Tekne alırken Noter de neler istenir ?

Konu, 'Genel Konular' kısmında murat303 tarafından paylaşıldı.

1. murat303

murat303 Murat

Favori Kamış:
    4.20 Shimano Nexave BX TE Surf
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra CI4 5500 XSA
    En İyi Avı:
    52cm Kofana/ Dragos'tan
    Tekne satın aldığımızda Noter den neler istenir.?

1-Teknenin sadece sahiplik belgesi var, ÖTB si yok. Bu yeterli olurmu?
    2-25 BG motor var, Faturası mevcut, fakat şimdiye kadar hiç MTV ödenmemiş.Eğer bu tekneyi alırsam önceki ödenmemiş MTV lerden sorumlu olurmuyum?Noterde vergi dairesinden MTV ye ilişkin bir belge isteniyormu?

Bu konularda uzman arkadaşların bilgilerine ihiyacım var. Şİmdiden Teşekkür ederim.

2. orkfey

orkfey Orkun

En İyi Avı:
    Levrek 3,5 kilo
    Eğer uzatılmadı ise bu belgeler 1 ağustos 2008 tarihinden sonra alınamayacak. Ve eğer bu belgelerinizi ( ÖTV - MTV ) yok ise sahil güvenlik denetiminde gösteremez iseniz tekneniz hurdaya ayrılır.

Yani bence bu tekneyi almayın. Sahil güvenlik gelmez buraya derlerse de inanmayın. Elbet birgün karşınıza çıkar.

3. ayastafanos Balıkçısı

ayastafanos Balıkçısı İbrahim Şevki Karanlık

Favori Kamış:
    Kamış ve makina
    En İyi Avı:
    İskorpit(20cm)-sarıkanat(22cm)-gelincik(27cm)-zargana (52cm). istavrit,ispari,izmarit,kupes,kalamar.
    vergi dairesinden mtv borcu yoktur yazısı olmadan zaten noterde işlem yapamazsınız. artık ötb de çıkartamazsınız. orkun un dedikleri aynen doğrudur. tekneyi kaça alıyorsunuz bilmem ama o tekne mevzuata göre hurdadır ve ederide bana göre 200-300 ytl dir. burakamlardan alıyorsan al kullandığın kadar kullanır,sahil güvenliğe yakalandığındada hurdaya atarsın.

4. murat303

murat303 Murat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    52cm Kofana/ Dragos'tan
    Cevaplarınız için teşekkür ederim. Fakat sorum tam olarak bu değildi.
    Tekneye Sahiplik belgesi çıkarmış satıcı. Faturasıda mevcut 25 BG lik motorun.

Fakat morot için hiç vergi vermemiş.Noterde satış esnasında bu belgeler yeterli olurmu ? Yoksa başka şeylerde isterler mi?

5. ayastafanos Balıkçısı

Favori Kamış:
    Kamış ve makina
    En İyi Avı:
    İskorpit(20cm)-sarıkanat(22cm)-gelincik(27cm)-zargana (52cm). istavrit,ispari,izmarit,kupes,kalamar.
    vergi dairesinden "borcu yoktur" yazısı isteyecek Noter. O olmadan işlim yapmaz. yani satıcı geçmiş mtv leri ve tabii ki faizlerini ödeyip bu belgeyi alacak. Yani tüm motorlu taşıtlarda olduğu gibi burdaki işlem de.

6. murat303

murat303 Murat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    52cm Kofana/ Dragos'tan
    Teşekkür ederim verdiğiz bilgiler için. İşimize yarayacak bilgiler.

7. orkfey

orkfey Orkun

En İyi Avı:
    Levrek 3,5 kilo
    Bu hafta içinde yani ucu ucuna teknemizi kaydettirdik. Sahiplik belgesi dediğimiz alması edinmesi en kolay olan belge. Muhtar ve 2 adet aza imzası ile alıyorsunuz. Ancak 31.07.08 tarihinden sonra MTV si ve de ÖTV si yatmamış teknenizi kayıt ettiremiyorsunuz.( eğer uzatılmadıysa )
    Yani size bu gün kimse eski borcu yoktur yazısı vermez. Çünkü tekne kayıt edilmemiştir. Eğer bu tekneyi alacaksanız 200 ytl verin sahil güvenlik gelene kadar kullanın.

8. ayastafanos Balıkçısı

Favori Kamış:
    Kamış ve makina
    En İyi Avı:
    Bende aynı şeyi önerdim. Haaaa,bakarsın tekrar uzatırlar veya yeni bi hak tanırlar o zaman sen kendin tescil ettirirsin. Ama o teknenin bu günkü değeri 200 ytl yani hurda fiatı...

9. ayastafanos Balıkçısı

Favori Kamış:
    Kamış ve makina
    En İyi Avı:
    süre 30 eylül akşamına kadar uzatılmış. Bu süreyi değerlendirin. ama bunları yapacak olan teknenin şu anki sahibi. sana belgeli ve vergileri ödenliş olarak satacak.

10. murat303

murat303 Murat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    52cm Kofana/ Dragos'tan
    Evet bende bugün öğrendim.30 Eylül e kadar uzatmışlar süreyi. Fakat neden tekne sahibi yaptırıyor bu işlemleri. Ben yaptıramazmıyım ?

11. ozan

ozan Ozan

tekneyi alırsan hemen yaptırabilirsin o teknenin şuanda yasal bir sahibi yok. bu sebeble sizde yaptırabilirsiniz ama önerim motorun faturası var demeyin hepsini sahiplik belgesiyle kaydettirin çünkü faturalı moturu noterden alırsan bi sürü parada oraya vereceksin. o parayı ötv olarak yatır tekneyi kaydettir. satış için noterede gitme;) . ver pararyı al tekneyi git muhtara sahiplik belgeni ala doğru liman başkanlığına. ama acele et

12. ayastafanos Balıkçısı

Favori Kamış:
    Kamış ve makina
    En İyi Avı:
    bu işlemler yapılmadan noter satışı yapılamaz,yani sen hukuken teknenin yasal sahibi olamazsın.Onun için bu işlemleri tekne sahibi kendisi yaptıracak. daha evvel oto alıp sattıysan,bu işlemlerde aynı...

13. mali1957

mali1957

Arkadaşlar benim sorunum daha değişik.bilen ustalardan yardım istiyorum.Ben ÖTB li bir tekneyi noter vasıtası ile satın aldım.ancak noter mtv borcu yoktur yazısı istemeden satışı yaptı lakin ötb ve tonilatosunda 10 hp lombardini motor gözüken 0.8 grostonluk bu tekneyi liman başkanlığına gidip adıma tescil ettirmek istediğimde vergi borcu var yapamayız dediler.haziran 26 da başvurdum tescil için harcını yatırdım resmini ekledim ama bir türlü tescil ettirip denize çıkamıyorum.bu durumda ne yapmam lazım.bana vergisiz diye satan satıcıyı ve vergi borcu yoktur kağıdı istemediğinden dolayı mağduriyetime yol açan noteri dava edebilirmiyim.?tescil için ne yapmam gerekiyor.?şimdiden teşekkürler

14. ayastafanos Balıkçısı

Favori Kamış:
    Kamış ve makina
    En İyi Avı:
    İşlem basit. motorlu taşıtlar vergi dairesine gidip borcu ödeyecek,borcu yoktur belgesini alıp tescil ettiriciksin...