Forum ailemizden bilgi istiyorum şimdi biz arkadaşlarla 5 7 mt arası bir tekne almak istiyoruz ama daha önce hiç birimizin tecrubesı yok bu işte.Tekne alırken bizim balık tutubilmemiz için teknenin ne belgesi olması gerekiyor.Bizim tekneyi sürebilmemiz için bir kaptanlık belgesi almamız gerekiyor mu gerekiyorsa maliyeti nedir yardımcı olursanız çok sevinirim
Denizde işi bilmeden tekne kullanmak, karada ehliyetsiz araba kullanmaktan daha tehlikelidir. Araba bozulsa kenarda bırakır,otobüsle evine gidersin. Allah korusun tekne denizde arıza yapsa, etrafta da kimse yoksa... düşünmek bile istemem. Gözünü de korkutmuş olmayayım, soruna cevap vermeye çalışayım. Tekne için, yeni ise motor ve tekne faturaları, eski ise ve belgesi yoksa, muhtardan alınacak bir sahiplik belgesi gerekli, o da 31 Aralıktan sonra işe yaramıyor. BUnlar ve istenecek ıvır zıvır evrakla Lİman başkanlığına başvurmak gerekiyor. Teknenin belgeleri tamam olunca iş geldi kullanacak olanın ehliyetine. Size okul dolayısıyla gemici veya benzeri bir gemi adamı yetkisi verilmiyor mu? Veriliyorsa o yeterli, verilmiyorsa kursa katılıp Amatör Denizci Belgesi almak lazım. BU da alınınca belgeleri tekneye koyuyorsun kendi kendine gidiyor... demeyeceğim tabii. MUtlaka tecrübe kazanmak, bilen biriyle bir süre birlikte gitmek lazım. Kolay gelsin.
Cihan, Çanakkale merkezde Liman Başkanlığı olması lazım. Yüz yüze konuşursan daha kolay olur senin için. Ben de ehliyetimi uzatmak için arkadaşıma söyledim ve oradan bilgi almıştı. Kolay gelsin.
abim verdiğin bilgiler için çok saol yok direk dalmıcaz denize bi kaç hafta boğaz akıntısında başka birinin yanında ögrenıcez balıkçı ruhsatına fılan ıhtıyacımız olmuyor deıl mı bızım
HAyır balıkçı ruhsatına gerek yok(Tekne balıkçı ruhsatlı olmaddığına göre) Amatörlerin kişi başı 5 kg balık tutma hakkı var. Onu da profesyoneller bile şimdi oltayla tutamıyor.
Şişme Bot için belge Arkadaşlar Merhaba; 3,90 lık şişme bot için belge çıkartmak gerekiyormu? Ayrıca yine bu bot için ehliyet vs. isteniyormu? Yardımınız için şimdiden teşekkürler. 2010 ve gelecek yıllar keyifli, bereketli avlar yaşayacağınız mutlu yıllar olur umarım.