Merhaba arkadaşlar forum'a ye yeni üye oldum bu tarz şeylere uzaktan bir hobim vardı. Balık tutma, vs ancak biraz ileriye gitmek istiyorum. Bir tekne alacağım onunla ara sıra deniz'e açılıp deniz keyfini yaşayıp balık tutmak istiyorum lakin kafamda bazı soru işaretleri var. Öncelikle nasıl bir tekne almalıyım? Motoru nasıl olmalı? Liman kirası ne kadardır. Tekne fiberglass 7 mt boyunda Motor önerileriniz nelerdir. Alacağım tekne "kamaralı" Sıfır yeni üretim Bu teknenin bana yıllık masrafı ne olur? benzinli bu ne yakar yakıt yakar kısacası bu tarz düşüncesi olanlarında merak ettiği soruları cevaplamış oluruz şimdiden teşekkürler. Bu arada - İstanbul -Selimpaşa'da düşündüğüm tekne Bende Gürpınar - yada Ambarlı limanına koymayı düşünüyorum.
sen koca koca harflerle masrafı ne kadar olur diye soruyorsan vay haline vazgeç bu sevdadan. Öncelikle dediğin yerlerdeki limanlarda yer yok olsa da 2-3 bin tl hava parası isterler Aylık 300-400 ne tuttururlarsa da kira parası isterler. Yağmuru var karı var kışı var hırsızı var var da var sen ara sıra açılacaksan bot al kendine evde sakla idk idk cyrr
Aynen benim yaptığım gibi, botumun bağlama yeri evimin balkonu Bütün denizler benim ister sarosa giderim ister boğaza çıkarım, bot gibisi yok. Güneşe ve sürekli deniz suyuna maruz kalmadığı için de ilk günkü gibi pırıl pırıl duruyor.
Bi tane 3.50 - 4metre arası bot al, arkasına bi de 5 - 9.9 HP arası kısa şaft motor al.. tekneyi falan boşver..
arkadaşlar bu dediğiniz botlarla boğazda yada en kötü galata köprüsünün haliç tarafında güvenli bir şekilde dolaşılabilir mi? yani dalgada fazla sıkıntı çıkartır mı?
Teknenin sıkıntı yaşadığı havalarda botla rahatça çıkardık denize.. en fazla ıslanırsın, tabi emniyetli kullanmayı bildiğini varsayıyorum..
cevap için teşekkürler ben botu genelde göllerde kullanıyorudum (durgun sularda çok problem olmuyor) o yüzden sordum.
Rica ederim.. denizi ciddiye almak çok önemli, ne kadar cesur olsak ta her zaman bir risk olduğunu bilip ona göre emniyeti elden bırakmamak şart.. sıkıntılı havalarda can yeleği takmak gibi.. aslında can yeleği her zaman şart ta ah şu tembellik yok mu..
Tatlı su bana daha riskli geliyor zaten.. kaldırma kuvveti çok az.. gölde yüzmek denize nazaran daha zor, boğulmak daha kolay (Allah korusun)..
İlk mesajda arkadaşım sağolsun bana baya destek oldu sonrasında zaten konu bir göle girmiş, ordan çıktı başka yerlere neyse sağlık olsun. Arkadaşlar ben bot istemiyorum işte ailemle ara sıra içinde oturup keyif yapmak arkadaşlar ile, arkasında ki bölümde oturmak masasında birşeyler yudumlanmak gibi yani. Bakın sahibinden de bir tane buldum, üstelik üreticisi tanıdık çıktı istedigim bazı özel şeyler var onlarıda yaptırmayı düşünüyorum. Mesala "Evye" musluk vs. Kamara içine "Yatak" arka bölüme "Masa" http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...acak-supermarine-cruiser-575-101144787/detay/ Buradaki tekneye bazı ilave şeyler yapılacak ve bazı çalışmalar ne bileyim minder seçimi direksiyon seçimi vs ne diyorsunuz?
arkadaşlar belliki arkadaşın fazla tecrübesi yok siz bot alın diyorsunuz.arkadaşım bu gösterdiğin teknenin içine evye musluk yatak felan yapamassın okadar büyük bi kamarası yok bu teknenin teknenin aynısından bende var kamaranın içine 2 kişi girip yatamassın ayakların dışarı çıkar yani senin bu dediklerin yatlarda felan olur yada daha büyük teknelerde bu tekne 5.75 böyle tekneler lükse girdiği için bağlama yeri yakıt sıkıntısı bunları düşünmemen gerek benim sana tavsiyem ilk hetapta 4.50 bi fiber tekne ile başlaman safterin yerli yurdun güzel tekneleri var bu klasmanda birde 4 zamanlı 15 veya 25 bg motor aldınmı ardına bile bakma ufak tekne olduğu içinde bağlama sıkıntın olsa bile bi romörk alıp müsait biyere bile çekebilirsin ama illada büyük bişe alıcam diyosan bu gösterdiğin tekne ideal bi tekne arkasına masanıda kurabilirsin ağır bi tekne bu yaklaşık 600 kg civarında minimum 60bg 4 zamanlı bi makina alman lazım bildiğimiz üzere tekneler pek fazla para deil asıl motorları pahalı 60bg 4 zamanlı bi makinada 20.000tl civarı ona göre bütceni ayarla derim