Tekneci arkadaşlar ve abiler

Konu, 'Tekne Donanımı ve Bakımı' kısmında albeton tarafından paylaşıldı.

1. albeton

albeton Ali

En İyi Avı:
    kötü av yok
    Arkadaşlar 3,80 m fiber bir tekne elime geçti.Tekne Zonguldakta. tekneye 2. el yada 0 motor almak istiyorum.Ancak inanın hep kıyı balıkcılıgı yaptığım için tekne işinde hiç bilgim yok. nasıl bir motor: dizelmi, benzinlimi,.hangi marka iyidir.vergiden muaf olabilecegim motor hangisidir.kaç silindir vb.. tesadüfen 1 teknede dizel motor görmüştüm ama motor ortadaydı ve teknenin her yerinden hortumlar geçiyordu. bütün dizeller böylemidir.böyleyse zaten küçük olan tekneye dizel olmaz diye düşünüyorum. yılda toplam 15-20 kere kullanabileceğimi tahmin ediyorum.hızdan ziyade fiyatı önemli.zonguldakta en fazla 2mil açılmak yeterli olur. tecrübelerinizle yorumlarınızı bekliyorum.
    not: fiyatlar hakkında bilgim yoktur.
    saygılar;

not2: şimdi haberim oldu.teknenın herhangi kaydı felan yokmuş.ne yapmam gerekir

Son düzenleme: 11 Eylül 2010
  2. Faroz.limani

Faroz.limani fatih

Favori Kamış:
    Lineaeffe sprit surf 3.90
    Favori Makine:
    Okuma Avenger av-65
    En İyi Avı:
    I don't know
    Arkadaşım sana bildiğim şeyleri anlatiyim. İnşallah doğru bilgi veririm.

İlk önce kayığı aldığına dair fatura lazım. Onu alıp limana gideceksin. İşletmeler vardır orda. Oraya gidince kayıt yaptırırsın. Ve seni yönlendirirler orda. Sonra tarım köy işlerine gidersin avcılık belgesi çıkartırsın.
    Motor olarakta sana benzinli motor gider. Bizde 5mt var ama fiber değil ağaçtan :D Motorda mazotlu.

en ucuz motor http://balikmarketim.com/?urun-detay_25192_MERCURY_2_5_HP_2_ZAMANLI_KISA_MOTOR.html

3. albeton

albeton Ali

En İyi Avı:
    kötü av yok
    fatura felan gibi hiç bir belge yok. nasıl yapacaz bilmiyorum.tekneyi ucuz diye sazan gibi atladık aldık ama işin kaydını felan düşünmedik.

4. Faroz.limani

Faroz.limani fatih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger av-65
    En İyi Avı:
    I don't know
    kayığın sahibiyle irtibata geç bence. söyle ona ruhsat çıkartacağım. Ne gerekiyor almam için.

5. albeton

albeton Ali

En İyi Avı:
    kötü av yok
    bimiyor. gerek yok öyle şeylere diyor. yaşlı bir amca.

6. Süheyl Başak

Süheyl Başak Süheyl Başak

En İyi Avı:
    Torik 3-4 kilo
    Ali Bey Kardeşim.
    Faturasız bir tekne aldığını söylemektesin. Öyleyse işin çok ümitsiz. 2009 yılı sonundan itibaren faturasız veya ruhsatsız tekne ve motor almak ve bunlar ile denizde gezmek çok riskli. Çünkü eğer teknenin ve motorunun ruhsatı yoksa veya daha evvelden ruhsatı çıkarılmamışsa faturasız olan tekne ve motorlara ruhsat çıkarılamıyor. denizde ise sahil güvenlik yakalarsa en hafifinden ceza yazar hatta teknene bile el koyabilir. Teknene bir fatura temin etmeye bak. Ayrıca motor alacaksan yeni faturalı veya ruhsatlı ise al.
    Kolay gelsin,
    Selamlar
    Süheyl Başak

7. Faroz.limani

Faroz.limani fatih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger av-65
    En İyi Avı:
    I don't know
    Bak doğru söylemişim =) Fatura mecbur

8. albeton

albeton Ali

En İyi Avı:
    kötü av yok
    değerli üyelerimizin yönlendirmeleri sonucunda tekneyi geri verdim. faturalı ,sıkıntısız ,batı karadenizde tekne bulursam alıcam.

ilgi ve alaka gösteren üyelerimizden Suheyl abi ve Fatih kardeşime çok teşekür ediyorum