Tekne Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz.

Konu, 'Tekneden Balık Avcılığı' kısmında nihatkr tarafından paylaşıldı.

1. nihatkr

nihatkr Nihat

Favori Kamış:
    Kesinlikle El Oltası :) ve TELE SURF 4,20 MT 150 GR
    Favori Makine:
    RYOBI ECUSIMA 8000Vi MAKİNE
    En İyi Avı:
    Bir yakalayabilsem
    Kendime bir tekne almaya karar verdim. birde limit belirledim. Tekne cinsi belirledim. İşte 7,5-9 metre arası, kamalaralı, fiberde olur ahşapta. kısaca tanımlama ile.

Sonra tekne aramaya başladım ve sanırım 3 aydır didik didik tekne arıyorum. Resimlerine, anlatılana bakıyorsunuz süper. Tekneyi görmeye gidiyorsunuz tamamen sukutu hayal.

2 hafta önce dragosta bir tekneye baktım, karada yuzmeye hazır herseyı tamam denen teknenin camları kırık, dümeni yok, pervanesinin bir ucu kırılmış.

Dün tuzlada daha önceden sahibi ile konuştuğum ve herşeyi tam dediği bir tekneye bakmaya gittim. Ama oda ne, ırgatı var derken yok, Tüm güvenlik ekipmanları var derken yok, Ahşabı yer yer çürümüş, motor sağlam deniyor bazı yerleri paslanmış çalışacağı şüpheli çalışsa nekadar çalışacağı belli değil. Ha istenilen paralara bakıyorsunuz uçmuş. Ödediğinin en az yarısı kadarda masrafı olacak.

Bende dedimki bizim aile geniş. Fikir verebilir, hatta bakarsın satılık tekne bile çıkabilir.

Öncelikle tekne alırken neye dikkat etmeliyiz. Sonuçta sıfır gibide görünse karaya çektirip bakım yaptıracağım. Hani ikinci el arabada alsanız binmeden servise sokmak gibi bir şey.

Ama dikkat edilecek can alıcı noktalar nelerdir.

Teşekkürler.

2. iklim

iklim Yaman

En İyi Avı:
    kofana 3,100gr
    selam bende tekne bakıyorum internette www.boatshop24.com sitesine gir yurt dışında bulunan tekneleri incele fiyatları türkiyedeki çok daha uygun ancak acente ile görüşüp maliyet hakkında oradan bilgi alabilirsin şimdiden hayırlı olsun dostum

3. erdinc

erdinc erdinç allı

Favori Makine:
    shakespeare
    Tuzladaki imalathanelerin internet sitelerine bakıp araştırmak da bir yol. Bir de kurucaşile, alaplı cide tarafları bu işin yeri. Yani, ahşap olacaksa sıfır almak uzun süre el değmeden emniyetle binmek demektir.

4. caglartunc

caglartunc

Tekne seçimi

Selamlar , öncelikle ilk tekneniz olacağı için fiber almanızı tavsiye edebilirim, ahşap teknenin sezona hazırlanması ve rutin bakımlarının yapılması fiber tekneye oranla hem daha masraflı ve daha uzun zaman almakta.

Ancak işini bilen bir ustanın elinden çıkış denizci bir ahşabın yerinide hiçbir fiberin alamıyacağınıda hatırlatmakta fayda var.

Bence denizde çok önemli bir konu olan motoru gözardı ediyorsunuz gibi hissettim. Baktığınız teknelerin camı kırık , çeşitli noktalar paslı olabilir , bu gibi ufak sorunlar sizi denizde bırakmaz ancak motordaki en ufak bir sorun ciddi sıkıntılar yaşatabilir.Almayı düşündüğünüz tekneyi mutlaka motordan anlayan bir kişi ile test edin , sefere çıkmadan tekne almak ileride sizi üzebilir.
    Teknenin dengesi , suya oturması , yol yapması denenmelidir.

Son bir öneri daha eğer dıştan motor alırsanız kesinlikle dört zamanlı bir motor almanızı öneririm hem daha ekonomik hem daha verimli motorlardır.www.sahibinden.com sitesinde de güzel secenekler olabilir.

Bol şanslar.

5. cihanunal

cihanunal cihan

çanakkale civarından bizde olta için tekne bakıyoruz 5 7 mt arası bir tekne neler gerekiyor acaba teknede ötb olması yeterlı mı bızım kaptan ehlıyetıne sahıp olmamız gereklı mı

6. hüseyince

hüseyince Hüseyin

Favori Kamış:
    Cobra
    Favori Makine:
    ECUSİMA
    En İyi Avı:
    çupira 0.750 kg. (henüz)
    hepinize selamlar,
    arkadaşlar benimde bir tekneye ihtiyacım var, fakat ben ankarada ikamet etmek zorundayım, göl balıkçılığını sevmiyorum. Yıllarca antalyada yaşadığım için deniz balıkçılığı çok daha güzel. Ben bot almayı düşünüyorum, zodiak tarzı bir bot, havasını indirip denizin yanında şişirebilirim yolda sorun yaratmaz diye düşünüyorum, fakat daha önce botla hiç balığa çıkmadım. bu konuda fikri ve tecrübesi olanlar benimle paylaşırlarsa çok memnun olurum.hepinize saygılarımı sunarım.
    Hüseyin.

7. ausar

ausar Orhan

Merhaba,
    Balıkçılığı amatör olarak yapmayı düşünüyorsanız bence fiber tekne alın bakım sorununuz olmaz. Tercihiniz ahşap ise almadan önce tekneye binin faraşları kaldırın (yer döşemesi) elinize sivri bir madde alın bıçak civi eğrileri yoklayın elinizle bastırdığınızda içine giriyorsa çürüktür. Kamarayı inceleyin olmadı hızlıca 1-2 kova su dökün içeri girecekmi. Motorunu kontrol edin varsa şanzumanı kontrol edin motor döşeklerini kontrol edin size önemsiz gelebilir ama ahşap teknenin bakımı zor ve maliyetlidir birde bakımından anlamıyorsanız vay halinize. Unutmadan eğer tercihiniz ahşap ise bu işten anlayan bir dostunuzu yanınıza alınız yoksa makyajlı tekne alır çook çile çekersiniz.

8. erdinc

erdinc erdinç allı

Favori Makine:
    shakespeare
    teknede denge nasıl olur

arkadaşlar selamlar,25 hp yamaha 2 zamanlı motorum var tekne 4.10 boyunda,süratli gittiğim zaman tekne herzaman sağ tarafa yan yatıyor,neden kaynaklanıyor bilgilendirirseniz sevinirim

9. 56562

56562 xxx xxxxx

Merhaba,

Size birkaç sorum olacak. cevaplarsanız sevinirim. Vereceğiniz cevaplara göre düşüncelerimi söyleyeceğim.

1- Teknenin hangi tarafına oturuyorsunuz ve vücut ağırlığınız ?
    2- Tekne çift cidarlı mı ?
    3- Daha önce teknenin altını yada makinenin kuyruğunu biryere vurdunuz mu ?
    4- Makineyi takarken aynaya tam ortaladığınızdan eminmisiniz ?

10. nihatkr

nihatkr Nihat

Favori Kamış:
    Kesinlikle El Oltası :) ve TELE SURF 4,20 MT 150 GR
    Favori Makine:
    RYOBI ECUSIMA 8000Vi MAKİNE
    En İyi Avı:
    Bir yakalayabilsem
    Bot işi dikkat gerektiren bir şey. Ama iyi araştırın. Yüzme bilmek önamli ama yeterli değil, bot kullanmayı bilmek hava şartları, şişme bot için önemli konular.