Tekirova Sirti Avi

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında murakour tarafından paylaşıldı.

1. murakour

murakour MURAT

Favori Kamış:
    Remixon
    Favori Makine:
    Banax
    En İyi Avı:
    lambuka 4 kg civarı
    sabah saat 4:30 da buluştuk 4 arkadaş düştük yola yaklaşık 40 dakikalı yolculuktan sonra teknemizi suya indirdik.ve rapalalarımızı suya saldık.deniz çarşaf gibi berrakmı berrak içimizde bir umut ha şimdi asılacak haşimdi bir azman sinarit binecek diye bekliyoruz..yaklaşık 2 haftadır tekirovadan çıkan arkadaşlarım ii sinarit aldıklarını söylemişlerdi işte o anlatılanlar dahada ümitlendirmişti bizi yaklaşık 1 saat sonra misinemin gerilmesi ve parmağımda kemiğe kadar kesilmesi bir oldu ve çekmeye başladım geliyordu azman ama öyle böyle değil ben çektikçe o geri çekiyor ben çektikçe o geri çekiyor artık heyecanla balığımızı görmeyi bekliyorduk..teknemize 5-6 kulaç kala parladı birşeyler ama seçemiyordum ne olduğunu ve işte o yıkılış anı : yaklaşık 2-2,5 kg ağırlığında devasa bir balon :( isyan ettim bir anda ama hıncımı güzel aldım o mahlukattan o misineleri kesen iğneleri kıran dişlerini bir dişçi edasıyla aldım :)ve naaşını saldım ait olduğu denize...15 dakika sonra tekrar aynı sahne ve bu sahne yaklaşık 5 kere tekrarlandıktan sonra elimiz boş saat 13:30 sularında karaya çıktık ve bir daha asla kemerden ötesine gitmeyeceğim..bu nalet balondan kurtulamayacağız anlaşılan.hala çok sinirliyim sinirimden manzara resmi bile çekemedim..bu balıklar bundan 10 yıl öncesinde derin sularda çıkardı en fazla 10-15 cm büyüğünü görmüştüm ama artık 2-3 kg hatta 5 kg liğini bile gördüm.ve söylenenler balık çiftliklerinin çok olduğu bölgelerde bu balıkların çok fazla büyüdüğü doğrultudaydı...benim raporum imdilik bu kadar uzun bir zamandan sonra rapor yazmak ve sizlerle paylaşmak çok güzeldi birde balık olsaydı :(

2. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Avlak bölgesine her zaman o kadar büyük hevesle gidilir ki işin heyecanı da burada her halde.Balon gerçekten can sıkıcı bir durum.Fakat inanın buralar o kadar kesat ki yensin yenmesin balonda olsa o heyecanı yaşamaya bile razıyız. İnşallah başka zamana arzuladığınız avı gerçekleştirirsiniz.

3. murakour

murakour MURAT

Favori Kamış:
    Remixon
    Favori Makine:
    Banax
    En İyi Avı:
    lambuka 4 kg civarı
    geçtiğimiz senelerde aynı avlaktan akıllara zarar irilikte sinaritler,gridalar,baraküdalar alınca insan ister istemez hayal kırıklığına uğruyor.inşallah bir daha ki sefere diyoruz artık... ama şu balonun sıfatını yine gördüm ya rüyalarıma gircek 1 hafta boyunca uyku haram :(

4. kilicbey

kilicbey İsmail Kiliç

En İyi Avı:
    MIRMIr. 1.5 Kg LEVREK2 Kg Köpekbalığı 1 metre.
    Merhaba Murat, nisanın başında bende göynükte biraz takıldım , orada edindiğim arkadaşların hepsi bu durumdan şikayetci bazen yemli oltalara 3 lü bile geldiği oluyormuş benim korkum bu nalet balığın bu taraflarada sirayet etmesi.

5. murataydiner

murataydiner Murat

Eskiden National Geografik izlerken annem, ceylanları yiyen aslanlara hep kızardı, Anne o hayvanın doğası öyle onu yemek zorunda o da bir canlı o şekilde besleniyor doğanın dengesi bu diyerek yaklaşık 2 yılda zor ikna ettim, Şimdi o Balon balıkları da biz insanoğlunun doğayı ve çevreyi kirletmesi hayvanların yaşam alanlarını daraltması ve acımasızca dengesiz avlanmalar sonucunda bir şekilde geldi ve bizimde sahillerimizde yerini aldı ama unutmamak gerekirki o da bir canlı ve o da diğer canlılar gibi yaşam hakkına sahip.

Saygılarımla.

6. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    Murat kardeş bende dün sırtı çektim hiç tadı yoktu,2 kere vuruş yaptı alamadı rapalayı,sanırım ufak bir balıkdı ,vuruşundan da belliydi, akşam a doğru biraz daha farklı oluyor durum,arkadaşlarım genelde saat 4 de başlıyorlar sırtı çekmeye, hiç boş gelmiyorlar,genelde yakaladıkları tral ama hatırı sayılır balıklar,

saygılarımla

7. 3182

3182

Bu balonun bir düşmanı hısmı yokmudur?

8. murakour

murakour MURAT

Favori Kamış:
    Remixon
    Favori Makine:
    Banax
    En İyi Avı:
    lambuka 4 kg civarı
    valla benim şahit olduğum hiçbir balık ölüsünü bile yemiyor bu balığın öyle illet birşeydir ki bu anlamadım gitti illaki yaşamaya hakkı vardır ama mümkünse bizim avlaklarımızda olmasın yani biz bunları yok edemedikçe musallat oluyorlar..

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 5 Haziran 2009
  9. murataydiner

murataydiner Murat

Hemen hemen bütün balıklar ölüsünü yerler, hatta bırak ölüsünü yavrusunu yiyen de var, ayrıca o balıkların bizim avlaklarımızda olması onların suçu değil bizim suçumuz hiçbir canlı yok edilmeyi hak etmiyor
    Saygılarımla.