kardeşimle 4.50 fiber tekne ve 25 hp johnson motor aldık..şimdiye kadar kıyıdan balık avlıyorduk..dolasıyı ile takımlarımız tekne için uygun değil..tekneyle özellikle mercan gibi taş balıkları için en uygun kamış hangisidir?avlak yerimiz sarosda erikli açıkları..
Tekneden av için yapılmış tekne kamışları var tabi.Genellikle 115-175 cm arasında değişen uzunlukta,ya tek parça ya da çift parça satılıyor.Piyasada 10-15 ytl civarı silikon dolgu 2 parçalı tekne kamışları çok rağbet görüyor.Farklı markalarda var,bence çok farketmez,işinizi görür bahsettiğiniz avlar için.Tabi bir de üst modeller de var.Teknenizin boy ve en olarak küçüklüğünü göz önüne alırsak bence Dam marka tek parça 110 cm'lik tekne kamışlarından bir tane alırsanız rahat edersiniz.
Tekne kamışı tercih ederken, kullanacağınız bölgenin akıntı durumunu da dikkate almanız gerekir. Piyasada çok pahalı ürünler de var, çok ucuz olanları da var. Yakın zamanda Alba'nın Arda modelini aldım. 210 cm, 2 parça, 200 gr atarlı dolgu, 18 YTL verdim. Çok güzel, sağlam bir kamış ama sanırım daha kısa olsa daha kullanışlı olacak. Sürekli teknenin üst tentesine çarptırıp durdum.