tekne belgesi kayıt...

Konu, 'Tekne Donanımı ve Bakımı' kısmında cvsxx tarafından paylaşıldı.

1. cvsxx

cvsxx ilkay

bu gün teknemin müracatını liman baskanlıgına yaptım belgeler yandan önden foto . muhtarlıktan sahiplik belgesi . nüfs cüzdan fotkopi . yarım kapak dosya. bunlarlan müracatımı yaptım ordan size bir numara verip garanti bankasına 65 tl para yatırıp makpuzu dosya içine koyup teslim ediyorsunuz 1 hafta içinde ruhsatınız cıkıyor hepinize kolay gelsin arkadaslar........yıbaşına kadar son

Son düzenleme: 9 Kasım 2009
  2. 56562

56562 xxx xxxxx

Denizcilik Müsteşarlığı' ndan isim tahsisini daha önceden yaptırdınız sanırım.

3. cvsxx

cvsxx ilkay

yok hayır hepsini bugün hallettim,ordan hemen bakıp onayı veriyorlar ism tahsisi için

4. 56562

56562 xxx xxxxx

Oradaki bürokratları tebrik etmek lazım. Belgeniz hayırlı olsun.

5. cvsxx

cvsxx ilkay

teşekkürederim hakan abii.....

6. dejavu3461

dejavu3461 harun

merhaba,
    yılbaşına kadar son derken ?
    sonra sistem değişiyor mu?

7. tanertan

tanertan Taner

Benim bildiğim yılbaşına kadar bağlama kütüğü adıyla uzatıldı ,sonrası için ceza var sanırım:(

8. 56562

56562 xxx xxxxx

31.12.2009 tarihinden sonra " sahiplik belgesi " olsa dahi yapılacak SGK kontrollarında özel tekne belgesini ibraz edemeyenlerin teknelerine elkonularak yediemin' e teslim edilecek ve sahiplerine ( tekne tonajına bağlı artan oranlı )480- TL sına kadar artan para cezası uygulanacak.

Kendi ÖTB' mi değiştirirken bizzat görüştüğüm Erdek Liman Başkanı Sn. Cemal YILDIRIM, bu konuda yılbaşı sonrası çok sıkı denetim olacağını ve henüz ÖTB çıkartmayan tekne sahiplerinin yılbaşına kadar mutlaka işlemlerini tamamlamaları gerektiğini söyledi. Bu vesile ile işlemlerim sırasında gösterdikleri ilgiden ötürü kendilerine teşekkür ederim.

9. Süheyl Başak

Süheyl Başak Süheyl Başak

En İyi Avı:
    Torik 3-4 kilo
    Arkadaşlar,
    Bildiğim kadarı ile sahiplik belgesi ile ÖTB çikarılması işi yılbaşında sona eriyor. 2010 tarihinden sonra ÖTB çıkarmak için mutlak surette tekne ve motor için fatura istenecek. Tabiatıyla bu uygulamanın tarihini uzatırlarsa onu bilemem. Ancak bir kere uzatıldı bir daha uzatılması az ihtimal diye düşünüyorum. Halen ÖTB çıkarmıyan arkadaşların bir an önce bu belgelerini almaları faydalı olacaktır.
    2010 tarihinden itibaren Sahil Güvenlik bu konuyu çok sıkı tutacağını bende birkaç yerden duydum. Bir tanesi de Liman Başkanlığından.
    Selamlar,
    Süheyl Başak

10. kanaryasesi

kanaryasesi Tayfun Özyurt

Favori Kamış:
    olta
    Artık ÖTB verilmiyor zaten.. ötb si olanlarda mutlkaka liman başkanlıklarına uğrayıp bağlama kütüğüne kayıt yaptırıp araç ruhsatı gibi ruhsatlarını alıp tekne isimlerini tescil ettirsinler..

11. cvsxx

cvsxx ilkay

arkadaslar bugün liman baskanlıgını aradım ruhsatım cıkmıs sizlere fotolarını cekip koyarım bütün masrafınız sadece 65 tl dir ihmal etmeyin 1 haftada cıkıyor herkese saygılar........

12. Süheyl Başak

Süheyl Başak Süheyl Başak

En İyi Avı:
    Torik 3-4 kilo
    Tayfun Bey Kardeşim,
    Bende ruhsatımı Ekim ayı içinde aldım. Haklısın artık ismi ÖTB değil. Benimkide oto ruhsatı gibi ve tekne adı da tescilli.
    Yılbaşından itibaren sahiplik belgesinin şu anki gibi muhtardan çıkarılması imkansız hale gelecek. Mutlaka fatura istiyeceklerdir. Bu nedenle eski tekne ve motorlara belge çıkarmak hemen hemen imkansız hale gelecek. Kimbilir belki de tarihi yeniden uzatırlar. Halen herhangi bir işlem yapmayan okadar çok tekne varki! Ruhsat çıkaranlar tahminime göre % 20 yi geçmez.
    Selamlar,
    Süheyl Başak

13. tman

tman Tuluhan

Aynen katılıyorum , biz Adana'daki tekneyi kaydettirmek için 3 ayrı liman başkanlığı ile defalarca görüşmek zorunda kaldık :(

14. sabahattin özyaylae

sabahattin özyaylae sabahattin özyayla

arkadaşlar selamlar ,son çıkarılan bu yasa bizleri üzecek gibi şöyleki benim 5,85cm ahşap ve motorlu bir kayığım var özel tekne sahiplik belgemde mevcut bundan böyle bu belge de yürürlükten kaldırılarak ,bağlama kütüğü ruhsatnamesi diye bir belge düzenleniyor. benim kayık için söylüyorum ilk kayıt 200tl ve her sene vize görecek, buda 200tl .ilgilenen arkadaşların kanunu ve yönetmeliği okumalarını tavsiye ediyorum . denizcilik müsteşarlığı gov tr,den bağlama kütüğü bilgilendirme sistemi tıklanıyor,daha sonra bağlama kütüğü mevzuatında ikisi , alt alta olmak üzere kanun ve yönetmeliği okuyoruz arkadaşlar ,herşey gönlünüzce olsun selamlar.