Tekne Ile Balik Avi 24/4/2011

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında kibrislibalikci tarafından paylaşıldı.

1. kibrislibalikci

kibrislibalikci ALI GUL

Favori Kamış:
    shimano
    Favori Makine:
    shimano tyrnes
    En İyi Avı:
    4.5 kilo cod baligi
    Herkese merhabalar yine gunlerden pazar,tam balik havasi,Kemal arkadasim beni aradi ve yarin yapilacak av icin beni bilgilendirdi. pazar sabahi 7.30 da limanin otoparkinda bulustuk,bu kez 10 kisiyiz aramizda bir de yasli ingiliz bi amca var,bugun hedeflerimizin arasinda LEVREK,VE COD var bu yuzden kaptan bizleri yaklasik 3-5 kilometre aciga SAND Ill (kum yilani) turkce ismini bilmedigim icin ingilizce Turkce tercumesini yazdim, resimlerde bu baligin ismini bilen varsa, lutfen yazssin,bu kucuk uzun baliklari, LEVREGE YEM OLARAK KULLANACAGIZ. Sistemi soyle tanimliyabilirim, ilk once ana misinemize (ben braid kullaniyorum tercih edenler normal misine, turkcede ip olarak biliniyor)
    ana beden 50 lb fireline braid,ipimize gezer boom (kursunumuzu) takacagimiz sistem,daha sonra bir firdondu, oteki ucuna 40 lb lik trace normal saydam gorunmez misineniz varsa daha iyi olur misinemizin ucuna ise 2/0 gumus renkli igne arkadaslar ignemizin kaliteli saglam olmasi cok onemli ben KAMASAN kullaniyorum, aksi taktirde kacan baligin arkasindan uzulerek bakarsiniz :( ve geldik son ve en onemli bolume,ignemizi yem olarak kullanacagimiz baligin agzindan gecirip solungaclarindan cikartiyoruz ve yine baligin ortalarindan gobek kismindan ignemizi gecirip baligi suyun dibine birakiriz bilindigi gibi Levrek genelde kayalik yerlerde beslendigi icin oltamizin dibe takilmamasi icin , dibe indigini hissettikten sonra yaklasik makinemizin kolunu 4-5 kez sarariz ve kursunumuzun dibe degmeden teknemizin de motoru sonuk sekilde suruklenerek avimiza basliyoruz arada bir baligimizin canli olup olmadigini kontrol edmeyi de ihmal etmiyoruz cunku LEVREK canli baliga daha cok salmaktadir.Gelelim yaptigimiz avimiza,dedigim gibi ilk once yakaladigimizi, yem olarak kullanacagimiz baliklari ,bi kuvetin icerisinde muhafaza ediyoruz. kaptan ilk olarak baska bir yontemle batik gemilerin uzerinde bildigimiz gumus rengindeki kasik turu takimlarla, alt kismina uclu kanca takarak iki ve uc kostekli 1.5 metre uzunlugunda misinemize,sahte yumusak baliklarimizi kosteklerin ucuna bagladiktan sonra yine suyun dibine birakiyoruz bu kez oltamizi sabit degil de asagi yukari hareket ettirerek baligin dikkatini cekmege calisiyoruz, egerki avlandigimiz yerde balik varsa oltamizin ucuna bir degil iki hatta zaman zaman 3 yada 4 balik birden yakalama sansi oluyor. Avimiza basladik yine daha once bahsettigim gibi gunumuze daha fazla heyecan katmasi acisindan en buyuk baliga para odulu koyuyoruz bugun ku odulumuz 90 pound bakalim gunun sonunda sans kime gulecek. cok gecmeden oltalarimiza uskumrular akin etmeye basladi, inanin ki oltamizin suyun 3-4 metre derinlige inmesi ile birlikte, uzerinde kac tane igne varsa hepsine de balik yakalaniyor ve bu yaklasik 45 dakika suruyor,bu arada Mustafa abi cod yakalamis cok gecmeden yine bir pollack hatiri sayilir buyuklukte 1.8 veya 2 kilo civari,yanimda ki Kemal arkadasim da guzel bir cod cekti, demistik ya arada buyuk balik heyecani ve odul de var, sanirim Kemal'in yakaladigi balik simdilik en buyugu gorunuyor,bu arada uskumrular durmaksizin oltalarimizi senlendirmege devam ediyorla tabii mutluyuz,benim oltama aniden takilan bir balik, vuruslari uskumrunun vuruslarina benzemiyor Levrek diye suphelendim bir de baktim ki kocaman bir zargana gelmis yine bir sure sonra oltam bu kez cok sert bir sekilde vurus aldi, hemen sarmaya basladim fakat kamicimin ucu neredeyse C harfine donustu. Birden kahkahayla etfafimdakileri tahrik etmeye basladim,cunku gelen baligin cok iyi biliyor ve hissediyorum ki, herkesin yakaladigi baliktan daha buyuk bir balik geliyor. Neticede dipten gelen beyazlik da bunu kanitliyor gibiydi adeta, fakat yanilmisim oltada 1 degil 2 tane cod varmis, kaptan hemen file'yi alip baliklari tekneye aldi. Yine de baliklardan birisi, tum yakalanan baliklardan daha buyuktu yani anliyacaginiz 90 pound bizim cebe gecti simdilik, gunun sonunda ne olur bilemem. Tum arkadaslarin da karariyla yakalanan uskumrularin bize yeterli olduguna kanaat getirdikten sonra, kiyiya 3-4 yuz meter acikta kayalik bolgede suruklenme usulu ile Levrek tutmak icin yola koyulduk 45 dk'lik bir yolculuktan sonra avlagimiza vardik,yazimin basinda'da belirttigim gibi canli balikla avimiza basladik,aradan 1 saat gecmesine ramgmen,malesef pouting denilen, eti pek tercih edilmeyen bir baliktan baska balik oltalarimizin yanindan gecmedi bile.
    yarim saat avladiktan sonra avimizi sonlandirarak limana donus yaptik. Iyi keyifli bir gun gecirdik ayrica ben deniz daha da mutluyum cunku para odulunu de ben kazandim. Arkadaslar bir dahaki sefere ben yine buradayim, yine paralari hazirlayin diyerek espiriyi yaptiktan sonra,evimizin yolunu tuttuk,umarim hikayemi begenmissinizdir herkese selamlarimi arzederim,saglicakla kalin hadi RAST GELE HERKESE![​IMG]

