Tekne ayrı motor ayrı yerden olursa

Konu, 'Tekne Donanımı ve Bakımı' kısmında zafergulsen tarafından paylaşıldı.

1. zafergulsen

zafergulsen zafer gülşen

Favori Kamış:
    Shimano
    Favori Makine:
    shimano
    En İyi Avı:
    henüz tutmadığım
    Selamlar tüm denizci dostlarım, kardeşlerim ve abilerim..

Sizlere bir sualim olacak. Eğer bu konuda bana yardımcı olursanız çok minnettar kalırım.. Ben yeni bir tekne almayı düşünüyorum. 1 tane buldum.. 4,10 fiber tekne yani katamaran.. Tekneyi alacağım arkadaş tüm kayıtları tam tüm evrakları tam dedi.. Şimdi bu tekneyi bu arkadaştan alsam motoruda ikinci el 4 zamanlı birmotor buldum. Onuda ordan alsam. İkiside ayrı şehirlerde.. BEn bunu antalya limanına kaydını bu ayrı ayrı aldığım yerlerden kaydertirebilirmiyim. Bu arada tekne antalyada motor muğla marmariste.. Yani tekne antalya limamına kayıtlı.. Bu arkadaşın motoru var aslında bu tekneye ait kayıtlı. Sadece tekneyi ve römorku satmak istiyor. Böyle birşey olabiliyormu.. Diyelim tekneyi aldım antalyadan. Motoruda marmaristen..bu motoru bu tekneye diğer motorun kaydını silip kayıt yaptırabiliyormuyum. Bu işlemleri nasıl bir sıra ile takip etmeliyim. Siz değerli denizci dostalırımın bilgileri ve yönlendirmeleri benim için çok önemli.. Bir deniz dostu olarak hepinize selam ve saygılar ... Şimdiden teşekkür ederim.

2. 56562

56562 xxx xxxxx

Zafer Bey, hem tekne hemde motor için noterden ayrı ayrı satış alırsanız, tekne ve motorun orijinal faturaları ve noter satış sözleşmeleri ile istediğiniz Liman Başkanlığından Bağlama Kütüğü Ruhsatnamesi çıkartabilirsiniz.

3. zafergulsen

zafergulsen zafer gülşen

Favori Kamış:
    Shimano
    Favori Makine:
    shimano
    En İyi Avı:
    henüz tutmadığım
    Hakan bey cevabınız ve ilginiz için çok teşekkür ederim. Sağolun..

4. Mehmet Demirörs

Mehmet Demirörs Mehmet

Favori Kamış:
    Oltanın her türü
    En İyi Avı:
    Hatırlamıyorum öyle çok ki
    evet eynen yukarıda olduğu gibi. yeniden herşeyini çıkartıp kayıt yaptırabiliyorsunuz.benimkini liman başkanı bizzat ölçüp biçip resimleriyle beraber kaydını yaptı. bir bankayada ayrıca bazı paralar yatırılıyor.isim liman no vs. yazdırılıyor tekne üzerine.

5. zafergulsen

zafergulsen zafer gülşen

Favori Kamış:
    Shimano
    Favori Makine:
    shimano
    En İyi Avı:
    henüz tutmadığım
    mehmet ve hakan abi... bişey kafama takıldı.. sormadan edemeyeceğim... HAkan bey dedi ya tekne ve motor için ayrı ayrı noter satışını alıp istediğin limanda kaydını yaptırabilirsin diye.. Bana geçenlerde noter satışı kalktı. direkt limana gidip kişinin üstünden senin üstüne aktarılabiliyor dediler.. Acaba bu tekneyi ve motoru ayrı ayrı yerlerden aldığım içinmi noter satışı gerekiyor.. Bu konu hakkında bi detaylı bilgi alabilirmiyim.. BİRDE bu tekneye sıfır mış gibi isim değiştirme liman no değiştirme gibi işlemlerde yapılabiliyor değilmi bankaya parasını yatırdığm zaman..
    teşekkürler
    Zafer GÜLŞEN

Son düzenleme: 24 Şubat 2010
  6. halukkasli

halukkasli haluk kasli

motoru kayıt ettiremiyorum..

benzer konu olduğu için yeni konu açmadım. umarım yardımız olur. yeni 3.50 bir tekne aldım sıfır c belgesi faturası var 6hp 4 zamanlı ikinci el motor aldım. ancak motoru tekneye kayıt ettiremiyorum çünkü karşıma saçma sapan bir sorun çıktı. motorun sahibi kendi teknesine yeni motor almak istemiyor yaz sezonu başka iş yapıyormuş ve kışa kadarda motor alıp masraf istemiyor kendi teknesinide tutmak istiyor. ancak liman başkanlığı motor sahibine ya hemen yeni motor alacak ondan sonra satış yapacaksın yada tekneni hurdaya çıkartacaksın diyor. bu gerçekten böylemi bu konu ile ilgili kanunu nerden bulabilirim. teşekkür ederim.

