Merhaba ben 2.el bi tekne alacağım. bana ne önerirsiniz alırken yada aldıktan sonra yapmam gereken önemli şeyler nedir tecrübelerinizi aktarırmısınız? Teşekkürler..
faturası yoksa liman kaydı varsa sıkıntımı olur yine. ve ya liman kaydı yoksa ben satın alınca kaydını yaptırsam? fatura gereklimi illaki?
tekneyi koyacak yer ile konuştunuz mu? aidatı uygun mu? hava parası var mı? kışın sık sık gidip kontrol edebilecek misiniz? en fazla 2 senede bir kıyıya çekip işçiliğini yapacak mısınız? önce bunlara cevap verin. Almak basit REİS abim cevap vermiş Liman kaydı varsa alın yoksa yanına yaklaşmayın.
fiber tekne alıcam 2 yılda bi bakımını yaparız ya. koyucak yerle konusmadım daha tekneyi kesinleştireyimde. aidatımı oluyo tekneyi bağladığım yerin aylık? mesela büyükçekmece gölü ne kadardır aylık aidat?
arkadaşların dedikleri ve ayrıca ikinci el tekne ile ilgili sorun yaşayanlar arkadaşlar var sitede. yinede yazalım; öncelikle resmi işlerine bir yol bul , onuda liman başkanlıklarından takip ediyorsun. diğer sorunlarda; barınma ya da romork ile çekersin, ikinci el olmasından dolayı hasarlı olup olmamamsı sana sorun çıkarabilir. motor bakım gerektirebilir (susuz kesinlikle çalıştırma, çalıştıranlar var ama ben tavsiye etmiyorum). ve saire ve saire bir sürü şey sayılabilir.
ben önce ahşap sonra fiber şimdi de bot sahibi birisi olarak sana bir kaç konu hakkında görüşümü yazayım. 1 Ahşabım çalındı buldum. Polis parmak izi aldı.Adam gene çalıp motoru çıkarıp parçalayıp batırmış. Kanıt kalmamış. 2 fiber yağmur yağdı su aldı battı( örtü uçmuş) Çıkardım fırtına çıktı kayalara vurdu battı çıkardım.1 ay gidemedim battı yeter dedim bıraktım.(motor hep yanımdaydı) 3- bot aldım sadece balık tutuyor denize giriyorum keyifçi değilim.Boğaza da gidiyorum karadenize de gidiyorum. Sonra arabamın bagajına. Küçükçekmece göl içi enson sanki parasızdı ama güvenlik vs yok. Batar çalınır. mimarsinan marina yer yok derler 5000 tl hava parası aylıkta en az 250 -300 tl para isterler. Marinanın karşısı yani dalga kıranın oralar 50-100 tl ye bağlarsın ama göl içindeki durum aynı güvenlik yok. batar çalınır. şimdilik bu kadar sağlam kayıtlu kuyutlu tekne bulmak kolay kısmı aldıktan sonra ne yapılacak o önemli.