Selam arkadaşlar,tek başına gittiğim özellikle sırtı avları için büyük eksikliğini hissettiğim,piyasada pek bulamadığım,bulsamda ya düzgün ürün olmadığından (plastik kalitesiz) iyi bir tutucunun da tanesinin 35-40 tl oldğunu öğrenince kolları sıvadım ,kafamda az çok bir düşünce vardı,sağlam olması açısından demir ve galveniz kullandım,ortaya aşağıdaki gibi bir kamış tutucu çıktı,yarın tekneye monte edeceğim,monte edilmiş resimleri yarın eklerim. taban vidalama yeri 5.5 cm x 10cm galveniz 1.5 mm sac kamışın geçeceği boru iç çapı 3.7cm,uzunluk 10cm boru bağlantı lamaları 4 mm kalınlık,2 cm genişlik2.5 cm yükseklik 8 lik metrik bağlantı vidaları,normal rondele ve yaylı rondele (yaylı rondele,açı ayarı yapılıp sıkıldıktan sonra vidanın gevşememesi için şart,yada onun yerine plastikli-silikonlu somun kullanılabilir ama en sağlamı yinede yaylı rondele bana göre) kamışı boru içinde sıkıştırmak için borunun üstünden 9 mm delik açılır,üstüne metrik 8 somunu kaynak yapılır ,metrik 8 vidanın üstüne elle sıkabilmek için kelebek yapılır bu ölçüleri teknenin monte edilecek yerinin genişliğine göre,yapılacak avlara ve kullanılacak makinalara göre değiştirebilirsiniz.açısı ayarlanabilir şekilde yaptırdım,kullanacağınız açıyı az çok tahmin edebiliyorsanız vidasız açı ayarsız yaptırabilirsiniz,demirci ustasının işide çok olduğundan yarım saatte ancak bu kadar oldu
Deniz onları 3 ayda paslandırır.Antipas,boya hiçbiri işe yaramaz(galvanizde olsa kaynak yerlerinden pas yapar),hiç olmazsa montajda kullanacağınız vidaları paslanmaz(KROM-NİKEL ALAŞIM) kullanın sökerken sıkıntı yaratmasın.
buda monte edilmiş hali ,üstteki kamışı sıkıştırma vidalarına gerek kalmadı söktüm,ayrıca balık yakalandığında kamışı acilen çıkarma durumunda zaman kaybı yaratacaktı