama eline sağlık haberi yapana..
Bu olay yıllardır olur gösterdiği yer Tekirdağın tüm kanalizasyonunun malesefki denize atıldığı Tekirdağ sahili. Kefallerin ve yavrularının bolca dolaştığı bir yer. Bunun yanında orada Tekirdağ balık hali var ve balık pisliklerini doğruca o kıyıya atarlar kefallerde martılarda bu tür zamanlarda oraya akın ederler. Eğer bir deprem olacaksabu yüzden sorumluları belediye ve haldeki balıkçılardır Bu tamamen haber olsun diye yapılmış bir haber.
Evet meranin yerlisi arkadaslar sayesinde olay aydinlaniyor. Siginaklardan çikin lüfer müfer de yoktur o zaman. Tipik kefal ve pislik askiymis.
İstanbul'da da tüm kıyılarda bu mevsimde rastlanan bir manzara. Suyun üzerine düşen kanatlı karıncaları yiyorlar.
Haberlerde izledim denizyoluyla Angusları getiriyorlarmış ve Tekirdağ limanından dağıtımı yapılıyormuş kokudan kimse camlarını bile açamıyormuş hatta kokudan vali bile şikayetçi kefallerde kokuya toplanmasın
Haberlere bile konu olmuş angusların kokusu demek... Normalde limanın olduğu semtte gemi limana geldiğinde gerçekten kötü bir koku oluyordu. Bu akşam rüzgar etkisiyle kuş uçuşu 4 km uzaklıktaki evime bile gelen bir koku... Kefalleri bilmem ama o semtteki insanlar yakında kokudan dolayı kaçmaya başlayacaklar....
Barbaros liman içinde denizden her yerde baloncuklar çıkıyordu. Komple yani 3-5 değil bizde aramızda şakalaştık alamet 2 diye. Görseler hemen bunuda haber yaparlar diye. Deprem Allah korusunda olacaksa olur süreklide faliyet devamediyor. Tekirdağ açıkklarında da bir fay var bir gün olacak ama inşallah çok az zararla atlatılır bu tür haberler tamamen reyting yapmak için ilginçlik yaratma çaabaları. Anguslara gelince abartısız 2 mavi tur gemi büyüklüğünde gemi akport limanına demirlemiş durumda gece görsenizışıl ışıl dersinizvay bee Bildiğindemirden devasa2 ahır koku o biçim sözde yasaktı ama para herşeyi çözüyor.