Son düzenleme: 25 Nisan 2011
  2. kilicbey

kilicbey İsmail Kiliç

En İyi Avı:
    MIRMIr. 1.5 Kg LEVREK2 Kg Köpekbalığı 1 metre.
    Ali abi avın ve ödülün için tebrikler, bu cod dediğiniz balıklar mezgit familyasındanmı, ben bayağı benzettimde.

3. muhammer41

muhammer41 Muhammer YILMAZ

İsmail kardeşim istemeden muhabbete daldım ama bubalıga morina balıgı derler morina yaz googla gir görsellerden birbak.

4. kibrislibalikci

kibrislibalikci ALI GUL

Favori Kamış:
    shimano
    Favori Makine:
    shimano tyrnes
    En İyi Avı:
    4.5 kilo cod baligi
    Dogrusunu istersen emin degilim tek bildigim bizim sularimizda olmamasidir.
    Fakat mezgite bir benzerlik var dogrusu.

5. kibrislibalikci

kibrislibalikci ALI GUL

Favori Kamış:
    shimano
    Favori Makine:
    shimano tyrnes
    En İyi Avı:
    4.5 kilo cod baligi
    Ismail cok isabetli bir tahminde bulunmussun dogru sozluge baktim aynen soyle diyor. Mezgitgillerden kuzey denizinde yasiyan,eti yenilen,karacigerinden balik yagi cikarilan bir balik turu,sevgiler sana.

6. kilicbey

kilicbey İsmail Kiliç

En İyi Avı:
    Hayırlı geceler abi, lafımı olur, soracağız paylaşacağızki doğruyu bulalım meramımızı giderelim abi.:)

7. kilicbey

kilicbey İsmail Kiliç

En İyi Avı:
    Vallahi kuyruk ve yüzgeç yapıları bende mezgiti çağrıştırdı, demekki ben gerçekten iyi bir rötgenciyim abi.:)

8. muhammer41

Başlangıçta bende senin gibi sanmıştım sonra diskovırda bu balıkları yengeçlere
    sepetlere yem olarak kullandıklarını izledim ordan aklımda kalmıştı paylaşmak istedim ama alinin asıl adını bilememeside ilginç.

