Tekne Tutmasi Hakkinda

Konu, 'Tekneden Balık Avcılığı' kısmında Yenerbey31 tarafından paylaşıldı.

1. Yenerbey31

Yenerbey31 Levent AKSOY

Favori Kamış:
    Seytan oltasi
    Bugun sabah buyuk bir heyecanla yalikavaktan bir abimizin teknesiyle baliga ciktik.Deniz cok fazla olmamakla yinede dalgaliydi.Belki dogru duzgun kahvalti etmedigim icin bilemiyorum beni deniz tuttu.Normalde otobus ve deniz tutmaz ancak bu sefer ne oldu bilmiyorum.Birkac guzel karagoz ve mercan yakalamistikki maalesef benim rahatsizigim yuzunden geri donmek zorunda kadik.Birkac gune tekrar ve bu sefer sabah erken gitmek amacindayiz.Birdaha ayni tecrubeyi yasamamak adina ne gibi onerileriniz olabilir?Acaba eczanelerde satilan haplar bir cozum olabilirmi?

2. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    O haplar genellikle çözüm olur.

Ama deniz tutması sürekli olmuyorsa, sürekli ufku görecek şekilde durman kafi gelicektir genellikle. Haplar genel olarak sersemlik yapar, elzem değilse tavsiye edilmez.

Bir dahaki sefere tutması sadece bir ihtimal. Genelde tutacağı adamı hep tutar.

Benide bazen tutar, bazen tutmaz. Tutarsa açıklığa çıkarım, biraz hava alınca genellikle bir şey kalmaz.

3. ozkan79

ozkan79 özkan

merhaba geçmiş olsun :)

deniz tutması herşeyden önce pisikolojikdir.

bugün tuttu ise yine tutacaktır mide bulantısına karşı satılan haplar işe yaramakla beraber bazı metabolizmalarda kafi gelmemektedir :eek:

av esnasında mümkün olduğunca ayakda durmaya yem takarken ve yem keserken teknenin içine bakmamaya çalışın.

deniz tutması çok fenadır iyi bilirim tekrar geçmiş olsun.

4. recepcep

recepcep Recep Bacaksız

En İyi Avı:
    lahos 4 kg.
    Merhabalar. Bende deniz tutmasından muzdarip biriyimdim. Özkan beyin de dediği gibi öncelikle psikolojiktir. Eger kafanızdan zihninizden deniz tutacak düşüncesini çıkartırsanız başarmanız cok daha kolay olacaktır. Her türlü ilacı deneyip sonuc alamadıgımdam ama deniz ve tekne sevdamdan vazgecemediğimden dolayı pes ettiğim noktada çözüm bana bu şekilde gelmiştir :) Yani zihnimden tamamen atarak

5. Yenerbey31

Yenerbey31 Levent AKSOY

Favori Kamış:
    Seytan oltasi
    Hepinize cevaplar icin tesekkur ederim.Yarin yada ertesi gun cikacagiz tekrar.Ben deniz tutmasina karsi hapta alacagim ve tavsiyelerinizede uyacagim.Insallah sonuc yine husran olmaz.Tesekkurler:)

6. feridun_45

feridun_45 feridun dönmez

teknede deniz tutmasının %90 sebebi olta bağlamak gibi işlerle uğraşılmasıdır....bu tür işlerinizi tekneye binmeden hallederseniz pek problem olmaz...

7. tavaslı64

tavaslı64

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    sazan-alabalık-2 kilo civarı
    tekne tutması

Bendeniz eczacı kalfasıyım arasırada bodrum güvercinlikte tekneyle açılıyoruz.Tekneye binmeden 1 saat önce bazen 2 bazen 1 tek metpamid tablet içerim.Şimdiye kadar işe yaradı tavsiye ederim.

