yeni aldığımız fiber teknenin boyasını pek beyenmedim.hem parlak değil ,aynı zamanda bazı bölgelerinde reng değişikliği yapmak istiyorum.fakat nasıl bir boya kullanacam bilmiyorum.yani normal bildiğimiz sentetik yağlı boyaylamı yoksa özel bir boyasımı var.bu konu hakında bilgisi olan arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim.aynı zamanda boya markası da yazarsanız iyi olur ona göre ararım.teşekürler
Ahşap teknelerde sentetik yağlı boya kullanılır ancak bildiğim kadarıyla polyester için selilozik boya kullanılmalı aynı zmanda selilozik tinerle inceltmek gereklidir.Bide bişey söyleyim teknenin bordosunun altına yani suya değen su kesim bölgesini yağlı boya sürme yoksa zehirli boya(epoxi boya) tutturamazsın.
@ergeg Degerli Arkadasim Tekneyi yeni satin aldiginizi yazmissiniz ( Hayirli olsun güle güle kullanirsiniz). Benim bildigim fiber teknelerde boya olmaz ! Sivi fiberi kaliba dökersiniz ve teknenin gercek formu ve yüzeyi bu vesile ile olusur. Fakat boyama isine girerseniz,yüzeyin parlakligi gittigi gibi,zamanla boya ile fiber arasinda oksitlenme ve ekabilinde fiberi delerek teknenin ic kisminda kücük kabarciklarin olusmasina ve teknenize elveda demek zorunda kalabilirsiniz ! Bir tekneyi satin almadan önce karar vermak lazim hangi renk benim favorim diye ! Yani isiniz zor. Görüsmek üzere...