7. alpargun35

alpargun35 c.alp argun

II- 5897 SAYILI KANUNLA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER:

1. 491 sayılı Denizcilik Müsteşarlığının Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye aşağıda açıklanan ek madde eklenmiştir.

Bağlama Kütüğü:

Ek Madde 12-Türk Uluslararası Gemi Siciline tescilli olanlar ve Milli Gemi Siciline tescili zorunlu olanlar dışındaki ticari veya özel kullanıma mahsus gemi, deniz ve iç su araçlarının malikleri veya işletenleri, Denizcilik Müsteşarlığınca liman başkanlıkları bünyesinde oluşturulacak bağlama kütüğüne gemi, deniz ve iç su araçlarını kaydettirmek zorundadır. Bağlama kütüğünün tutulmasından limanlarda liman başkanı sorumludur.Herhangi bir liman başkanlığının yetki alanı içinde bulunmayan iç sulardaki iç su araçlarının kayıtları, ilgili mevzuatına uygun olarak Belediye Başkanlıklarınca tutulacak kütüklere yapılır. Belediye Başkanlıklarınca tutulacak bağlama kütüğünün tutulmasından Belediye Başkanı sorumludur. Bu madde kapsamındaki iç sularda hangi belediyenin yetkili olacağı yönetmelikle belirlenir. Yetkili belediyeler bir ay içinde kütükle ilgili teşkilatını kurar.

Kayıt için başvuru, mevcut gemi, deniz ve iç su aracı için bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren altı ay, yeni kayıt altına alınacak veya kayıt değişikliği yapılacak gemi, deniz ve iç su aracı için iktisap tarihinden itibaren bir ay içerisinde malik veya işleteni tarafından yazılı olarak yapılır. Bu sürelerde kayıt başvurusunda bulunulmayan gemi, deniz ve iç su araçları, ilgili liman Başkanlığınca; yukarıdaki fıkrada belirtilen iç sularda ise ilgili belediyelerce resen tescil edilir.

Bağlama kütüğüne kayıtlı gemi, deniz ve iç su araçlarının mülkiyetinin devrini amaçlayan sözleşmelerin ilgili liman veya Belediye Başkanlıkları huzurunda yapılması zorunludur. Aksi takdirde sözleşme geçersiz olur.

Yabancı uyruklu gerçek kişilere ait ve özel kullanıma mahsus gemi, deniz ve iç su araçları, talep ve Denizcilik Müsteşarlığınca uygun bulunması halinde bağlama kütüklerine kaydedilebilirler. Bu şekilde kayıtlı gemi, deniz ve iç su araçları, 6762 sayılı Türk Ticaret Kanunun 823. maddesi hükümlerine (6) bağlı olmaksızın Türk Bayrağı çekerler. Ancak, 815 sayılı Kanun (7) hükümleri saklıdır.

8- GEMİ, DENİZ VE İÇ SU ARACI BAĞLAMA KÜTÜĞÜNE KAYIT EDİLDİKTEN SONRA İSİM DEĞİŞİKLİĞİ
    YAPILABİLİR Mİ ?
    Başkanlıklarda tutulan bağlama kütüklerine kayıtlı gemi, deniz ve iç su araçlarının adı, ilgilinin talebi, İdarenin onayı ile değiştirilebilir. Satış veya çok özel bir gerekçe olması ve bu gerekçenin belgelenmesi halleri dışında isim değişikliği yapılmaz. Satış yapılması halinde, yeni mâlik satış tarihinden itibaren üç ay içinde bu hakkını kullanabilir.
    Bağlama kütüğüne kayıtlı olan gemi, deniz ve iç su araçlarının ad değişikliklerinde mâlik veya işleten, seçtiği yeni adın mükerrer olup olmadığının teyidini elektronik ortamda yapar. Programca hazırlanan talep dilekçesinden çıktı alarak, isim teyidi ve değişiklik gerekçesine ait belgeler ile bağlama kütüğünü tutan başkanlığa müracaat eder. İlgili başkanlık, yapılan talebi değerlendirerek olumlu bulunması halinde değerlendirmek üzere elektronik ortamda İdareye gönderir. Talep dilekçesi ve ilgili belgeler daha sonra gönderilir