Arkadaşlar, Abiler, : Tekneden avlanıyorum ama arada lazım olduğunda kıyıdan at çek te yapabileceğim, mümkün olduğunca küçük ekonomik bir makine arıyorum. 100 ytl ye kadar bi bütçe var aklımda. Shimano Sedona makul göründü zira makinelerden görünüşü dışında pek anlamam yardımlarınız benim için çok önemli. Sedonaya ne dersiniz 4000 ve 8000 modellerinin farkları nelerdir. o fiyatlara baya bi model shimano var ki marka olarak tercihimdir. başka önereceğiniz marka model de benim için değerlidir. Tekneden ava müsait arada da at çek yapılabilecek makinelerde aramam gereken özellikler ile ilgili bilgilerde çok yararlı olacaktır, bilye sayısı, Devir oranı vs. Genellikle 1.20 kamış ile kullanıcam. Şimdiden Yardımlarınıza sonsuz teşekkürler. Rastgelsin !
Ufuk kardesim bende makine alma konusunda senin gibi iki arada bir dere de kalmıstım geçmişte.Hem atçek hem teknede kullanayım diye...At çek için benim düsüncem 3000-4000 lik bir makine yeterli olur ama teknede aynı makineyle av yapmakta (bu yakalayacagın balıga gore degişir tabiki ) sıkıntı yaratabilir..Misina kapasiteleri az oluyor ve buyuk balıkta kalama verince bakmıssın misina bitmiş.... Atcekte ise makinen hafif olmalı ki yorulmayasın...Teknede ise guclu olmalı..... Hedef balıklarını soylersen sana uygun makine tavsiyeleri mutlaka gelecektir...
Abi genellikle çupra mırmır sargoz karagöz tarzı dip balıkları avlıyorum. makara kapasitesinin çok olmasına gerek yok benim için çünkü çok derinlerde avlanmıyorum 6 - 7 - 8 kulaçlar düzeylerindeyim. ryobi 4000 vi makine ye baya yakınım 0.33 lük 140 metre sarıyor. ancak canlısını görmeden de almak istemiyorum. ve ebat olarak gerçekten küçük bi makine istiyorum. sebebi, balık vurduğu zaman küçük ve hafif makinede daha rahat hissedildiği kanısındayım ve kullanım kolaylığı açısından nekadar küçük okdr iyi diye düşünüyorum. Rastgele...
Merhaba, Kardesim, kücük ve hafif makinada daha iyi hissederim demissin, bence bu misina ve kamisla alakali ,tutugun baliga göre kamisin ve makinan dogru orantili olmali,yoksa tüm baliklara bir makina bir olta, ayni misina olamaz))) cupraya ayri, orkinosa ayri )))..... ben denizdeaz avlandim ama, cupra icin 10-40 gr atarli karbon kamis 4000 serileri uygun olur sanirim....bizi de cagir ANTEPDEN GELELIM; TEKNE VARSA COK IYI OLUR.....
Abi tekne var ancak 2.70 =) ama Mersin olarak bu aralar bir organizasyon düzenlemeye çalışıyoruz. büyük gezi teknesi ile. Forumdan takip edersen katılmandan mutluluk duyarız. Rastgelsin...