TEKNE İÇİN MAKİNA BOYUTU

Konu, 'Makineler' kısmında seyidow tarafından paylaşıldı.

1. seyidow

seyidow SEYİT

Merhabalar arkadaşlar.Ben tekneden dibe sarkıtma ile avlanıyorum makina alacağım ama kafama takılan makinanın kaçlık olması 40 lık kafa uygunmudur daha büyük kafa almak istemiyorum hem ağırlaşıyor hemde misina sarım fazlalaşıyor.Okuma Avenger 40-okuma trio 40 s-Shimano Catana 4000 bunlardan birini almak istiyorum.Kamış olarakta Okuma-Salina-SeaSpin-10-40g-kamis-240cm-Okuma-43008-Similan-jig-kamis-20-30lbs-Okuma-43010-Similan-jig-kamis-40-80lbs bunlardan birini düşünüyorum değerli yorumlarınızı bekliyorum...:)

2. furunotr

furunotr Haluk

Avlamayı hedeflediğiniz balıklar iri ve mücadeleci; ayrıca su da derin ise daha büyük bir makina öneririm... Yani amaca göre makine büyüklüğü tercih etmelisiniz...

3. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:
    2.750 gram yazılı orkinos 3 kilo şeytan gridasi sayısız zargana turna sinavrit ve niceleri
    jigging makinaları kamış misina ve jig için kullanacağınız sahteler farklıdır.

normal tekeze gidicekseniz 55 lik makına yeterde artar 5-6 bilyalı sağlam birde kamışla normal keteze gittiğinizde işinizi görür yalnız jig için olta makına vs biraz maddiyat gerektirir

4. sami sökeli

sami sökeli sami oguz

Seyit kardeşim bahsettigin kamışlar spin ve jig için spin kamışla agır kurşunda tasmalamada sorun yaşarsın, jig kamışta orta ve küçük balıgın yeme vuruşunu hissedememe sorunu yaşarsın
    kendimden örnek vereyim Catana 4000 FA makina ile Catana CX Boat 50-100 gram atarlı 1.80 lik takımım var teknede kullanıyorum anlaman için şu nu da belirtmek istiyorum bende kamış ve mikina takımı fazla senin için yorum yaparsam abi bende bu takımı kurayımmı dersen hayır derim sebebi makina 350-400 gr üzeri balık çekmeye müsait degil kamış boyu küçük teknede uygun büyük teknede biraz kısa kalıyor bu nedenle sana aşagıdaki gibi bir takım kurmanı öneriyorum küçük büyük balık farketmez hepsini alırsın.
    Makina Shimano EXAGE 6000 FB
    Kamış Catana CX BOAT 2.10 M 50-100 gr atarlı.

5. seyidow

seyidow SEYİT

Sami abi kamışa baktım güzel makina fiyat olarak bana yüksek teşekkkürler.