Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım Herkese iyi avlar dilerim.Adım Emrah yaşım 38 1-2 senedir tekne ile akbük civarında ava çıkıyorum 50-60m derinlikte çipura ve levrek avlıyorum ama güzel bir kamış almak istiyorum düşüncem uzunluğu 180 ila 210cm arasında bişey makinem de okuma trio55 yeni aldım daha kullanma fırsatım olmadı.Benim için tavsiyeleriniz çok önemli kamış uzunluğu için yanlış düşünüyorsam öneriniz ne olur fiyat da belirtirseniz çok sevinirim.
Abi tekne için 2 parçalı kısa boat kamışları var...Ben 10 liraya aldım 3 senedir kullanıyorum fazla masrafa hiç gerek yok...Al bir tane onlardan yeterde artar bile..Jig falan yapsak olmaz ama bende yemli çipura,mercan vs. avı yapıyorum..yetiyor yani..iyi akşamlar..
Bot ya da tekneden yemli avlar da kullandığım 1.80 - 1.65 - 1.50 - 1.20 mt boylarında muhtelif marka ve boy ve çekerlerde tekne kamışları kullanıyorum, tavsiyem 1.80 in üstüne çıkmaman.Benim en rahat kullandıklarım iki parça 1.50 ve 1.65 mt olanları.Marka seçimide tamamen bütçe ve zevk ile alakalı ama küçük bir dipnot düşeyim enson aldığım Remixon Heavy Duty 1.20 kamış 20 TL cıvarı vede iş görüyor...
Emrah abicim bizim manisa'da dernegiğimiz amötör balık dern. Tekne'de nerden baksan 30 kişi var . 30 unun elinde de tek bi kamış var Bizim Dern. önerdiği kamış : Fire-fox Ming pın 1.65cm ama kamış hem Kateti,hem Sırtı , hemde Light jig'e geliyor. kamıştan hepimiz memnunuz. Sahibin'de bir abimiz satıyor bu kamışı kendisi ithalat ediyor galiba fiyatı çok hesaplı ben size internet adresini veriyim. http://www.sahibinden.com/ilan/alis...adele-keyfini-yasiyabilirsiniz-39947936/detay Kamış gerçekten çok güzel Made in Japan Loyt belgerlide üstünde saten kamışın görceksiniz
Bende geçen yaz Albastar ın 120cm lik bi kamışını almıştım ama çok sert bi kamış balık vurduğunda hassas değil oyüzden 180cm ideal galiba
1.80cm gerçekten çok güzel hem balık 'la mücadele zevki yaşıyosun hemde her türlü avlanabiliyorsun . Valla ben şiddetle tavsiye ederim önerdiğim kamışı sizlere
Emrah bey yıllardır teknede alba starın 2305 serisi kamışlarını kullanıyorum 135,180,210 boyları çok iyi teleskopik olduğu için parçalı kamışlar gibi yerde kaplamıyor incelemeni tavsiye ederim fiyatlarıda 10 ile 20 tl arası rastgele
tavsiye ettiğin ürün 1.60 ama 1.80 olan çok güzel demişsin. ben mi yanlış anladım yoksa 1.80 olanı mı tavsiye ediyosun
Didim'de isa'da iki parçalı dolgu 1.80 boyda cok guzel dolgu kamıslar var 25 lira civarı eğer telefon istersen özelden atarım yada akbuğe geldiğimde sana teslım edebilirim.
Emrah kardesim,bu hastalıga tutulmussan caresi yok,harcamanın sınırıda maalesef yok. Hep bir adım daha dersin.Ama derim ki ALLAH kurtarmasın. Gelelim kamıs boyuna; tekne icin 1.80 belki ama 2.10 mukemmel derim. Daha uzunları teknede cok rahatsızlık verir;hareket kaabiliyetini kısıtlar. Levrek - Cipura demissin;davetiyemi gonderiyorsun? bahtına kısmetine ne gelirse.bakarsın 30 kg.orkinos - kılıc bile vurur.Onun icin tedbirli ve hazırlıklı olmakta her zaman yarar vardır. Kaliteden odun vermeden takımını yap.Bol ve iyi av dileklerimle. Tevfik - BURSA
Oğuzcan, bahsettiğin dolgu kamışlar genelde 20TL civarında ve hepsi çin çıkışlı Emrah, arkadaşlar belirtmiş 1 kamışla pek iş yapamazsın 1-2 derken sayı 6 yı bulur. 1.60 - 1.80 - 2.10 teknede rahat kullanacağın boylar ama onu kullanarak sen karar vereceksin. Aşagıdaki kamış cengizde 20 TL ve kaliteli http://www.bizde.com/lineaeffe-mustang-180cm-kamis-widq1085021#resimler ucunda 100gr kurşun 40 mt den 1-2-3 mercan var diyebilirsin Avdan her dönüşünde makineni ve kamışını güzelce temiz suyla yıka kurula ve hafiften yağla