Bugun sabah buyuk bir heyecanla yalikavaktan bir abimizin teknesiyle baliga ciktik.Deniz cok fazla olmamakla yinede dalgaliydi.Belki dogru duzgun kahvalti etmedigim icin bilemiyorum beni deniz tuttu.Normalde otobus ve deniz tutmaz ancak bu sefer ne oldu bilmiyorum.Birkac guzel karagoz ve mercan yakalamistikki maalesef benim rahatsizigim yuzunden geri donmek zorunda kadik.Birkac gune tekrar ve bu sefer sabah erken gitmek amacindayiz.Birdaha ayni tecrubeyi yasamamak adina ne gibi onerileriniz olabilir?Acaba eczanelerde satilan haplar bir cozum olabilirmi?
O haplar genellikle çözüm olur. Ama deniz tutması sürekli olmuyorsa, sürekli ufku görecek şekilde durman kafi gelicektir genellikle. Haplar genel olarak sersemlik yapar, elzem değilse tavsiye edilmez. Bir dahaki sefere tutması sadece bir ihtimal. Genelde tutacağı adamı hep tutar. Benide bazen tutar, bazen tutmaz. Tutarsa açıklığa çıkarım, biraz hava alınca genellikle bir şey kalmaz.
merhaba geçmiş olsun deniz tutması herşeyden önce pisikolojikdir. bugün tuttu ise yine tutacaktır mide bulantısına karşı satılan haplar işe yaramakla beraber bazı metabolizmalarda kafi gelmemektedir av esnasında mümkün olduğunca ayakda durmaya yem takarken ve yem keserken teknenin içine bakmamaya çalışın. deniz tutması çok fenadır iyi bilirim tekrar geçmiş olsun.
Merhabalar. Bende deniz tutmasından muzdarip biriyimdim. Özkan beyin de dediği gibi öncelikle psikolojiktir. Eger kafanızdan zihninizden deniz tutacak düşüncesini çıkartırsanız başarmanız cok daha kolay olacaktır. Her türlü ilacı deneyip sonuc alamadıgımdam ama deniz ve tekne sevdamdan vazgecemediğimden dolayı pes ettiğim noktada çözüm bana bu şekilde gelmiştir Yani zihnimden tamamen atarak
Hepinize cevaplar icin tesekkur ederim.Yarin yada ertesi gun cikacagiz tekrar.Ben deniz tutmasina karsi hapta alacagim ve tavsiyelerinizede uyacagim.Insallah sonuc yine husran olmaz.Tesekkurler
teknede deniz tutmasının %90 sebebi olta bağlamak gibi işlerle uğraşılmasıdır....bu tür işlerinizi tekneye binmeden hallederseniz pek problem olmaz...
tekne tutması Bendeniz eczacı kalfasıyım arasırada bodrum güvercinlikte tekneyle açılıyoruz.Tekneye binmeden 1 saat önce bazen 2 bazen 1 tek metpamid tablet içerim.Şimdiye kadar işe yaradı tavsiye ederim.
Metpamid yada dramamin al kardeşim ve tekneye binmeden kısa süre önce mutlak aşırı tuzlu yada aşırı tatlı aşırı sulu bişey yeme gastro durumu olmaması için wc git bazı zamanlar mide agrısı bile istifra etmene sebep olur sonuncu ve en önemlisi midenin bulandıgını anladıgın an beyaz bir yere yada beyaz bir ışıga kesinlikle bakma epileptik bir durum yaşar istifra edersin.. rasgele şimdiden
deniz tutacagı adamı biliyormuş diyecem ahuehauehuaeh bu tabiki şaka hocam eczanelerde onun hapı var temin ederseniz bu sıkıntınız giderilir rastgele.
küçük teknelerde sallantı daha çok oluyor. 1 keresinde bende pert olmuştum. şimdi daha büyük teknelerle çıkıyorum balığa. hapa da gerek olmuyor. ama yine de çantamda her zaman bulundururum.
Cevaplar icin tesekkurler arkadaslar.Gerci daha cikamadik birkac gundur ruzgar cok guclu.Neyse bakalim tavsiyelerinizle insallah bu sorunu bir daha yasamam.Herkese rasgele
hocam yem takarken yeme kendinizi fazla odaklamayınız baş aşağı deilde başınızı karaya doğru çevirip oşekilde yemi takınız birazda piskolojik dedikleri gibi beni tutmuyor ama kayıktan indiğim zaman hala sallanıyorum gibi oluyor
Bahsi geçen anti emetik ilaçlar neredeyse kesin çözümdür. Denge merkezine etki eder. Fakat eczaneler reçetesiz vermiyor. Bu da aynı deyip verdikleri bulantı ilaçları ise hiçbir işe yaramıyor.
Deniz tutacağını hissettiğin anda ki bu mide suyunun ağıza gelmesi gibi, geğirme gibi, mide guruldaması gibi belirtilerdir. İşte tam o anda bildiğin sade çubuk krakeri bir paketini yiyorsun. Mide suyunu çeken krakerlerin üzerine su filan içmiyorsun. Bulantı filan geçmiş oluyor. Kesin çözümdür. Artık beni deniz tutmuyor. Hapları tavsiye etmem. Hiç bir işe yaramıyor.
Ara sıra özellikle ölü dalgada beni de tutar deniz adı geçen haplardan fayda gördüm; ancak kesinlikle denize çıkmadan alınırsa daha da etkili olacağı söyleniyor. Duyduğum ama denemediğim iki basit yöntem daha var: 1- Denize çıkmadan 1 adet kuru fasülye yutmak 2- Bulantı başlar başlamaz ekmek kabuğu yani ekmeğin dışını yemek. Umarım işe yarar. Saygılar,
Kendi tecrübem; Önce psikolojik hazırlanırım, Açılmadan önce taze kaşar ve tekneye bindiğimde limon yerim çok iyi gelir . Yem ve takım yapmaya uğraşmayın , teknenin içine bakmayın başınızı daima dik tutun , egzoz kokusundan uzak durun . Bunlara rağmen bulanırsa çıkarıp kurtulun Bulantı hapları içildiğinde uyku hali yapıyor ve uyuya bilirseniz iyi geliyor. Bol şans .