merhaba arkadaşlar.kendimi tanışma bölümünde tanıttıktan hemen sonra beklemeyerek sizlere danışmak istediğim konular var. temmuzun 2. haftsı bodrum marmaris arasında tekne turuna çıkıcaz bir haftalığına.eskiden beri özendiğim ve şişme bot ve kürekle elimden geldiğince yapmaya çalıştığım avın sırtı olduğunu sayenizde öğrendim.ancak sırtı avında hangi balğın kaç metre derinliklerde yaşadığını ve avlanacak balığa göre tekne hızının ayarlanması gerektiğini yazmış ve konu hakkında bilgiler vermişsiniz. bir haftalık bu tekne gezisi sırasında sırtı çekmek istiyorum ancak tekne hızını benim blirlemem mümkün değil.tur kaptanı büyük ihtimalle sizlerin de tahmin edebileceği gibi bir hızda seyredecektir.ancak balık yakalayabilirsem çekmem için rolantiye alıcak tekneyi. çıkrık makina ve kamışlar çok pahallı olduğu için 150-160 ytl ye makina ve kamışı kapatmak istiyorum.çok fazla seçeneğim olmadığını göz önunde bulundurarak iki set dikkatimi çekti. 1.si set halinde satılıyor.. http://www.balikmarketim.com/pinfo.asp?pid=4528 2. si ise ayrı ayrı makina ve kamış http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=24-18-355 http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=1-03137180 örgü misina, rapala ları da hesaba katarsak makina ve kamış için daha fazla para vermem şuan için mümkün değil. bunların dışında sizlerin de tavsiyelerini bekliyorum.tur teknesinden atılacak bir olta olduğunu da hesaba katın lütfen.
hüseyin pelikan kamış güzel aynı özellikte 1.50 liside var makina konusunda secenek çok ben banaks 50 kullanıyorum birde örgü misina sardınmı rahatsın daha ucuz olsun dersen berkley 270 metrelik güzel kuvvetli misinaları var fiyatıda 25 tl civarı tabiki bu arada buna bağlıyacağın sırtıyıda bir kaç çeşit yanında bulundurmalısın büyük balıklı avların olsun rastgele
Şu sıralar oralarda yazılı orkinos palazları var hiç birşey için uğraşmana gerek yok, atacağın sahteler metalik gümüş , mavi, yeşil yansımalı türler olsun. Boy 10-13 cm arası, özellikle açıklarda Yo-ZUri crystal minnow serisi iyi iş yapar. Kullandıkça sende bunları ne şekilde kullanman gerektiğinin farkına varacaksın ve kendi elinin ayarına göre takımlarını değiştirmeye başlayacaksın.
banax 50 nin fiyatı uygun duruyor.82ytl..acaba cormoran 355, banax 50 arasında bi seçim yapmam gerekirse hangisi olmalı.?bir de avmarketi.com da banax 50 kalmamış.bunu bulabileceğimbir yer varmı acaba? 2X DYNEEMA DACRON (İP) MİSİNA 100 METRE 0,40 mm 16ytl + Pelican Zelland Kamış 80Lbs 180CM 73ytl =105 ytl yapıyor.100ytl ye kadar makina tavsiyesine ihtiyacım var.yardımlarınızı bekliyorum.. birde sorum olacak mesela cormoran 355 3 ile başladığı için 30luk seriye mi dahil oluyor.
Açıkçası 1 hafta kullanacağım bir çıkrık ile kamışa para vermeyi tercih etmem. Güzel bir eldiven ve kasnak alırım işimi görürüm. Güzel eldiven dediğimde nalburda satılan iyi kalite bir iş eldivenidir ve 1,5-2 ytl falandır. Biek kısmını kısaltırsın, yüzük ve seçe parmakları kesersin olur biter.
tekne gezisi 1 hafta sürecek hocam ben 1 hafta kullanıcam demedim.ayrıca çok uzun bir süre 1 hafta boyunca denizlerde olma şansı yakalayamayabilirim.şuan için de 500-600 ytl lik makaralara para veremem henuz öğrenciyim.umarım anlatabilmişimdir.. banax trakker 50 satan bireyrler varmı bildiğiniz
Sert uslübünüz için teşekkür ederim Bahsettiğiniz makineyi İstanbul piyasasında araştırmaya başlıyorum. Umarım yardımcı olurum.
