herkese merhabalar marmarisde yaşıyorum 4-5m arası ve 9.9 bg motor almak istiyorum bana tekne markası ve motor markası konularında yardım ıstıyorum yardımcı olursanız sevınırım herkese saygı ve selamlar
vay hemşerim sırf nickini gördüm de girdim konuya hoşgeldin öncelikle aramıza sana yardımcı olacak birileri mutlaka çıkacaktır.
siz tabikide araştırma yapmışşsınızdır fakat ben yinede söylemek istiyorum motor olarak parsunu önerebilirim size ben daha bugun 8 hp sini aldım motorlar bölümünde hidea ve royal die başlayan konunun en son sayfalarına bakabilirsiniz.9.9 larıda var 0 düşünüyorsanız 2500$ gibi bi fiyatı var.genelde kullananlardan da hiç bir şikayet yok türkiyede servis ağı yaygın istanbul ankara antalya bursa gibi şehirlerde servisleri var yedek parçası ucuz yabancı ülkelerde çok yaygın ve popüler bir motor (bende bunları motor alırken yaptığım araştırmalarda öğrendim) güvenebiliceğinizi söyleyebilirim. yamaha honda gibi motorların yanına yaklaşılmıyor fiyatlarından 3500 $ 4000$ arası fiyatları. tekne konusuna gelince sahibinden.com da koç tekne yatçılık var ordan bakabilirsiniz evinize nakliye 1 700 e yakın bir fiyatları var burak marine var aynı şekilde onlarda 1700 2100 arası tahmini fiyatları var bunlar siizn pazarlık yeteneğinize göre değişir tabikide. safter markası var.bunlara kolay ulaşabilirsiniz diye diyorum. eğer ikinci el arıyorsanız bursa gemlikte cem boat var size çok yardımcı olacaklarını düşünüyorum. benim söyleyebiliceklerim bunlar.
selam yeni motor almayı düşünüyorsan mercury motoru tavsiye ederim aynı beygirdeki motorlardan daha süratli olduğunu söyliyebilirim 15 yamaha ya bedeldir ve iyi bir teknede diğer beygirlere fark atar torku yüksek bir motordur tekne tercihin için fiber tekne tavsiye edrim tahta tekne alacaksan mercury ü tavsiye etmem jhonson olaibilir fiber tekne alacaksan şayet eni olmasında yarar var güneydeki güneş fiberi çabuk çürütüyor sevgilerimle
vedat bey selamlar.. 9.9 motor teknede pek performans göstermeyeceğinden motorun markası pek de önemli değil. uzun süreler kullanmayı düşünüyorsanız tabiki önerilebilecek motorların başında yamaha gelir.. tekneye gelince..aşağı yukarı 3.5 metreden 15 metreye kadar tecrübe ettim. sakın ama sakın 4.5 metre aşağısı teknelere bakmayın. zaten araştırınca 3.5 metre tekne 90 kg gelirken 4 metre tekne 100 kilogram gelir..fakat bunlardan yarım metre büyük olan 4.5 metre tekneler 200 kilodan başlar 200 kilonun altındaki tekneler yani 3.5 4 metre tekneler denize oturmaz..hatta 3.5 metre tekne alacağınıza denize bir küvet koyun pek fark etmeyecek desek yeri bile olabilir.. bu yaz değil bundan önceki yaz botumu denize indirdiğim yerde adamlar heves edip 3.5 metre tekne ve 9.9 motor almışlar..deniz dalgasız olmasına rağmen uzaktan gelen geminin ilk dalgasıyla denizin dibini boyladılar gerisini siz düşünün.. arkadaşımda 4.80 tekne ve 25 beygir yamaha motor var..bence en güzel takım budur..20 25 beygirler hem az yakar hemde performanslıdır.. şöyle hesaplayabiliriz. 25 hp bir motor 12-13 litre benzin tüketir..9.9 motorun 6 litre civarı tüketimi olacaktır. fakat 25 hp motora tam gaz vermezseniz yarım gazda gitseniz dahi 9.9 un tam gazından hızlı gidecektir..yarım gazda da tüketimi hemen hemen 9.9 un tam gaz tüketimiyle aynı olacaktır. hem hava patlarsa 25 motora tam yol verirsiniz hemen karaya çıkarsınız..ayrıca balığın dışında sıkıldığınızda gezi ve eğlence amaçlı kullanabileceğiniz süratli bir tekneniz olacaktır. 25 hp alacaksanız sıfır düşünüyorsanız ben parsun öneririm. nedeni ise fiyatının uygun olması. ikinci el düşünüyorsanız tamamen şansınıza bağlı..