8. aknysfsrn

aknysfsrn AKINYUSUF

Favori Kamış:
    D.A.M SPEZIPOWER TELE SURF 420
    Favori Makine:
    Shimano aero
    En İyi Avı:
    Yumurtalık Pistaş mevkii LAGOS 5 kg
    Metpamid yada dramamin al kardeşim ve tekneye binmeden kısa süre önce mutlak aşırı tuzlu yada aşırı tatlı aşırı sulu bişey yeme gastro durumu olmaması için wc git bazı zamanlar mide agrısı bile istifra etmene sebep olur sonuncu ve en önemlisi midenin bulandıgını anladıgın an beyaz bir yere yada beyaz bir ışıga kesinlikle bakma epileptik bir durum yaşar istifra edersin..
    rasgele şimdiden

9. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:
    2.750 gram yazılı orkinos 3 kilo şeytan gridasi sayısız zargana turna sinavrit ve niceleri
    deniz tutacagı adamı biliyormuş diyecem ahuehauehuaeh :) bu tabiki şaka :) hocam eczanelerde onun hapı var temin ederseniz bu sıkıntınız giderilir rastgele.

10. UĞUR_AKIN

UĞUR_AKIN Uğur AKIN

küçük teknelerde sallantı daha çok oluyor. 1 keresinde bende pert olmuştum. şimdi daha büyük teknelerle çıkıyorum balığa. hapa da gerek olmuyor. ama yine de çantamda her zaman bulundururum.

11. Yenerbey31

Yenerbey31 Levent AKSOY

Favori Kamış:
    Seytan oltasi
    Cevaplar icin tesekkurler arkadaslar.Gerci daha cikamadik birkac gundur ruzgar cok guclu.Neyse bakalim tavsiyelerinizle insallah bu sorunu bir daha yasamam.Herkese rasgele

12. mehmetmeral

mehmetmeral mehmet

En İyi Avı:
    Levrek 8.300 kg
    hocam yem takarken yeme kendinizi fazla odaklamayınız baş aşağı deilde başınızı karaya doğru çevirip oşekilde yemi takınız birazda piskolojik dedikleri gibi beni tutmuyor ama kayıktan indiğim zaman hala sallanıyorum gibi oluyor :D

13. Bahsi geçen anti emetik ilaçlar neredeyse kesin çözümdür. Denge merkezine etki eder. Fakat eczaneler reçetesiz vermiyor. Bu da aynı deyip verdikleri bulantı ilaçları ise hiçbir işe yaramıyor.

14. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    suya ataydın abi kendini en kısa yoldan :bump2:

15. mehmet0625

mehmet0625 Mehmet

Favori Kamış:
    okuma v system 240cm 10-40
    Favori Makine:
    shımano exage 4000 fd
    En İyi Avı:
    Lambuka 63 CM
    ölümü anlamak isteyen varsa deniz tutması nedir sorusunu birebir yaşayın derim.

16. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    kızma yani, şaka yaptım, daha çook yöntem vardı

17. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    İlginçtir ama kulakları pamuk gibi bişeyle tıkamak çoğu kez deniz tutmasına iyi gelir..

18. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Deniz tutacağını hissettiğin anda ki bu mide suyunun ağıza gelmesi gibi, geğirme gibi, mide guruldaması gibi belirtilerdir. İşte tam o anda bildiğin sade çubuk krakeri bir paketini yiyorsun. Mide suyunu çeken krakerlerin üzerine su filan içmiyorsun. Bulantı filan geçmiş oluyor. Kesin çözümdür. Artık beni deniz tutmuyor. Hapları tavsiye etmem. Hiç bir işe yaramıyor.

19. Erdal Hoca

Erdal Hoca ERDAL KARAKUŞ

Favori Makine:
    Okuma
    En İyi Avı:
    Yarım kg Trakonya
    Ara sıra özellikle ölü dalgada beni de tutar deniz:D adı geçen haplardan fayda gördüm; ancak kesinlikle denize çıkmadan alınırsa daha da etkili olacağı söyleniyor.

Duyduğum ama denemediğim iki basit yöntem daha var:

1- Denize çıkmadan 1 adet kuru fasülye yutmak:D
    2- Bulantı başlar başlamaz ekmek kabuğu yani ekmeğin dışını yemek.:)

Umarım işe yarar.

Saygılar,

20. tanertaşlı

tanertaşlı taner

Kendi tecrübem; Önce psikolojik hazırlanırım, Açılmadan önce taze kaşar ve tekneye bindiğimde limon yerim çok iyi gelir . Yem ve takım yapmaya uğraşmayın , teknenin içine bakmayın başınızı daima dik tutun , egzoz kokusundan uzak durun . Bunlara rağmen bulanırsa çıkarıp kurtulun :)
    Bulantı hapları içildiğinde uyku hali yapıyor ve uyuya bilirseniz iyi geliyor.
    Bol şans .