9. kilicbey

kilicbey İsmail Kiliç

En İyi Avı:
    Muammer abi, balık morina fakat aslı mezgitgiller familyası, bende googlda araştırdım ve bu sonuç ortaya çıktı, yani Ali abim yanılmamış ve doğru bilgi aktarımı yapmış , bu morinanın atası mezgit.;):)

10. kibrislibalikci

kibrislibalikci ALI GUL

Favori Kamış:
    shimano
    Favori Makine:
    shimano tyrnes
    En İyi Avı:
    4.5 kilo cod baligi
    Selamlar Muhammer abi dedigim gibi bizim denizlerde yani ege,akdeniz yada karadenizde yasamadigindan sadece kuzey atlantik de yasiyan bir balik turu oldugundan turkce ismini bilmiyordum , Ingiltere de
    FISH AND CHIPS yani balik ve patates kizartmasi satan restorantlarin sattigi bir baliktir sana diyebilirim ki burada en populer balik olarak bilinir desem yanlis bir deyim olmaz,tabii ki bu baligin bol miktarda olmasi bilhassa Norvecte cok daha buyuklerinin oldugu bilinmektedir bu nedenle yem olarak ta kafeslerde kullanilmasi gayet dogaldir. sevgi ve saygilarimi sunarim abi,bilmemek ayip degil,bu nedenden dolayi devamli olarak yeni seyler ogrenmek ozellikle sizler gibi tecrubeli abilerimizden aldigimiz bilgiler inanin bizeri cok mutlu ediyor.

11. okyar5

okyar5 okyar kahraman

Favori Kamış:
    D.A.M ve Remixon kamış
    En İyi Avı:
    120 cm yayın ve 45 cm dağ alabalığı
    tebrik ederim hoş vakit geçirmişsiniz..

12. muhammer41

Ali kardeşim yaptıgım bir kelime hatası için senden özür diliyorum raporunda morinadan hiç söz etmeyince söylememesi yerine bilmemesi demişim bunun için kusura bakma akşam işim oldugundan erken kapamak zorunda
    kaldım mezgit giller ailesinden oldugunu ögrenmem iyi oldu bunu sizin sayenizde
    ögrendim demekki herkez her şeyi bilemiyorda cevabımı geç verdigim için kusura bakmayın bazı şeyler gerçekten paylaştıkça ögreniliyor hepinize sevgiler sunuyorum kalın saglıcakla .

13. EMRE FISHING

EMRE FISHING Emre Üsel

Favori Kamış:
    MICHELL Privilege
    Favori Makine:
    MITCHELL Armada Pro 6500
    En İyi Avı:
    BERNA'm
    Mükemmel gerçekten, farklı sularda farklı deneyimler yaşamak en büyük hayallerimden. İnşallah bir 5 seneye kadar gerçekleştireceğim.

Ratgele Ali abi...

14. feridun_45

feridun_45 feridun dönmez

tebrikler,çok güzel bir av olmuş fakat beni en çok teknenin olta avcılığı için çok uygun olması etkiledi...türkiyede kiralayıp gittiğimiz teknelerin çoğu eziyetli,daracık oluyor..allah keyfinmizi bozmasın

15. kaşıkçı

kaşıkçı FARUK

Favori Kamış:
    Hafif olsun kolum ağrıyor sonra. Reklama gerek yok.
    Favori Makine:
    O da hafif olsun. Çok dandik olmasın.
    En İyi Avı:
    Dardanel ton 3'lü paket
    Tebrikler ilginç bir av olmuş, cod balığını biliyordum ama diğer balığı ilk defa gördüm sanki hamsiyle zargana çiftleşmiş gibi :)

16. kibrislibalikci

kibrislibalikci ALI GUL

Favori Kamış:
    shimano
    Favori Makine:
    shimano tyrnes
    En İyi Avı:
    4.5 kilo cod baligi
    tesekkurler Okyar kardesim iyi gunler ve bol bereketli avlar dilerim.

17. kibrislibalikci

kibrislibalikci ALI GUL

Favori Kamış:
    shimano
    Favori Makine:
    shimano tyrnes
    En İyi Avı:
    4.5 kilo cod baligi
    Rica ederim Muhammer abi olur mu oyle sey kesinlikle alinmadim, bizler seninde arzettigin gibi paylasimci ruhumuzla bir birimize yardimci olabiliyorsak ne mutlu bize. Kendine iyi bak abi insallah bir gun gorusup tanismak umuduyla huzur ve saglikla kal.

18. kibrislibalikci

kibrislibalikci ALI GUL

Favori Kamış:
    shimano
    Favori Makine:
    shimano tyrnes
    En İyi Avı:
    4.5 kilo cod baligi
    tesekkurler Emre kardesim evet dogru diyorsun ben de Norvec'e gitmeyi cok istiyorum kesinlikle gidecegim de.

19. bahadir37

bahadir37 Bahadır Aydın

Favori Kamış:
    LINEAEFFE OYSTER CAST KAMIŞ 3.90
    Favori Makine:
    Okuma Distance Surf 60 makine
    güzel ve keyifli bir pazar günü avı olmuş tebrikler ...

20. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Tebrikler Ali kardeşim, güzel bir av olmuş ve akşam nevalesini çıkartmışınız, ellerinize sağlık, afiyet olsun.:) :) :)