çok hurda bir motoru 1500 liraya da alabilirsiniz taş gibi motoru 1000 liraya da alabilirsiniz..motor ne kadar eskiyse okadar kötü..araba mantığıyla düşünün..bugün 15-20 yaşındaki bir motor ne olursa olsun kesinlikle segmana girmelidir düşüncesindeyim. ikinci el bakacaksanız faturasının olmasını kesinlikle ve kesinlikle isteyin. çünkü deniz araçlarını limana kaydettirmelisiniz..bu da teknenin fatura ve CE belgesi ve ayrıca motorun faturasıyla mümkündür..kaydettirmezseniz sahil güvenlik yakaladığında cezalar 500 liradan başlar tekne motorun sıfır fiyatlarına kadar gider. ayrıca 10 beygir üzeri motorları kullanmak için ADB almanız gerekmektedir..sınavları basittir..almak avantajlıdır..zira bu belgeyle 22 metreye kadar tekne kullanma izniniz olacaktır.(balıkçı tekneleri hariç) sıfır 4.5 metre denize oturaklı bir tekneyi 1700 liraya rüyanızda bile alamazsınız en az 2500 lirayı gözden çıkarmanız gerekmektedir. motor ise parsun aldığınız takdirde 4000 lira civarı 25 hp alabilirsiniz diye düşünüyorum. volkan arkadaşımız 8 hp 1800 liraya aldı..bu aralar fiyatlar oldukça uygun..düşünürseniz satıcıları araştırmakta fayda var..ama şunu unutmayın. şimdi internette görünen fiyatları kdv dahil olmayan fiyatlara kadar indirme imkanınız var. ikinci el toplamaya kalksanız 9.9 motorla 25 lik motor arasında pek fark yok..ikisi de 1000 lira civarında ikinci el olarak başlar 3000 e kadar gider..3000 veren 4000 de verir gider sıfır alır orası ayrı.. ikinci el alacaksanız tekneyi 2000 liraya sıfır almaya bakın. internetteki fiyatları nakliye dahil yazıyorlar..ana şehirlerdeyseniz 2000 lira civarına çok güzel bir tekne alırsınız. tekneyi sıfır aldıktan sonra ikinci el faturalı bir motor alırsanız motor ve tekne 3500 4000 liraya maledersiniz..sonra limana kaydettirir binersiniz.
İllaki dıştan takma kullanmak mı istiyorsun. Eğer paraşüt uçurmayacaksan veya sürat yapıp hava atmayacaksan içten takma dizel orta halli bir çözüm de bulabilirsin. Arkadaşın da dediği gibi, koç tekne diye ararsan orada 4-5 metre içten takma motorlu sandal da alabilirsin. Dıştan takmanın ne masrafı biter ne de benzin masrafı. Marmaris civarı sakin sulara ve koylara sahiptir.Hayırlısı olsun.
selamlar ben aşağı yukarı 25 yıldır denizdeyim sana önereceğim tek motor yamaha 9.9 denizde başka kıçtan takma motor tanımam o kadar emin konuşuyorum..tekneye gelincede izmir çiğli organize sanayi bölgesinde yapılan türk malı aliminyum botları tavsiye ederim bunlar boy boy.patlamaz çatlamaz boya asla istemez paslanmaz en önemlisi batmaz...valla ben batıramadım o kadar diyorum fiyatıda uygun zannedersem....kaptan.
butun uyelere verdıklerı degerlı bılgılerden dolayı tesekkur ederım ufak ufak ılerı dogru gıdıyorum aslı zamanım olsa ısı bıtırecemde su anda arabama cekı demırı takdırdım ve onun ıslemlerını bıtırdım adb belgesı ıcın basvurdum sınavı 15 ocakda ınsallah ehlıyetı alırsam sızlerınde onerdıklerınızden cıkardıgım 4.5-5m arası oturaklı bır tekne ( sızce yesılyurt olabılırmı?) bırde 20 bg motor fıkırlerınızı ve onerılerınızı beklıyorum tesekkurler
yeşilyurt derken yerliyurttan bahsediyorsunuz sanırım. ben şu tekne bu tekne olur diye marka önermek istemiyorum..ama seçerken şunu göreceksiniz.. bazı tekneler denize tam oturur..ağırlıkları da oldukça fazladır ( diğerlerinin iki katı yada daha fazla) ama 50 hp de motor taksanız yapıları itibarıyla sürat için tasarlanmamıştır..onlara 10 15 hp motor takarsınız 5-6 mil gibi oldukça düşük sürat yapar fakat heryere gider.. rota nın bazı modelleri bu teknelerdendir. bazı tekneler de denize oturmasına oturur fakat fazla ağır değillerdir..alt yapıları nedeniyle de 20 hp bir motor taksanız hem sürat, eğlence ve gezi ihtiyaçlarınızı karşılarsınız hemde balıkçılık ihtiyaçlarını karşılarsınız..yerliyurtlar bu teknelerdendir. 4.50 sandy modelini ben beğendim 250 kilo civarı..20 hp motor da ideal olacaktır ki bu motorla ailece eğlenceli gezilere de çıkabilirsiniz.