selam resimdeki tekne için motor bilginize ihtiyacım var yardımcı olursanız sevinirim ikinciel 4 zamanlı 9,9 ve 8 BG uzun şaft birtane 4 zamanlı 8 bg tohatsu motor var sizce bu tekne için uyumlu olurmu birde 9,9 4 zamanlı mercury var iki motor arasında 1000 tl fiyat farkı var
Her iki motor olur ikinci el alıcağın için motorları iyice incele bendede 4 metrelik teknemde 8 bg lik vardı uçuruyordu hayırlı olsun rastgele
içten takma düşünmez misin. dizel, indir bindir derdi yok. az yakar, çalınma riski az. ucuz. ne bileyim ben alsam böyle alırım. hayırlısı olsun.
selam hüseyin kardeş bende'de 7.5 hp mercury 2 zamanlı vardı 420cm çift katlı fiberle iyi kötü idare ediyorduk gerçi şimdi sattık yok tekne motor felan ama bence mercury'den şaşma derim...
bende 4metrelik tekne var.motorum 2 zamanlı 15 bb.yamaha modeli 2004.ama bence çok yakıyor.ayrıca 5 bb.lik 4 zamanlı başka bir motorumuz daha var.o 2009 model mercury onunla balığa çıkıyoruz. bir litrelik kola şişesi benzinle sabahtan öğleye kadar sırtı çekiyoruz...kaşta.şimdi bu mukayeselerle iyice düşünmeni tavsiye ederim.belki birgün alanyaya mahmutlara geldiğimde beni ava çıkarırsın. selamlar.
Fotolardan gördüğüm kadarı ile tekne ''kısa şafta göre !! şayet böyleyse kısa şaft bir makina takman gerekir ! , mercury kısaysa olabilir.
selam kardeşim,teknen küçük,9.9 yeter yamahadan şaşma iki zamanlı al yakar ancak bakımı dört zamanlılara göre daha az..eğer tekneyi almadıysan 450 cm 500cm arası al..motoruda ikinci el alcana parsun 15 ps tak bak gör..hem yeni motor almış olursun hemde fiyatı marka motorların ikinci el fiyatı kadar. birde marka motorların içine baktığınızda görürsünüz parçaların ÇİN de üretildiğini. saygılar.spinnci
Merhaba, ben de 3.50, boş ağırlığı 90kg olan marinboat yapımı tekneyi 5bg tohatsu 4 zamanlı motorla kullanıyorum. Tek kişi kayar duruma ( plane geçmek deniyor bizim forumda) dalgasız denizde kolaylıkla çıkıyorum. İki kişi olduğumuzda kayar duruma geçmek söz konusu olmuyor. Bence 4 zamanlı alın, 2 zamanlıda yağ koyma, buji temizleme derdinden kurtulursunuz. 8 ve 10 arasında ağırlık farkı fazla değilse 10'u tercih edin. Ama teknenizin ağırlığı göz önüne alındığında 8 hayli hayli yetecektir.