arkadaşlar..senelerden beri bu forumda bilgilerimi paylaşır yada bir çoğunuzdan bilgi sahibi olurum.. şimdi bende sizi bazı konulara dikkat etmeniz için bu yazımı mutlaka okumanızı tavsiye ediyorum. KONU:internetki sitelerden tekne yaptırmak. günümüz iletişim aracı interneti kullanan bir çok üretici x şirketler veya imalathaneler altında kullanmakta ve ürünlerini görücüye çıkarmaktalar.bu x şirketlerin bir çoğu fason kişilerden oluşmakta ve diğerleride gerçek anlamda üretim yapmaktadırlar buraya kadar herşey normal.Ancak tekne almak isteyen bir kişi internetin meşhur alışveriş sitelerinde bir tekne görür hoşuna gider almaya karar verir,internet yada telefon üzerinden satıcıyla yada imalatcıyla iletişime geçer,ve beğendiği ürün için anlaşma sağlar,imalatcı elinde bitmiş teknesi olmadığını söyler 15 gün sonra tekneyi teslim etmeyi taahüt eder,buraya kadarda herşey normal,müşteri ertesi gün bankaya gider beğendiği ürünün anlaştığı fiyatın yarısını havale etmeye ve havaleyi yapar,15 gün sonra müşteri imalatcıyı arar ve sorar tekne bugün elime olurmu diye,imalatcı teknenin henüz bitmediğini söler ve 1 hafta daha süre verir,müşteri tamam der ve bir hafta daha bekler,bir hafta sonra tekrar arar teknesinin durumunu sorar,teknesi yine hazır değildir,hatta hiç dökülmemiştir,imalatcı sıkıla sıkıla parasızlıktan yapamadığını anlatır ve müşteriden kalan kısmını ödemesi halinde 3 gün içinde tekneyi teslim etmeyi taahüt eder.müşteri kalan parayı yollar 3 gün bekler tekne yine olmamıştır,müşteri sinirlenir,vakit geçmekte havalar güzel iken denize açılmak balık tutmak ister,müşteri telefona orayı ara burayı arar ne yapması gerektiği hakkında fikir aramaktadır,ancak nafile,hiç bir yerden yardım bulamaz,elinde tek kozu banka havale dekontları vardır,bu dekontlar ile mahkemeye başvursa olur ancak mahkeme kaç ay kaç yıl sürecek? der kendi kendine sonra imalatcının işyerine gider,durumdan şikayetci olmaya,imalatcı ona orda yeni kalıptan çıkmış bir tekne gösterir,beyefendi işte sizin tekneniz,ufak tefek temizliği eksikleri yapılıp size ulaştırılacak der,müşteri bu durumdan memnun olur ve kocaman oh çeker içinden ve evin yolunu tutar içinden bunca zaman bekledim 2 gün daha beklerim der,ancak iki gün sonra teknesi yine eline ulaşmaz,çünki orada gördüğü tekne geçen sene spariş veren bir müşterinin teknesiydi.. evet arkadaşlar burdaki yazdıklarım gerçek olmuş bir hikayedir. o sebebten kim olursa olsun hiç bir zaman tekne yaptırmayınız! cebinize paranızı koyunuz hazır tekne alınız.hazır tekneleride taksitle veren yerler mutlaka vardır eğer maddi durumlar peşin almaya elvermiyosa. bu yazdıklarım büyüklerime kardeş nasihatı küçüklerime abi nasihatı.. saygılar spinnci
Gerçekten güzel ve yararlı tavsiyeler. Mutlak başa gelmiş bir olaydır.Burası Türkiye ve çeşit çeşit insan var. Tavsiyeleriniz ve önerileriniz çok doğru ,ara sıra insanın aklı gidi veriyor acaba yaptırsam mı, tasarımı diğerlerinden farklı olsun, felan gibisinden düşünüyor. Allah böyle kötü amaçlı insanların eline kimseyi düşürmesin. Paylaşımınız için ve tavsiyeleriniz için tekrar çok teşekkür ederim.
çok doğru tespitler `cebine paranı koy gözünle gör iyice kontrol et bilgin yoksa bilen bir yakınına baktır ve al kullan ... benim gibi kafanda hiç bir soru işareti kalmasın .hem malın hemde canın değerli değilmi?