Tekne Boyama ve Çekek Yeri Yardım

Konu, 'Tekne Donanımı ve Bakımı' kısmında pride75 tarafından paylaşıldı.

1. pride75

pride75 Onur Aydoğan

Favori Kamış:
    x
    En İyi Avı:
    ...
    Selamlar,

9 Metre boyunda Ahaşap üzeri epoksi kaplama tekne alıyorum. Zehirli atılacak, Borda boyanacak ve güvertedeki teak kaplamalar yağlanacak. Çok fahiş rakamlar telavuz edildiğinden, Ahşap teknesi olan ve yaptıran arkadaşlar var ise bilgi vermeniz beni çok memnun edecek. Netten ve tanıdıklardan aldığım bilgiler geçersiz bu işleri makul fiyatlara yaptıran arkadaşlar bilgi verebilirler ise çok sevinirim.

teşekkürler,
    Onur

2. RamazanUsta

RamazanUsta Ramazan Uzan

Favori Kamış:
    Albastar Qual Surf
    Favori Makine:
    Albastar Pasha
    En İyi Avı:
    Akya 8.5Kg
    Onur Bey tekne karada duruyor ise ahşap tekne karada durdukça kuruyacağı ve çekeceği için zımpara ve macun ister diye düşünüyorum. Hersene onlarca acemi ahşap tekneci tekneyi hevesle boyatır zehirlisini sürdürür suya indirir ama sonrasında tekne su almaya başlar ve herşey silbaştan yapılmak zorunda kalır. Tekne 1 haftadan çok karada kaldıysa zımpara ve macun işini mutlaka halletmenizi öneririm.

Sonrasında tekne nerede belli değil. Kumburgazla Pendik arasında bir çok yer var. Zaten 9 m tekneyi yerinden oynatamazsınız. Vince koyup nakledemezsiniz. Kırılır. Her sene sudan alıp macun epoksi zehirli yaptırmanız gerekecektir. Yani bu iş bir senelik bir iş değil. Tahminim uzuc geldiği için almayı düşünüyorsunuz. Ama inanın o teknenin yıllık bakım ve masrafı çok fazla gelecektir. bir sene sonra satmak için uğraşacaksınız ama sizin gibi bir alıcı bulmakta gerçekten zorlanacaksınız. Almadan önce iki kere düşünmenizi öneririm.

Bir tekne alıyorsanız boya vs işleri kendiniz halletmelisiniz. Aksi taktirde altından kalkamazsınız. Zehirlisi borda boyası falan zor işler değildir. Sadece motor bakımını ustasına yaptıracaksınız.

Masrafı olarak piyasasını söylemem gerekirse dışarıya yaptırırsanız borda boyası 500 TL civarı zehirlisi iki kat 250 TL civarı (+malzemeler) diğer işler de günlük yevmiye parasına yaptırabileceğiniz işlerdir.

Saygılar...

3. pride75

pride75 Onur Aydoğan

Favori Kamış:
    x
    En İyi Avı:
    ...
    Selamlar,

Tekneyi aldım. Ucuz olduğu için değil daha önce 4,5 metre fiber kullandığım için.

Tekne suda ve komple epoksi yapılmış. Dragos limanda duruyor. Göksü deresine çekeceğim.Zehirli gereiyor ama diğer ileri keyfi yaptıracağım. Bana 4000-5000 gibi rakamlar telafuz edildiği için soruyorum.

Vinç ile taşınamaz mı 6,5 Gross-3,6 net tonajda bir tekne.

4. RamazanUsta

RamazanUsta Ramazan Uzan

Favori Kamış:
    Albastar Qual Surf
    Favori Makine:
    Albastar Pasha
    En İyi Avı:
    Akya 8.5Kg
    Daha önce fiber kullandıysanız bu işe yabancı değilsiniz.

Teknenin taşınma meselesi taşıyacak araç bulunamama için değil teknenin kaburganın teknenin ağırlığını taşıyamama ihtimali içindir. Ahşap tekne bildiğiniz gibi suya girince suyu emer ve biraz yumuşar. Vinçle kaldırıp yüklenince yük kaburgaya fazlaca biner. Akşap yorgun ve yıpranmış ise kırılma veya ayrılması ihtimali vardır. Yani en azından ben karadan taşımazdım.

Teknenin şeklini nevini bilmiyorum ama piyasada 4000-5000 e 9 m ahşap tekne satan bir çok satıcı var. Ama bu işte tutturan tutturabildiğinedir bildiğiniz üzere.

Siz isimlerini hatırlayamadım ama Göksunun en iç kısmındaki parkta bulunan kaptanlara gidip yardım isterseniz söylediğim rakamlara rahatlıkla yaptırırsınız. Onlar bu işin erbabıdır.

Ahşap teknenin zehirlisi ihmale gelmez. Üstelik çok kaliteli bir zehirli vurmak ve en geç 3 gün içinde suya indirmek gerekir. Çünkü bildiğiniz gibi bu boy tekneyi herdaim sudan çıkarıp bakım yapma şansı bulunmuyor.