Tekne Ve Motor Tavsiyesi

Konu, 'Tekne Donanımı ve Bakımı' kısmında ustabalikci tarafından paylaşıldı.

1. ustabalikci

ustabalikci Harun Batır

merhabalar ben bu sıteye yenı geldım sızlerden faydalanacagımı dusunuyorum oncelıkle herkese selamlar
    ben bı tekne ve motor almak ıstıyorum fıber olsun 4-5 mt yı asmasın genıs bır oturma kapasıtesı olsun ayrıca bakımıda kolay olsun ıstıyorum ama evraklarla cok ugrasmak ıstemıyorum vergı ımıs zart mıs zurtmus devlet daıresınden pek hoslanan bırı degılım cunku cogu memur kendı krallıgını kurmus ınsanları asagılayarak bakınmaları hosuma gıtmıyor
    benım amacım aılemle denızın guzel oldugu zamanlarda acıga cekıp capa atıp orada yuzmek ve cocugumla zevkıne balık tutmak ıstıyorum cok hızlı gıdeyım dıye de bı amacım yok hız ı sevıyorum ama karada daha cok sevıyorum
    denızdede hız yapmak ıstersem ılerleyen zamanlarda jetskı de alabılıırım ama sımdılık duzunmuyorum bana bu konuda yardımda bulunursanız sevınırım

2. sergen

sergen Sergen

En İyi Avı:
    Çok var hangi birini yazıyim.
    tekne boyu 3.50 metre ve motor gücü 9.9 u geçmedikçe herhangi bir kullanma belgesine ihtiyaç olmuyo o yüzden 3.50 metrelik çift katlı bi fiber tekne ve bakımlı 4 zamanlı 9.9 motor işinizi görecektir saygılarr...

örnek vermek gerekirse böyle bi tekneden bahsediyorum

http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...8-hp-honda-4-zamanli-ve-romork-83298064/detay

NOT: İlanla hiç bi ilgim yoktur sizin için araştırıp buldum...

3. aileron

aileron murat DAĞCI

Favori Kamış:
    şıpşıp
    En İyi Avı:
    mercan
    4.55 koç tekne veya 4.50 marin boat motor parsun 9,8 veya 9,9 alın arkanıza yaslanın balıgın denizin güneşin keyfini çıkarın....algı yok vergi yok 150-200 tl ye
    baglama kutugunu cıkarın bitti gitti...

4. cenkgul1976

cenkgul1976 cenk

Favori Kamış:
    okuma cedros pro jig
    Favori Makine:
    okuma salina 2 10000
    tekne boyu 5,00 metrenin altında olursa yıllık vergi ödemiyorsunuz , motor gücü olarak da 9,9 hp kadar (9,9 hp dahil 10 hp hariç ) ADB ( amatör denizcilik belgesi ) almadan kullanabiliyorsunuz . Ancak şunu belirteyim kesinlikle motor ve tekneniz bağlama kütüğüne kayıtlı olmalıdır yani liman kaydı yaptırmalısınız aksi taktirde cezaları çok ağır kaydı olmayan bir tekne ile bir arkadaşımın tanıdığı 1200 tl ceza yedi stres atalım derken dert sahibi olmayın sonra :) .... tekne tavsiyesine gelince katiyen yalova firmalarından (marin bot , dağ yatcılık ,koç tekne ) gibi firmalardan tekne almanızı tavsiye etmem çünkü ben aldım ve bukadar kötü üretim kötü işçilik ve kullanışsızlık görmedim ... size tavsiye edebileceğim 3-5 marka olacak 1- yerli yurt 2- rota 3-safter 4- euro boat 5- çavsa bu markalar kalitesini çoktan ispatlamış kullanıcıları tarafından da çok beğeni görmüş markalardır benim şimdiki teknem safter 4,50 ve 15 hp mercury 2 zamanlı makinadır . seçiminizi yaparken can güvenliğiniz tekne genişliğini çok dikkate almanızı tavsiye ederim bu yüzden 4,50 nin altında almayın derim ( euro botun 4,20 lik modeli hariç o model inanılmaz geniş bir model dir ) birde almış olduğunuz tekne ve motorun kesinlikle fatura ve CE belgesini mutlaka alın onlar olmadan asla kayıt yaptıramazsınız !!!!!! motor olarak da honda , yamaha , evınrude , mercury , ve tohatsu yu tavsiye ederim ben mercury aldım parçasını bakkaldan bile bulabiliyorsunuz ve çok ucuz yakıt konusunda da inanılmaz ekonomik ... Umarım size yardımcı olabilmişimdir

5. Emrahmuh

Emrahmuh Emrah Kildiran

Favori Kamış:
    Okuma Cedros 60 Lb
    Favori Makine:
    Remixon Jig Master
    En İyi Avı:
    Orfoz 5 Kg
    Safter 4,50 ve mercury 9,9 hp 4 zamanlı motor işinizi görür..

6. ustabalikci

ustabalikci Harun Batır

Evet Safter 4.5mt Tekne,Ve 15hp 4 zamanlı Uzun Şaft FUJİ Motorumu Aldım.Oldukça Sessiz ve Körfezde kullanıyorum,performansı yakıtı oldukça ekonomik.