Merhaba Huseyin Bey, Bu tekne turunda sirti isini iyi akil etmissiniz. Tatilin tadini ikiye katliyor vallahi. Biz de gecen sene bir hafta tura ciktik Gocek'de...Sadece koydan koya giderken sallandirdik sahteleri, 2 tane 3 kiloluk yazili orkinos aldik, 2 taneyi de acemiligimizden kacirdik. Cikrigimiz filan da yoktu, normal spinning makinelerimiz vardi. Gerci balik vurduktan sonra kaptan tekneyi durdurup misinayi eliyle cekiyordu ama Oyle orgu ip filan hak getire...Crocodile naylon misina kullandik. Kacirdigimiz baliklar da 0,35'lik misina baglama hatamizdan oldu, o kadar acemiydik yani Sonra Fethiye'den cekeri yuksek bisi aldik da baliklar da geldi. Giden Yozuri sahteler oldu Bu minnow serisi iyi is yapiyor. Gerci biz rapala bagi filan da bilmiyorduk. Goz filan birakmadan simsiki bagliyorduk hatali bir sekilde... Bu sene daha bir tecrubeli gidecegiz artik...Datca-Marmaris yapacagiz. Oyle kaptana cektirmek yok baligi... Alacagiz cikrigimizi, orgu misinamizi... Bir de konustuk kaptanla, artik aksam ustu ve sabah koya demirliyken de teknenin sisme botundan sirti cekcez etrafta, hayirlisi bakalim Bu arada tecrubeli arkadaslardan bir konuda bilgi rica edecegim. Bununla ilgili topik de acmistim ama pek katki alamadim. Ben hazir yurtdisindayken soyle 100 pound civari iyi bir cikrik alayim diyorum. Gerci 100 pounda mukemmel aletler yok ama ben de o kadar balikci degilim zaten. Bu fiyata uygun ozellikle onerebilecekleri bir cikrik var mi? Penn, Shimano ve Daiwa iyi markalar ama oldukca pahali. Abu Garcia Isvec markasi ve sanki daha makul. Ama markadan da once sizce 10-15 kiloya kadar (bu bile hayal ya) baliklar icin kaç devirli bir cikrik iyi olur. Ne bileyim, bilya sayisi filan ne kadar onemli, kac olmali? Kaliteli orgu ipler yurt disinda daha uygun olabilir. Sizce hangi marka veya ozellikte, hangi renkte alayim? Huseyin kardesimizin actigi bu topikte bana da bir akil verirseniz sevabiniz daha buyuk yazilir Gecen seneki acemilerin biraz komedi icerikli av hikayeleri asagidadir. TR'de youtube acilmistir umarim (demokrasi istiyoruz ) http://youtube.com/watch?v=F7i1lnyUCYQ http://youtube.com/watch?v=KBufnzHySnE Saygilar, Utku
Bu konuyu biraz daha açarmısınız lütfen. Siz hangi ülkenin değerlerini yaşamaktasınız. Sizin dediğiniz demokrasi kavramında Ulu Önderimize küfür etmek, Türk milletini kötülemek, dinine dil uzatmak varmıdır. Bunların paylaşıldığı bir ortam başıboş mu bırakılacaktır zannettiniz. Söylemiş olduğunuzun demokrasi ile yakından uzaktan ilgisi yok. Sanki başka bir ülkenin temsilcisi gibi burada resmen eleştiride bulunuyorsunuz. Burası TR değildir, Türkiye Cumhuriyeti dir. Türkiye Cumhuriyeti nin de bağımsız bir anayasası ve yargı ortamı vardır. Bilmem anlatabildim mi....
Suat Bey, Youtube sitesinin acilmasini Ulu Onderimize kufur edenleri dinlemek, ulkemizin degerleriyle alay edenlere prim tanimak icin degil, tam tersine o kopeklerin bizim ozgurluklerimizi dolayli da olsa elimizden almasina hayir dedigimiz icin istiyorum. Uydu antenlerini de toplayalim o zaman catilardan...Hatta uydu canagi bulunduran vatandaslari vatan hainlerine canak tutmakla yargilayip asalim. Ulu Onder'e kufur edilince bizim vatandasimiz ondan etkilenip Ataturk dusmani mi olacak? Yunanlisi, Ermenisi youtube propagandasi yapinca vatandasimiz "yahu gidelim bu topraklardan, adamlara geri verelim Anadoluyu" mu diyecek. Ne olacakti youtube acik kalsaydi? Burada youtube catir catir izleniyor, ustelik hicbir degeri olmayan bu propangadayi bir sekilde ciddiye alip karsi argumanlari yayina koyabilecek Turk vatanperverleri de youtube'a erisemediginden rakipsiz yayindalar su anda... Izliyor Ingilizi, Almani, Amerikalisi...Varsa bir degeri engellenemedi iste, izleniyor. Uydu yayinin bir sekilde izlendigi gibi... Turkiye Kuzey Kore, Iran, Irak, Ermenistan, Turkmenistan degil, olmayacak da... Ataturk'un hedef gosterdigi cagdas medeniyete elbet erisecek. Bugun o medeniyetin kotu bir kopyasi....Biz susan, susturan degil, vatanin kaynaklarini ona buna peskes cekmekten firsat bulup ancak ilkokul dort seviyesine (ortalama TC vatandasi egitim duzeyi, DPT verisi) kadar egitim verebildigi vatandaslarini aydin bireyler kilip, onlarin sagduyusuna sonuna kadar guvenen bir ulkede mutlaka yasayacagiz. TR konusuna hic takilmayin. Bazilarinin dedeleri Kurtulus Savasinda samanliklarda saklanirken (bunu da bilin, oyle her Turk olmek icin kosmamis maalesef o zaman, cok haini, korkagi sallandirdik vatani kurtardiktan sonra), benim buyuk dedem emrindeki milislerle Ermeni kovaliyordu sark kisinda... Cok sukur Buyuk Onderin kendi imzali takdirnamesi bugun amcamin duvarinda asili. Kazim Karabekir ismiyle over dedemi yayimlanmis mektuplarinda... Bu benim kendini yetistirmis, ne nedir bilen bir Turk genci olarak internette gelisen konusma dilini kullanmama engel degil. TR Turkiye'dir. Hakaret degildir. Merak etmeyin, ulkeme gurbette de her yerde de hakaret edene haddini bildiriyorum. Balikcilik topigi de paranoyak saplantilara kurban gittigi icin Huseyin Bey'den ozur diliyorum. Utku
benim banax 50 kaynadı arada.ama sorun değil.. suatreis uslubum sert geldiyse özür dilerim.kasıtlı yaptığım birşey yok valla.tekrar özür dilerim.kimseyi üzmek kırmak gibi bir niyetim yok.
arkadaşlar örneğin cormoran 355 modeli 30luk, banax 50 de elilik makina mı oluyor?ve eğer öyleyse ukmeiz sularında 30 lukla yakalayamayıp 50 likle yakalayabileceğimiz balık varmıdır.sayı buyudukçe kalite artıyor mu?